Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()
Computervertaling met Google naar het Nederlands
Google Translate

Vertaal uw tekst met behulp van dit veld.


Nederlandstalige artikelen

*Hypocriet Europa

*Openbaring12
  geboorte kind

*Opname wanneer?

*Wereldoorlog
   Avi Lipkin

*Teken van
  Openbaring 12

*Vrede met mos-
  lims in onze tijd

*De Islamitische
  Antichrist

*Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen ze?


* Waarom Moslims   Joden moeten haten

* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap doel
   en streven


* Vluchtelingen
  probleem


* Kalifaat maar in
  welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de Islam


* Tegen de Chrislam

* Het Jeruzalem leger

* Psalm 83 geen
  profetie maar gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze welvaart

* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 22 September - 2 Tisrei - Rosh Hashana 2

()  Israëlische oorlogsvliegtuigen hebben vrijdagochtend vroeg een Hezbollah-wapenkonvooi buiten Damascus aangevallen. Volgens rapporten werden er drie afzonderlijke aanvallen uitgevoerd in de buurt van de internationale luchthaven van Damascus, een gebied dat bekend staat als een vesting van de Iraanse gesteunde terroristische groep.
Bron: The Times of Israel

Na de kritiek op Noord-Korea in de Algemene Vergadering van de VN ondertekende de Amerikaanse president Donald Trump een Uitvoerend Order dat de sancties tegen de dictatuur zal verhogen.
Bron: JerusalemOnline

Saboteurs deel 14: Moorddadige demonen en het openlijk verborgen bericht. Standaard kan iedereen uit het woord "mason" (metselaar) in de termen "Masonry" (Metselwerk) en "Freemasonry" (Vrijmetselarij) afleiden dat de samenlevingen werden gevormd in het Baconiaanse tijdperk met belangstelling voor architectuur van grote steden (of koninklijke steden).
Lezen - NL

Stacy Laflamme van Lake Forest zei dat ze om 11:05 uur de HGTV-chanel keek via Cox Communications, toen er plotseling een waarschuwing op haar scherm knipperde, gevolgd door een stem. 'Realiseer u dit, extreem hevige tijden zullen komen', luidde een stem van een man. Laflamme zei dat ze bang was. 'Het klonk bijna alsof Hitler sprak,' zei ze. "Het klonk alsof er een radio-uitzending via de televisie kwam." Naast Cox kregen de Spectrum Cable-klanten in Orange County ook deze waarschuwing.
Bron: Orange County Register

Geoffrey Grider van Now the Ends Begin reageert hierop en zegt: Niets van Openbaring 12 heeft op welke manier dan ook te maken met de Opname van de Kerk. Noemt het een valse profetie.
Bron: Now The End Begins

Paus Francis ontmoette op woensdag in het Vaticaan de secretaris-generaal van de Moslim-wereldleague (MWL), een groep die verbonden is aan de Saoedische financiering van het jihadistische terrorisme en de aanslagen van 9/11 in 2001. De man sprak zijn waardering uit die de moslimwereld heeft voor de Paus zijn 'eerlijke standpunten' met betrekking tot 'de valse aanspraken die het geweld en extremisme met de islam verbinden', evenals zijn aandrang dat extremisme niet onderscheidend is voor de islam, maar ook onder volgelingen van alle religies voorkomt.
Bron: Breitbart

Israël rust zijn Apache helicopters uit met de eigen gemaakte laser geleide spike raketten die een bereik van 25 km hebben, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van een verraad als door Obama tijdens de 2014-Gaza-oorlog, die de aflevering van raketten blokkeerde.
Bron: Frontpage Mag

