www.wimjongman.nl

(homepagina)

Joodse wereld-beoordeling

Buiten bereik van het rationele

Door Jonathan Rosenblum - september 2010

De herkenning van een probleem is de helft van de oplossing, het herstellen begint met een ernstige analyse van de situatie

http://www.JewishWorldReview.com |

Alle vormen van antisemitisme zijn niet hetzelfde. Robert Wistrich, de grootste levende geleerde in het anti-semitisme, zag verschillende vormen van anti-semitisme in zijn recente meer dan 1000-pagina’s De Lethal Obsession, die angstwekkend bijna volledig gericht is op de laatste 20 jaar.
Gevaarlijkste van alles is het type van anti-semitisme geïllustreerd door Hitler, ym'sh. Hitler was geobsedeerd door joden: hij betichte hen met demonische kwaliteiten, zag de joden als de drijvende kracht achter elke historische trend die hij afkeurde, en gezien in de geschiedenis als een vorm van apocalyptische strijd tussen Joden en Ariërs, waarin slechts één zou kunnen overleven.

Wat Wistrich noemde “exterminationistisch” anti-semitisme die vandaag te horen is in Iran - en zelfs wijdverbreid is in de hele moslimwereld. Maar afgezien van de context van de anti-Israëlische-demonstraties, waarbij slogans als “joden aan het gas,” blijkbaar worden beschouwd binnen het domein van de poëtische, of linkse gevoelens te behoren, is het nog niet acceptabel voor de niet-moslims om dergelijke gevoelens uit te spreken in het Westen. In plaats daarvan stellen de anti-Israël westerse elites zich tevreden met de manipulaties van het internationaal recht waarbij Israël niet in staat zou zijn zich te verdedigen.

Dat is echter niet om te suggereren dat de oude obsessies met de joden niet met kracht zijn teruggekeerd. Ze doen dat wel. Zoals een Britse lord aan journalist Penelope Wyatt vertelde een jaar of tien geleden, “God zij dank, kunnen we weer zeggen wat we willen over de Joden.”
Haters van Israël voelen zich minder en minder gedwongen om zich niet expliciet te uiten in antisemitische termen. Harvard Law professor Alan Dershowitz werd officieus geboycot door alle grote universiteiten van Noorwegen in een recent bezoek aan Noorwegen, zelfs wanneer hij aanbood om van zijn normale hoge vergoeding volledig af te zien.
De eerste ondertekenaar op een grote schaal een academische boycot petitie verspreid tegen de pro-Israëlische Dershowitz - die zo voor de academische vrijheid en open-minded onderzoek is - schreef “er is een enorme zelfgenoegzaamheid en egocentrisme over de stam mentaliteit die zo gangbaar is onder de Joden.” De petitie begon zo, “Sinds 1948, de staat Israël Palestijns land heeft bezet,” wat impliceert dat Israël et welke grenzen ook, geen aanspraak op bestaan ​​heeft.

In 2003, ondertekende Jose Saramago, een Portugese Nobelprijswinnaar voor de Literatuur, een petitie, samen met verschillende andere literaire figuren, waarin men Israël beschuldigde van het zoeken naar “de liquidatie van de Palestijnse natie.” Noch schaamde hij zich ervoor om openlijk Israël’s “zonden” de religie van deze mensen te noemen. Joden, zo schreef hij in 2002, zijn “besmet door hun monsterlijke zekerheid dat ze bestaan omdat ze een volk gekozen door God zijn.... De Joden krabben eindeloos aan hun wond, om die bloedende te houden, zodat het ongeneeslijk is, en zij tonen die aan de wereld als een banier.” Hij vergeleek daarbij de militaire campagne van Israël in Jenin, waarin alle 52 Palestijnen - de meerderheid van hen strijders - werden gedood, als een ​​eigentijdse Auschwitz.

