www.wimjongman.nl

(homepagina)

Arabische Hervormingswebsite

Groot-Brittannië is ook één van de exporteurs van het terrorisme in de wereld.

“In Augustus 2005, publiceerde de Independent een verhaal met de krantenkop: De veiligheidsdiensten waarschuwen Blair voor een 'binnenlandse oproer.' Raymond Whitaker en Frances Elliott schreven in dit rapport dat er meer dan 100.000 mensen in Groot-Brittannië zijn uit 'volledig gemilitariseerde' gebieden, met inbegrip van Somalië... en Afghanistan... die allemaal weten hoe ze met een Ak-47 om moeten gaan... Ongeveer 10% kunnen een dergelijk wapen blindelings demonteren en weer monteren, en waarschijnlijk heeft een gelijkwaardig deel kennis van hoe om te gaan militaire explosieven.”

“De Sunday Times schreef op 4 Juni..2006 een artikel dat tussen de 120 en 150 radicale Islamieten naar Irak waren gereisd om zich bij 'Britse Jihad Brigade,' aan te sluiten in antwoord aan het oproep van Abu Mus'ab al-Zarqawi. Het document haalde een hogere veiligheidsbron aan die zei dat het 'buitenlandse legioen,' dat volledig uit Westerlingen wordt samengesteld, er is om naast Iraakse oproerlingen te worden gezet en om te vechten.”

“De Britse journaliste Melanie Phillips... haalde de schattingen aan ven de Britse overheid die men deed één jaar v&oagrave;&oagrave;r de aanvallen in Londen, dat 16.000 Britse Moslims min of meer direct betrokken waren bij terroristen-activiteiten. Drie duizend hadden al-Qaeda opleidingskampen in het buitenland bijgewoond, en een paar honderd van hen waren bereid om aanvallen in het UK zelf uit te voeren. Er waren ook andere Britse Moslims die naar het buitenland reisden om aan terroristen-aanvallen deel te nemen.”

“Op 22 December..2001, werd de in Engeland geboren Moslim Richard Reid gearresteerd na het veroorzaken van onrust op een vlucht van Parijs tot Miami.”

“Reid, die 'de schoen-bommenwerper is genoemd,' probeerde om het vliegtuig met explosieven op te blazen die hij in zijn schoen had verborgen. In zijn bekentenis bij zijn zaak heeft hij gezegd: 'Ik beken wat ik deed. Ik zal me hiervoor niet verontschuldigen. Ik ben in oorlog met uw land.' In Januari 2003 werd hij veroordeeld aan het levenslange opsluiting.”

“Op 23 Januari..2002, verdween de verslaggever Daniel Pearl van Wall Street Journal in Pakistan terwijl hij een rapport over extremistische groepen aan het voorbereiden was. Op 21 Februari..2002, kondigde de U.S. State Department officieel zijn dood aan. Een videoband toonde gemaskerde terroristen die hem afslachten; het later werd bekend dat deze de in Engeland geboren Sjeik Ahmed Said en drie van zijn medewerkers waren.”

“In 2002, arresteerde de Egyptische overheid 26 leden van Hizb'allah al-Tahrir al-Islami. Onder hen waren drie Britse burgers die hadden mee gedaan om terroristen-aanvallen uit te voeren. De groep werd veroordeeld in Maart, 2004, en de Britse burgers werden veroordeeld tot vijf jaar opsluiting.”

“In het recente gevechten in Somalië, met het regeringsleger van Ethiopië, die het leger van de extremistische Union of Islamic Courts versloegen, waren er Britse Islamieten die naast de mensen van het Islamic Court vochten. De Ethiopische Prime Minister Meles Zenawi openbaarde, in 9 Januari persconferentie, dat het leger van zijn land zeven Britse strijders hadden gearresteerd aangezien toen zij probeerden om uit Mogadishu te ontsnappen samen met de Islamitische milities . Zij werden gearresteerd samen met een aantal Canadezen en andere Westerlingen, die hij als 'internationale factie' beschreef. Nieuwsberichten rapporteerden dat vele van hen in de slag waren gedood.”

“Britse Islamieten had zich bij het leger van de Unie van Islamic Courts aangesloten in antwoord op de vraag die door Al-Qaeda's Nr. 2, Ayman al-Zawahiri, begin Januari werd gedaan. Hij had de supporters van al-Qaeda in het Westen uitgenodigd om toe te treden tot de zelfmoordaanslag-campagne en guerrillaoorlog van Somalië.”