Sjiïtische Irakese Salam Al-Askari heeft een preek afgeleverd waarin hij de moslims heeft opgeroepen om de Joden na te volgen, die uit de holocaust kwamen en erin zijn geslaagd om het respect van de wereld te krijgen door hun wetenschap. Sheikh Al-Askari zei dat de wetenschappelijke ontdekkingen van de Joden zich aan Europa hebben laten zien als 'een natie die we nodig hebben'. Het Islamitische volk, aan de andere kant, is een hoofdpijn voor de wereld geworden, zei hij. Sheikh Al-Askari heeft op 28 augustus deze preek op zijn YouTube-kanaal gepost, onder de titel "Wees niet gek. Krachtige woorden. Imiteer de Joden in deze."
Bron: Memri

Het Italiaanse openbaar ministerie heeft meerdere bankrekeningen van de rechtse partij Lega Nord laten blokkeren, nadat een rechtbank in Genua in juli de oprichter en jarenlange voorzitter van de partij, Umberto Bossi tot twee jaar en drie maanden gevangenisstraf veroordeelde. Ook oud-penningmeester Francesco Belsito werd veroordeeld, tot twee jaar en zes maanden. ..De huidige leider van Lega Nord, Matteo Salvini, spreekt van een "aanval op de democratie."
Bron: Novini - NL

De president van Iran, Hassan Rouhani, bespotte woensdag de Amerikaanse president Donald Trump noemde hem een "schurkachtige nieuweling" en premier Benjamin Netanyahu als de leider van een "schurken en racistisch regime", en beloofde dat Teheran beslissend en resoluut zal reageren als de Iraanse kernovereenkomst wordt herzien of geannuleerd.
Bron: The Times of Israel

()  Een vrouw die, samen met drie vriendinnen, tijdens een vakantie in Marseille die met zuur was bespoten, heeft een bericht van vergeving op Facebook voor haar aanvaller geplaatst. "Ik bid dat de aanvaller van haar geestelijke ziekte in de naam van Jezus zal genezen worden en de vergiffenis en verlossing ontvangen die alleen van Hem komt.
Bron: JewsNews

De president van Frankrijk, Emmanuel Macron, verklaarde woensdag bij de VN in zijn toespraak dat de Iraanse kernovereenkomst niet meer voldoende bescherming biedt tegen de groeiende kracht die Teheran krijgt in zijn regio.
Bron: The Times of Israel

Egypte schuift steeds dichter bij naar het Assad Regime als ze nu openlijk participeren in de internationale beurs van Damascus. De Egyptische ambassadeur in Syrië zegt dat Egypte erop hoopt om deel te mogen uit maken in de opbouw van Syrië.
Bron: Memri

In een agressieve toespraak voor de Algemene Vergadering van de VN zei de Palestijnse Autoriteit, president Mahmoud Abbas, dat ondanks de Palestijnse pogingen om een vrede te bereiken, "Israël" het idee van de tweestatse oplossing ondermijnt. "Abbas zei ook dat Israël met vuur speelt wanneer het probeert om de status quo op de Tempelberg te veranderen. ...'Probeer nooit om een religieuze oorlog met ons te starten, het is gevaarlijk voor u en voor ons. Ons conflict is politiek, laat het zo blijven.' De Israëlische ambassadeur bij de VN Danny Danon reageerde op de speech van Abbas. "Mahmoud Abbas heeft zijn leugens op het VN-podium verspreid die de haat aanwakkert, in plaats van de opleiding tot het geweld in de PA te beëindigen. De leugens en beschuldigingen van vandaag hebben nog eens bewezen dat het Palestijnse leiderschap serieus de vrede ontduikt."
Bron: JerusalemOnline

Rusland trok donderdag van leer tegen de Europese Unie over Syrië en beschuldigde het blok dat ze de hulp willen politiseren door het koppelen van de wederopbouwfondsen aan een politieke overgang. De Europese ambtenaren benadrukken dat er geen hulp naar Syrië zal komen, totdat er een geloofwaardige politieke overgang is afgesproken tijdens de onderhandelingen die onder leiding van de VN staan om de oorlog te beëindigen.
Bron: The Times of Israel

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft zijn oppositie uitgesproken tegen het komende Koerdisch onafhankelijkheids referendum, dat morgen zal plaatsvinden. De Veiligheidsraad zei dat een dergelijke stemming verder destabiliserend zou zijn voor Irak, iets wat daar is ontstaan sinds de oorlog tegen de islamitische staat drie jaar geleden.
Bron: Jerusalem Post