Deze elitaire houding, wordt voortdurend herhaald door de BBC en andere respectabele media, die doordrongen zijn van dit populair opinie met een opmerkelijke mate. Niet alleen 63% van de Polen beantwoord bevestigend op de vraag - “Denk je dat Israël een oorlog van uitroeiing tegen de Palestijnen zal voeren?” - Maar dat doet ook 47,7% van de Duitsers, die verwacht kan worden dat iets weten over de oorlogen met uitroeiing. Op de vraag: “Begrijp je waarom de mensen niet van houden Joden?” bevestigde 55% van de Polen en 48,9% van de Duitsers deze vraag. Verschillende Europese verkiezingen in de afgelopen tien jaar hebben Israël als de grootste bedreiging gezien voor de internationale vrede.

Het belangrijkste bewering is dat Israël een genocidale campagne tegen de Palestijnen voert, of dat Israël praktijken van apartheid er op na houdt wat aantoonbaar waanvoorstellingen zijn. We hebben het niet over zaken van beleid waarover rationele mensen het niet kunnen eens, maar over beweringen die per definitie zijn.

Genocide is niet weg uit de hele wereld. Het slachten van 800.000 Tutsi stammen door hun machete-zwaaiende Hutu buren in Rwanda, in een paar maanden in 1994, is een voorbeeld daarvan. De voortdurende moord op de 400.000 zwarte moslims in Darfur door de Arabische Janjaweed, die 2.000.000 in de miserabele vluchtelingenkampen heeft opgeleverd, is een ander voorbeeld. Maar deze zaken hebben relatief weinig aandacht aangetrokken, en in geen van beide gevallen wilde de wereld iets doen om de genocide te voorkomen.

Maar op hetzelfde moment, is de wereld geobsedeerd door het Palestijns-Israëlische conflict. Meer moslims zijn gedood door de moslims, Arabieren door andere Arabieren, sjiitische moslims door soennitische moslims, dan het totale aantal van Arabische slachtoffers in het Arabisch-Israëlisch conflict sinds 1948 is ongeveer 60.000 uit alle landen. Het totaal aantal gedode Palestijnen in diezelfde periode is ongeveer 9000, ongeveer hetzelfde aantal aan Bosnische moslims vermoord door Bosnische Serviërs in Srebrenica in 1995 alleen al. Het totale aantal slachtoffers in de Arabisch-Israëlische oorlogen en veldslagen sinds 1948 gelederen staat op de 50e plaats op de lijst van alle grote conflicten in de afgelopen zestig jaar, met twaalf of meer conflicten die meer dan een miljoen slachtoffers vroegen.

Toch is het Israël dat alle aandacht krijgt. De VN-Algemene Vergadering heeft jaarlijks meer resoluties tegen Israël dan tegen de rest van de naties van de wereld tesamen. Zeventig procent van de specifieke resoluties van de VN Human Relations Raad zijn tegen Israël. Het beleid van Israël is een permanent agendapunt, alleen Israël heeft zijn eigen speciale rapporteur voor het rapporteren over de schendingen van mensenrechten.
Ondertussen ontsnappen China, Noord-Korea, Iran, en een groot aantal wrede Arabische dictaturen ontsnappen bijna volledig aan een afkeuring.
Tot voor kort, was Libiëë het hoofd van de UNHCR, en kreeg een positief rapport voor zijn uitvoering van de rechten van de mens. (Het rapport is nu stilletjes ingediend.) En Saoedi-Arabië werd onlangs geprezen door de UNHRC voor de behandeling van hunvrouwen. Vrouwen, die het overigens niet is toegestaan ​​om te rijden in Saoedi-Arabië.

De bewering dat Israël genocide voert tegen de Palestijnen volstaat, ​​om volledig vast te leggen, de totale irrationaliteit van de discussie over Israël. De volgende feiten dienen bekend te zijn bij een ieder die geeft om het lot van de zes miljoen joden in Israël, al was het maar om hen in staat te stellen iedereen die een dergelijke bewering roept als een gek belachelijk te maken.
Maar die dezelfde feiten tonen ook aan dat de beschuldiging van een Israëlische genocide behoort tot het rijk van het obsessieve anti-semitisme, niet die van een rationele discussie.