“De hulp die uit Groot-Brittannië naar de Islamic Courts komt was niet enkel beperkt tot de strijders, maar omvatte ook de financiering. Een rapport dat door een de controlekamer van de V.N. werd uitgegeven November j.l. gaf aan dat in de laatste maanden Somaliërs in de UK meer dan $1 miljoen in schenkingen hadden gegeven. Deze fondsen werden verzonden naar de Islamic Courts Het rapport voegde eraan toe dat Londen het primaire kanaal was geworden waardoor de monetaire hulp aan de Islamic Courts werd doorgegeven.”

“Als laatste maar het meest bijzonder, Chanel 4 zond op op Maandag, 13 Januari..2007, een documentaire uit van Groot-Brittannië die heimelijk in een aantal Britse moskeeën was opgenomen, (was te zien in deze nieuwsbrief) in de belangrijkste Moskee van Birmingham. De resultaten waren alarmerend. De preken waren vijandig tegen 'ongelovigen,' als Joden en Christenen en vroegen om moord van onder anderen homoseksuelen. Bovendien boden zij Islamitische wettelijke rechtvaardiging aan voor het huwen van nog minderjarige meisjes met bejaarde mannen.”

“Enkele Britse moskeeën boden live satelliet video-conferentie aan met de Mufti van Saudi-Arabië aan, die de vragen en problemen van de aanwezigen in de moskee beantwoordde. Enkele gedragen moskeeën zonden live de Vrijdag-preken en gebeden uit van de van moskeeën in Saudi-Arabië.”

“Het vreemde is dat één van de moskeeën in het TV- rapportage bekend staat als een centrum van de gematigde Islam in Groot-Brittannië en wordt beschouwd als door een Moslimleider te worden geleid die samen werkt met de Britse overheid om de banden tussen Moslims en niet-moslims te versterken!”

“In een ander segment, Abu Osama brengt de goede tijding van de tot stand brenging van de Islamitische Staat, zeggende dat die elke dag islam zijn sterkte en zijn suprematie over zijn tegenstanders toont en dat de Moslims een staat binnen de staat moeten vormen, tot wij het kunnen overnemen en de overwinning voor ons is. In die staat waar de spreker over sprak, moet een Moslim die probeert om Islam te verlaten worden gedood, en als de Imam denkt dat hij zou moeten worden gekruisigd, dan moet hij worden gekruisigd, en drie blijven hangen tot hij is dood gebloed.”

“Deze terroristen-activiteiten onder ogen ziende kan men er niet meer omheen maar plaatst dit Groot-Brittannië, naast Saudi-Arabië, Pakistan, Egypte, Algerije, enz. aan de bovenkant van de lijst van landen waar regelmatig terroristen naar de rest van de wereld reizen. Het basisverschil is dat Islamieten in Groot-Brittannië van de bescherming van de wet en van de sympathie van vele politieke figuren in Groot-Brittannië genieten - of tenminste dat hun activiteiten en hun aanwezigheid geen probleem geeft voor deze politieke figuren.”

De Londense burgemeester Ken Livingstone zei in een conferentie op 20 Januari..2006 waarvan hij de gastheer was met de titel, ' Een wereldbeschaving of een Conflict van Beschavingen?': Wij zijn getuigen van het begin van een ware wereldbeschaving, en niet een conflict van beschavingen. Alle statistieken benadrukken het succes van Londen als een multiculturele stad.”

Een collega van Livingstone op deze conferentie, Salma Yaqoob, (die een prominent lid is van de Britse partij 'Respect' is), zei dat de bomaanslagen in Londen niets anders waren dan een wraakaanval voor de acties van het Westen. Salma zei verder: 'Iedereen spreekt over Islamitische terreur, maar men vermijd categorisch te spreken over de Westelijke terreur en die zijn een factor die het extremisme bevordert.' Zij voegde eraan toe, 'de waarheid is dat deze wilde, angstaanjagende handelingen [ die door het Westen worden begaan ]... en welke worden uitgezonden op TV en over Internet is, dat ze een veel grotere invloed hebben in het aansporen van mensen tot extremisme dan om het even welke hoeveelheid godsdienstige vermaningen....'