6,787 Israëli's staan op twee zwarte lijsten de ene waarvan de Rabbijnen hebben uitgevonden dat ze niet Joods zijn en een groter aantal van mensen op een andere waarvan de Joodse wortels een vraag is; 'We sluiten de deur en duwen mensen eruit en creëren een nieuw Jodendom', zegt de voormalig MK Dov Lipman, zelf een orthodoxe rabbi. Slecht zij die een Joodse moeder hebben worden als Joods gezien, alhoewel mensen met slechts een Joodse grootouder al naar Israël kunnen komen.
Bron: Ynetnews

Topdiplomaten uit Duitsland, Rusland, China en Italië hebben donderdag erop aangedrongen om niet terug te komen op de nucleaire overeenkomst van Iran nadat president Donald Trump heeft voorgesteld een heronderhandeling te doen of anders gewoon weg te lopen van het pact.
Bron: The Times of Israel

Wie zijn de echte vijanden van de Palestijnen? door Bassam Tawil. De overeenkomst verwijst niet naar de veiligheidscontrole door Hamas in de Gazastrook. Dit betekent dat Hamas en de gewapende vleugel, Ezaddin Al-Qassam, de belangrijkste "wetshandhavers" in de Gazastrook daar zullen blijven. Het idee dat Hamas de veiligheidstroepen van Abbas zouden laten terugkeren naar de Gazastrook is een pure illusie.
Lezen - NL

Vrijdag gebedspunten 22 september 2017, van de Voorbidders voor Israël. Als de wereld morgen nog bestaat - er zijn gelovigen die het einde van de wereld zien naderen of de opname van de gemeente… - bid met ons mee dat Gods koninkrijk zal komen in Israël en Zijn wil gedaan, in ons aller leven en in onze landen.
Bron: Intercessors


Donderdag 21 September - 1 Tisrei - Rosh Hashana 1

()  Rosh Hashanah (het begin van het jaar in het Hebreeuws), het Joodse Nieuwjaar, wordt gevierd op de eerste dag van de Joodse maand Tishrei (תשרי). Tishrei was een Babylonische term voor de lancering van de agrarische kalender, beginnend met het planten van zaden en de eerste regen.
Bron: JewishPress

Wakker worden de Shofar klinkt: Een korte Rosh Hashanah video.
Bron:  

Op de vooravond van zijn toespraak bij de Algemene Vergadering van de VN en zijn ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump herhaalde de Palestijnse president Mahmoud 'Abbas zijn weigering om te voldoen aan de VS en Israëlische vraag om de betaling van salarissen en vergoedingen aan de gevangenen martelaren en hun gezinnen te stoppen, noemde hen Palestijnse strijders en benadrukte zijn inzet voor hen.
[ Heel logisch, want onders er niet veel mensen meer zijn die een martelaar zouden worden. wj ]
Bron: Memri

Minstens 56 mensen zijn gedood, en bijna 200 000 zijn dakloos en meer dan 11.000 woningen zijn door de overstromingen vernietigd sinds het begin van het regenseizoen in mei als Nigeria wordt overstroomd.
Bron: Watchers

St. Andrews Kerk in Londen werd omgetoverd tot een catwalk voor de London Fashion Week. Het getoonde ontwerpen werden geïnspireerd door de afbeeldingen op de tarotkaarten. De Turkse ontwerper Dilara Findikoglu met haar lente / zomer 2018 collectie, heeft de brutaliteit voor het altaar van een katholieke kerk dit ten toon te stellen, met een element van het Victoriaanse Gotiek gecombineerd met satanische beelden.
Bron: Daily Mail

De Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft woensdag zijn optimisme uitgesproken over het bereiken van een vredesakkoord met Israël dit jaar en zei dat de Amerikaanse president Donald Trump zich inzet om het probleem te helpen oplossen om de 'overeenkomst van de eeuw' in de regio te creëren.
[ 1 Thessalonians 5:3. wj ]
Bron: Yahoo