In de loop van de Israëlische administratieve controle over Judea en Samaria en de Gazastrook, is Palestijnse levensverwachting van 50% - van 48 tot 72 jaar toegenomen. Kindersterfte daalde met 75% - van 60 per duizend levende geborenen tot 15 babys. Israël bouwde zeven universiteiten in die gebieden, en het Palestijnse analfabetisme daalde tot 14%, in vergelijking met de 69% in Egypte en 44% in Syrië. Palestijnse BNP vertienvoudigde zich tussen 1967 en het begin van het Oslo-proces, en de Westelijke Jordaanoever had de vierde snelst groeiende economie ter wereld. Vergeleken met de standaard van een genocide waarin een bevolking de levensverwachting met 50% wordt verhoogt in de loop van drie decennia, dan is een zeer eigenaardige vorm van genocide.

Net als bij genocide, bestaan ​​er nog steeds apartheid-achtig beleidsvormen in de wereld, in feite, zijn het de Palestijnen zelf die zijn onderworpen aan een apartheidsbeleid. Maar niet door Israël. De Arabische Liga Resolutie 1437, die is aangenomen in 1959, verbiedt de Arabische landen “de toekenning van een burgerschap voor de aanvragers van Palestijnse afkomst om hun assimilatie te voorkomen in die landen.” Met uitzondering van de Jordnië, worden de Palestijnen niet alleen het burgerschap geweigerd, maar ook uitgesloten van de universiteiten en het leren van een beroep in de meeste Arabische landen rondom Israël, en soms beperkt tot vluchtelingenkampen.

Met de Arabische lente is ironisch genoeg gebleken dat het enige land waar de Arabische burgers vrijelijk de regering kan bekritiseren, zelfs tot aan het punt van opruiing, en waarin zij volledige politieke rechten genieten, Israël is. Arabische burgers van Israël zijn vertegenwoordigd in precies hun percentage van de bevolking in Israëlische universiteiten, en zij toegang hebben op een gelijke voet met Joodse burgers een aantal van 's werelds beste medische zorg.

VERGELIJKING door ondervinding onthult de hypocrisie achter de beweringen van de vermeende Israël ‘oorlogsmisdaden’. Binnen enkele uren na een Israëlische tegenoffensief in reactie op terreur aanslagen, hetzij vanuit de Hizbullah (dat wil zeggen, de Tweede Libanon Oorlog) of de Palestijnen (operatie Defensive Shield in 2002 en Operatie Cast Lead in het begin van 2009), de internationale gemeenschap is snel om Israël te veroordelen voor een disproportionele reactie - een claim die altijd wordt ondersteund door de aanhaling van de mindere Israëlische slachtoffers.
Dat, heeft natuurlijk niets te maken met proportionaliteit in het internationaal recht. Er is nog nooit en zal ook nooit een doctrine komen over een oorlog dat een leger niet meer van zijn tegenstanders kan doden dan men zelf verliest.

Eerder verwijst proportionaliteit naar de civiele schade die afgemeten wordt naar het militaire voordeel van een bepaalde actie. Zolang het niet rechtstreeks op burgers is gericht, vrijwel elke legitieme militaire doel kan volstaan. Zelfs proportionaliteit als zodanig wordt gedefinieerd als een nieuwe leer. De geallieerde tapijt bombardementen van de Duitse civiele doelen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft aangenomen dat schade aan civiele doelen een legitiem middel was om de oorlog tot een sneller einde te brengen. Dezelfde veronderstelling ligt ten grondslag aan het laten vallen van atoombommen op Hiroshima en Nagasaki.

De UNHRC resolutie tot de oprichting van de Goldstone Commissie veroordeelde Israël’s “massale schendingen van de mensenrechten van het Palestijnse volk” in de Operation Cast Lead, lang voordat de eerste getuigenis was opgenomen. Het typeert de hypocriete behandeling toegepast op alle Israëlische inspanningen om zich te verdedigen tegen het terrorisme. Aanzienlijk van het tijdsbestek voor het onderzoek werden volledig de 8.000 raketten weggelaten, afgevuurd op Israël vanuit Gaza van 2000 tot 2008, en de toenemende afvuring van raketten na de Israëlische terugtrekking uit de Gazastrook in 2005 en aanleiding voor Operation Cast Lead. Zonder enige context voor de Israëlische actie hoe kan het ooit worden geëvalueerd?