De Verenigde Staten en Iran zullen op woensdag de hoogste interactie hebben onder het presidentschap van Donald Trump, een dag nadat de Amerikaanse leider een venijnige aanval deed op de islamitische republiek en de gesloten kernwapenovereenkomst van 2015 waar hij klaarblijkelijk van af wil. 'Ik heb besluit genomen', vertelde hij aan de verslaggevers. Gevraagd om details, antwoordde hij: ik laat het je weten.'
Bron: The Times of Israel

De president van Iran reageerde woensdagse op president Donald Trump in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Hij waarschuwde de Amerikaanse regering dat zijn inspanning om de kernovereenkomst van 2015 met de wereldmachten te ondermijnen, slechts de geloofwaardigheid van de VS op het wereldtoneel zou schaden.
Bron: Jerusalem Post

Een Britse supermarkt bij de Brunel Universiteit in London is de eerste in de wereld geworden om de klant te laten betalen voor boodschappen met alleen het gebruik van hun vingertoppen.
Bron: Telegraph

16e eeuwse geleerde in het Hebreeuwse onderwijs waarschuwde al voor de orkaan Irma, de meest krachtige orkaan die ooit werd gemeten boven de Atlantische Oceaan, en die zich uitstrekte over 650 mijl van oost naar west, en daarbij negen staten trof met vernielingen in het Caribisch gebied en met miljoenen overstroomde huizen en wegen in Florida, zijn er velen die deze "natuurramp" herkennen als een daad van God.
Lerzen - NL

() Hezbollah heeft 10.000 strijders klaar staan in Syrië om Israël te confronteren, zegt een commandant. Iraanse gesteunde Libanese terreurgroep is gewoon een leger met 'infanterie, raketten, tanks, elite-krachten,' tunnels bouwers, met een militaire bases voor een toekomstige oorlog, volgens de bron.
Bron: The Times of Israel

Boris Johnson de Minister van Buitenlandse Zaken in Groot-Brittannië, heeft woensdag een paar uur voor het begin van het Joodse nieuwe jaar, wat in de gezinnen over heel Israël woensdagavond werd gevierd, een officiële groet uitgebracht aan de Joden in het Verenigd Koninkrijk en over de hele wereld.
Bron: Jerusalem Post

"In de dertig jaar ervaring met de Verenigde Naties heb ik nooit een moediger of duidelijkere toespraak gehoord," zei de Israëlische premier Binyamin Netanyahu dinsdag over de eerste toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Volgens de New York Times is de persoon die de toespraak schreef Stephen Miller, een Jood.
[ Voer voor de mensen die zeggen dat de Joden de wereld willen besturen. wj ]
Bron: Israel National News

Hongarije gaat een andere nationale staats-campagne lanceren over de Amerikaanse financier en filantroop George Soros, zei de regering op dinsdag zes maanden voor een verwachte algemene verkiezing. De campagne is bedoeld om het publiek voor te lichten over het "Soros-plan". Het plan voor Europa's acceptatie van een miljoen migranten per jaar en de sloop van de Hongaarse anti-grenshekken.
Bron: Israel National News

Israël staat op de VN-lijst van staten die mensenrechtenactivisme afstraffen Samen met 29 landen, waarvan er negen lid zijn van de Mensenrechtenraad, die zich keren tegen burgers die met de VN-orgaan communiceren; Israël bevindt zich in het gezelschap van Iran, China, Saoedi-Arabië, Turkije en anderen. Mensen die communiceren met deze instanties werden ontvoerd, aangehouden, tot zwijgen gebracht of zijn verdwenen, zei Andrew Gilmour, secretaris-generaal van de VN, voor de mensenrechten.
Bron: Ynetnews

Honderden Boeddhisten in Myanmar probeerden een hulpzending te blokkeren aan de moslims in de Rakhine-staat waar de Verenigde Naties het leger van etnische zuivering heeft beschuldigd, als een getuige zegt dat demonstranten met benzinebommen gooiden voordat de politie hen verspreidde door in de lucht te schieten.
Bron: Al Arabiya

Nadat de Amerikaanse president Donald Trump Iran heeft bekritiseerd omdat ze de 'geest' van de nucleaire overeenkomst hebben geschonden, heeft de leider van Iran Ali Khamenei geantwoord met te zeggen dat Iran sterk zou reageren op een 'verkeerde beweging' die de Verenigde Staten maakt tegen de kernovereenkomst van Teheran met de wereldmachten.
[ Iran heeft deze overeenkomst nog steeds niet ondertekend. wj ]
Bron: Al Arabiya

Gedurende de afgelopen week of zo, gonsde het in de Iraanse officiële media en sociale netwerken van anekdotes die waren geweven rond een voetbalwedstrijd in Teheran tussen Iran en Syrië wat enig licht werpt op een gecompliceerde relatie.
Lezen - NL

David zat achter in de conservatieve synagoge toen de rabbi oogcontact met hem maakte, en David wist dat er iets mis was door de blik in de ogen van de rabbi. Lees hoe David alles kwijt raakt vanwege zijn geloof in Yeshua en die hij niet wil opgeven.
Lezen - NL


Woensdag 20 September - 29 Elul - Erev Rosh Hashana

()  Een onbemande vliegtuig werd dinsdagmiddag boven de Golan Hoogte neergeschoten, zo meldde een IDF-woordvoerder. De drone werd door Israëlische troepen neergeschoten nadat het Israëlische luchtruim was binnengedrongen.
Bron: Israel National News

Hoofd coördinatie van overheidsdiensten in de gebieden (COGAT), generaal Yoav Mordechai, verwees naar COGAT's Facebook-pagina in het Arabisch over de dood op dinsdagmorgen, van een 24-jarige Gazan tijdens het werken aan een tunnel. "Met de elektriciteit gestolen van hun Gaza-broeders voor tunnels in het doden van degene die erin zitten, - en zo de jeugd van Gaza sterft," zo schreef Mordechai.
Bron: Israel National News

Er zijn tien aanvallen geweest van wolven op mensen in de afgelopen vier maanden in Israël en in de meeste gevallen probeerden de dieren om zuigelingen of baby's af te maken, meldde de Haaretz dinsdag.
Bron: The Times of Israel

Wanneer de premier Benjamin Netanyahu op dinsdag de Algemene Vergadering van de VN toespreekt, zal hij ongetwijfeld een deel van zijn toespraak besteden aan de noodzaak om terroristische organisaties te bestrijden. Wat hij waarschijnlijk niet zal noemen is dat in Israël dit gevecht vaak wordt belemmerd door een gerechtelijk activisme van het Hooggerechtshof, zoals blijkt uit de verwoestende uitspraak van vorige week waarin de regering het recht ontzegt wordt om het Israëlische burgerschap van mensen te herroepen die in dienst staan van de Palestijnse wetgever of in het kabinet zitten namens Hamas.
Bron: Commentary

Vandaag (dinsdag) heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu bij de Algemene Vergadering van de VN gesproken. Netanyahu richtte zich op de Iraanse bedreiging en stuurde een bericht naar het Iraanse volk. 'Iran belooft elke dag mijn land te vernietigen', zei Netanyahu. "Iran ontwikkelt de ballistische raketten die de hele wereld bedreigen ... We hebben allemaal gezien hoe gevaarlijk zelfs maar een paar kernwapens zijn in de handen van een klein schurken regime. Stel je nu eens voor het gevaar van honderden kernwapens in de handen van een groot Iraans islamistisch rijk! "Netanyahu heeft het Israëlbeleid op het gebied van de kernovereenkomst samengevat:" Wijzigen of annuleren. Fix het of nix het."
Bron: JerusalemOnline