Opmerkelijk is, dat de kritiek op Israël ‘disproportioneel’ antwoord of de slachtoffers onder de burgerbevolking het gevolg van Israëlische militaire acties nooit zijn gespecificeerd waardoor Israël zichzelf zou kunnen verdedigen. En ze negeren volledig het internationaal recht dat burgerslachtoffers worden toegeschreven aan de partij die vecht vanuit een burgerbevolking en militaire doelen of wapens plaatst in civiele structuren.
Het niet om aan te geven wat Israël kan doen om zichzelf te verdedigen is niet alleen een technisch bezwaar: het raakt de kern van de kritiek over de Israëlische acties. In de ogen van de critici, maakt het niet uit of Israël zich kan verdedigen volgens het internationaal recht, (zoals zij dat interpreteren als Israël erbij betrokken is). De reden is simpel: Ze geloven niet echt dat het bestaan ​​van Israël legitiem is, en zouden het liever zien, zonder de middelen van zelfverdediging.

Zich bewust van deze, toont Israël een terughoudendheid, dat geen enkel ander land ooit heeft laten zien die zichzelf verdedigd. Pas toen 139 Israëlische burgers werden gedood in maart 2002 - het equivalent van meer dan 6.000 Amerikaanse burgers - heeft Israël de Operatie Defensive Shield gelanceerd. Welke andere natie zou hebben toegestaan dat ​​zulke grote aantallen burgers worden gedood zonder iets te doen om de terroristische infrastructuur te verwijderen.
Welke andere natie zou hebben getolereerd dat er vijf raketten gelanceerd zouden worden op de burgerbevolking, laat staan een paar duizend, zonder te reageren, zoals Israël deed voorafgaand aan de Operatie Cast Lead.

Kolonel Richard Kemp, de voormalig bevelhebber van de Britse troepen in Afghanistan, heeft gezegd dat geen enkele natie in de geschiedenis van de oorlog ooit dezelfde inspanning heeft gedaan om burgerslachtoffers te voorkomen als Israël deed tijdens de Operatie Cast Lead, waaronder laten droppen van bijna een miljoen folders en duizenden telefoongesprekken bij voorbaat op te roepen om burgers te waarschuwen te evacueren vanwege militaire operaties.
Elke Israëlische militaire operatie omvat in de strijd een plan met een juridische analyse over de legitimiteit van elk potentieel doelwit, en de omstandigheden waaronder zij kunnen worden aangevallen, opgesteld door de juridische tak van de IDF. Geen enkel ander leger in de wereld dat doet.

Door de eigen uitlatingen van Hamas is de verhouding van de strijders tot de burgers gedood door Israël in Operation Cast Lead ongeveer 7 op 4. En de overgrote meerderheid van de burgerslachtoffers was toe te schrijven aan de terroristen die besloten om te vechten vanuit de civiele gebieden. Als een punt van vergelijking, een Sri Lankaanse operatie tegen Tamil terroristen, gelanceerd rond de tijd van Operation Cast Lead resulteerde in 20.000 tot 30.000 burgerslachtoffers versus slechts 1.200 strijders. Russische troepen hebben meer dan 100.000 burgers gedood in Grozny.

Maar geen van de laatste activiteiten kwam onder internationaal toezicht of veroordeling, zoals de Israëlische acties in Operation Cast Lead. In de Balkanoorlogen van de middelste-jaren '90, hebben de VS en de NAVO-troepen deze vrijwel uitsluitend gebaseerd op de luchtmacht, met het doden van 1200 mensen, waarvan slechts een klein percentage van hen strijders waren. In de 1989 met de vangst van de sterke man van Panama, generaal Manuel Noriega, heeft de VS tussen de 1000 en 2500 burgers gedood volgens de interne memo’s van het Amerikaanse leger.