In een interview met Arutz Sheva sprak de filantroop Kenneth Abramowitz over Iran, de terroristische organisaties en de eerste toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Abramowitz is mede-oprichter van NGN Capital en oprichter van een blog over de bedreigingen die het Westen genaamd SaveTheWest.com. 'Mr Trump is de duidelijkste geweest sinds lange tijd', zegt Abramowitz, en merkt op dat de Amerikaanse president nog steeds een beetje meer duidelijker kan zijn. "In het Midden-Oosten vechten we tegen vier terroristische organisaties," legde hij uit. "Mensen denken dat we vechten tegen ISIS, Al-Qaeda. Ze weten ook dat we tegen Iran vechten, die vandaag de grootste terroristische organisatie is. Maar we vechten ook tegen de Moslim Broederschap, gefinancierd door Turkije en Qatar, die half vrienden, half vijanden zijn... En we vechten ook tegen de Wahhabis die gefinancierd worden door Saoedi-Arabië en Pakistan, die ook half vrienden half vijanden zijn."
Bron: Israel National News

Opnieuw een grote en brutale bewering uitgezonden door de PA televisie wat claimt dat de voormalig minister Ariel Sharon zijn verjaardag wilde vieren met 10 kaarsen uit te blazen die 10 Palestijnse kinderen vertegenwoordigen. Rabbi Israël Baal Shem Tov heeft geleerd: 'Jouw metgezel is de spiegel. Als je eigen gezicht schoon is, zal het beeld dat je ziet, ook foutloos zijn.
Bron: United with Israel

()  Een historisch initiatief ter ondersteuning van een verenigd Jeruzalem als de eeuwige, onverdeelde hoofdstad van het Joodse volk heeft 600.000 handtekeningen van over de hele wereld gekregen en blijft exponentieel groeien.
Bron: United with Israel

Een delegatie van 50 soldaten van het Home Front Command van de IDF zal naar verwachting woensdagmiddag vertrekken naar Mexico City om de lokale teams te helpen na de grote vernietigde aardbeving van 7.1 in het land, aldus een woordvoerder van het leger.
Bron: The Times of Israel

De premier en de staat reageerden negatief op een verzoek van het Hoge Gerechtshof eerder deze maand gedaan, waarin wordt gevraagd aan de regering een opschorting van de beslissing te heroverwegen tot een bevriezing van de Klaagmuur-uitbreiding.
Bron: Jerusalem Post

Het IDF heeft de term "Tempelberg" officieel omgewisseld, in plaats van te verwijzen naar de heiligste site van Judaïsme als "achter de Kotel", zo meldde NRG. In een brochure die aan soldaten wordt gegeven voor een rondleiding in Jeruzalem, zegt de gids tegen soldaten dat de beroemde Binding of Yitzhak (Isaac) "achter de Kotel" plaatsvond, met die term in plaats van de Tempelberg.
Bron: Israel National News

Een aanklacht is ingediend tegen drie Arabieren van Yeriho en Keseifa die verdacht worden van veediefstal. De drie worden aangeklaagd voor het stelen van lammeren in drie steden in Noord-Israël: 36 uit de stad Beit Yosef, en 122 uit de steden Alma en Rehov. Ze worden ook aangeklaagd voor het inbreken van huizen en stelen van voertuigen uit de stad Prazon in Noord-Israël, en het stelen van een vrachtwagen uit de zuidelijke stad Kiryat Gat, en van kalveren uit de centrale kibbutz van Hafetz Haim.
Bron: Israel National News

De rijen worden gesloten met Israël, als Tillerson streeft naar een 'sunset clause' in de kernovereenkomst. De Amerikaanse minister verklaarde dat een clausule nodig is in de Iraanse nucleaire overeenkomst, waardoor de beperkingen op Teheran in toenemende mate kunnen worden opgeheven, als de VS een belangrijke ondertekenaar wil blijven; "beperkingen zijn gewoon geen zinvolle weg om mee door te gaan."
Bron: Ynetnews

Amerikaanse president Donald Trump negeerde dinsdag de waarschuwing van Saoedi-Arabië die een militaire actie tegen Qatar wil ondernemen. Het is meer dan 100 dagen geleden sinds de boycot van het Arabische kwartet tegen Qatar, met de beschuldiging van Doha om terroristische groepen te ondersteunen en de financiering ervan. Trump voorspelde dat het Gulf conflict met Qatar snel tot een einde zou komen.
Bron: Al Arabiya English

Hogepriester van ons geloof, door Asher Intrater. Weet u wat het Hebreeuwse woord voor “bediening” is? Dat bestaat niet Een manier om het eenvoudig te zeggen is: “dienen”. Niemand heeft een “bediening” U dient gewoon.
Lezen - NL


Dinsdag 19 September - 28 Elul

()  Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Amerikaanse president Donald Trump hebben op maandagavond elkaar ontmoet in New York als ze vanmorgen de Algemene Vergadering van de VN zullen bezoeken, waar ze gaan spreken. Netanyahu zei in een verklaring aan de media dat hij met Trump wil werken over Iran en de nucleaire overeenkomst.
Bron: JerusalemOnline  

Als Rosh Hashana, het Joodse Nieuwjaar, deze week komt, is het gebruikelijk om terug te kijken en na te denken over het voorgaande jaar. Tussen zondag en woensdag zal Breaking Israel News een reeks Toplijsten presenteren die herinneren aan enkele van de belangrijkste Bijbelse en Israëlische verhalen uit 5777.
Bron: Breaking Israel News.

Uren voor Premier Netanyahu's ontmoeting met de Amerikaanse president Trump over de kernovereenkomst met Iran, geeft het land een nieuwe bedreiging uit tegen Israël: "De zionisten zullen verdwijnen als ze iets stom doen." Ondertussen dringt de Iraanse president Rouhani in de VN erop aan in zijn toespraak in de Algemene Vergadering om niet terug te komen op de nucleaire deal.
Bron: JerusalemOnline zie ook Israel Today - Holland

De Amerikaanse ambassadeur van Israël David Friedman viel president Obama deze week aan over zijn vergelijking van de Israëlische woningbouwprojecten met de moorddadige terreuraanvallen en over de beslissing om Amerika's veto in te houden bij de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties in een belangrijke stem tegen Israël na Donald Trump's verkiezing.
Bron: Israel National News

De Washington Post heeft Trump opgeroepen om in Syrië in actie te komen, en prijst Israël om dit alvast te doen terwijl hij nog praatte. De Amerikaanse president Donald Trump zou naar de Israëlische premier Benjamin Netanyahu's recente waarschuwingen moeten luisteren over het gevaar dat de inspanningen van Iran geeft om een permanente militaire aanwezigheid in Syrië te vestigen, aldus de Washington Post.
Bron: United with Israel

Onheilige oorlog in Arad, met gewelddadige protesten in de zuidelijke stad van Israël. In de afgelopen weken hebben er gewelddadige protesten plaatsgevonden tussen de Hasidic Gur aanhangers en de seculiere bewoners in de zuidelijke stad Arad, een stad waar ook vaak demonstraties zijn tegen Messiaanse Joden.
Bron: Kehila

Israël en de VS hebben afgelopen maandag de eerste Amerikaanse militaire basis op Israëlische bodem ingehuldigd, waar tientallen soldaten een raket afweersysteem zullen bedienen. De stap komt op een moment van een toenemende Israëlische bezorgdheid over de Iraanse ontwikkeling van lange-afstand raketten.
Bron: Associated Press zie ook Vlaamse Vrienden van Israël

Naphtali "Tuly" Weisz was een nieuw geordendeerde moderne orthodoxe rabbi in Columbus, Ohio, toen hij de dialoog begon met evangelische christenen. Aanvankelijk ontmoetten hij ze bij het lokale Joodse Gemeenschapscentrum. Later nodigde hij hen uit in zijn synagoge, de gemeente Beth Jacob, waar hij de preekstoel had overgenomen van zijn overleden, grootvader, Rabbi David Stavsky. Deze intergouvernementele dialoog was bevredigend, maar de Yeshiva University-educated Weisz beschouwde op dat moment alle niet-joden centraal in zijn werk. Toen kwam er een levensveranderende telefoontje. Het was van een christelijke vrouw die hij voor het eerst de vorige avond in zijn synagoge had ontmoet. Ze wilde 50.000 dollar aan Israël obligaties kopen. Hij besloot zijn carrière toe te wijden aan de communicatie met christelijke zionisten.
Bron: The Times of Israel