Het punt is dat alleen dat burgers gedood door Israël, zelfs niet mag wanneer zij haar burgers wil verdedigen tegen een herhaalde bedreiging, en tellen die alleen in de ogen van de wereld. Waar waren de Europese protesten en massademonstraties wanneer de Syrische dictator Hafez al-Assad’s zijn troepen tussen 20.000 en 40.000 van de eigen burgers van Syrië heeft gedood in Hama in een week in 1984? Waar zijn ze vandaag de dag? Wie in het Westen heeft ooit gehoord hoe het Libanese leger 300 doden en 33.000 dakloos maakte in aanvallen op terroristische groeperingen uit Palestijnse vluchtelingenkampen in 2007.

HOE ZIT HET MET DE CLAIM dat Israël de grootste bedreiging is voor de wereldvrede? Niet het snel-nucleair wordende Iran, dat bezig is met het testen van raketten die Europa kunnen bereiken, en wordt bestuurd door een expliciet expansionistische ideologie, ook niet een Noord-Korea, die nog steeds bezig is met het ontwikkelen en exporteren van nucleaire wapens, zelfs als meer dan een miljoen van haar eigen burgers leven op de rand van de hongerdood, ook niet Pakistan, dat zijn eigen nucleaire arsenaal heeft en het kan niet langer kan beveiligen tegen de islamistische elementen in het leger en de inlichtingendiensten.

In feite is het tegenovergestelde waar - Israël draagt meer toe aan ​​het welzijn van de wereld per hoofd van de bevolking dan enig ander volk - dat zou veel meer plausibel zijn. In een steeds meer uitgedroogd wereld, is Israël de onbetwiste wereldleider in water recycling en ontzilting. Zoals beschreven door George Gilder in de 5 juli Wall Street Journal, is Israël “de wereldwijde meester van microchip ontwerppen, netwerk-algoritmes en medische instrumenten.”

Israëlische wetenschappers hebben een vaccin ontwikkeld tegen de juveniele diabetes, en zij hebben belangrijke geneesmiddelen ontwikkelt voor het verlichten van de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer en multiple sclerose. Israël’s hi-tech trekt meer risicodragend kapitaal aan per hoofd van de bevolking dan welk land ter wereld - dertig keer meer venture capital per hoofd van de bevolking als in Europa, tachtig keer meer als die van China. Israëlische koeien hebben de hoogste melkproductie in de wereld, Twee keer zoveel als het Europese gemiddelde, en Israëlische palmbomen produceren tien keer zo veel als de gemiddelde Midden-Oosten palm.

In de zuivere humanitaire hulp, komt geen enkel land ter wereld in de buurt van Israël. Na de Haïtiaanse aardbeving in 2009, behoorden de Israëlische reddings-en medische teams tot de eerste en grootste contingent dat Haïti bereikte - een feit dat angstvallig wordt genegeerd door het grootste deel van de wereld media, er waren er zelfs die beweerden dat de Israëlische artsen lichaamsdelen wegnamen.
Israel hefet een speciale revalidatiecentrum voor geamputeerden in het land dat niemand heeft.
Helaas hebben de vele oorlogen van Israël en de terreur aanslagen meer expertise gegeven op dit gebied dan enig ander land. Meer dan 1.000 Haïtianen zijn daar behandeld, en 100 uitgerust met prothesen, velen in Israël zelf.
Israël heeft het eerste veld ziekenhuis in Japan opgezet na de recente tsunami. Israëlische artsen kwamen te hulp als de Tutsi’s werden afgeslacht met honderdduizenden in Rwanda en de etnische Albanezen in Kosovo. Wanneer en waar er een grote ramp was, waar ook ter wereld, Israël staat aan het roer van de hulpverlening.

Bottom line: de dubbele normen toegepast op Israël en de beweringen over Israël’s genocide en apartheid onthullen een vijandschap tegen de Joodse staat, dat buiten het bereik staat van rationele discours. Het is inderdaad gewoon een nieuwe vorm van een obsessionele anti-semitisme.

Bron: Beyond the range of rational by Jonathan Rosenblum