Steven Ben-Nun spreekt over de twee getuigen en hun mogelijke connectie met 2017, als 2017 inderdaad een jubeljaar is. Erg interessant en belangrijk. Nederlands ondertiteld.
Bron: YouTube

Saboteurs deel 13: Hoe het oude complot van de mystieke Orde "Rozekruisers" vandaag leeft in Washington DC. Aan het begin van ons overzicht over het geloof van de Amerikaanse grondleggers werd het punt gemaakt dat mensen vaak hun onderzoek over dit onderwerp beginnen bij de Amerikaanse Revolutie en dan zo verder.
Lezen - NL

()  De linkse groep J Street verweet Netanyahu en Trump hun bedoeling om de Iraanse kernovereenkomst van 2015 te herzien. Israël's premier Binyamin Netanyahu ontmoette Trump op maandag en ze hebben besproken wat Netanyahu de "verschrikkelijke nucleaire deal met Iran" noemde.
Bron: Israel National News

Meer dan 40 miljoen mensen werden vorig jaar als slaven opgesloten in dwangarbeid en gedwongen huwelijken, volgens de eerste gezamenlijke inspanning van belangrijke anti-slavernijgroepen om het aantal slachtoffers wereldwijd van de internationale criminaliteit te schatten.
Bron: Jerusalem Post

Het is "onaanvaardbaar" dat Iran legitimiteit verwerft terwijl ze de vernietiging van Israël bevorderen, aldus president Reuven Rivlin. Hij sprak tijdens de jaarlijkse Rosh Hashana toast in de Residentie van de President die wordt gehouden voor leden van de diplomatieke gemeenschap.
Bron: Jerusalem Post

Hillary, die tijdens de campagne lange tijd de 'super-PAC's' van zwart geld veroordeelde, heeft meer dan $ 800.000 vanuit haar campagne overgemaakt naar deze zelfde outfits. Het is gebleken dat de super-PAC van de falende presidentskandidaat, 'Onward Together', zwaar de 'weerstand' ondersteunde van de extremisten zoals ANTIFA.
Bron: Gateway

In een dramatische verklaring heeft de Hamas beweging zondag het bestuurscomité dat de Gazastrook de afgelopen tien jaar regeerde opgeheven en de verkozen Palestijnse regering gevraagd om terug te keren naar de enclave aan de kust en onmiddellijk daar zijn administratieve taken uit te oefenen.
Bron: Breaking Israel News

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg ondersteunt een Universeel Basis Inkomen. In zijn basisvorm betekent dit universele basisinkomen: "dat iedereen een loon krijgt, of ze nu een baan hebben of niet." Velen verwachten nog meer. Zij willen een gewaarborgd "voldoende loon" hebben.
Bron: Zero Hedge

De Amerikaanse republikein Dana Rohrabacher, R-Calif., dringt er bij president Trump op aan om WikiLeaks-oprichter Julian Assange te ontmoeten om de 'leugen' te weerleggen dat de regering met Rusland heeft samengewerkt om de 2016 presidentsverkiezingen op te tuigen.
Bron: WND

Zeer zeldzame atoombom gelijkende zonsondergang over het Heilige Land verbaast de Israëli's, wat leidt tot een sociale media-opwinding.
Foto's Jewsnews

Dit is nu een beruchte praktijk in moslimlanden. Niet-moslims in islamitische landen die onder de sharia worden geteisterd, vervolgd en geëxecuteerd door moslims met een wrok, ergernis over een huisdier, of gewoon vanwege een jaloersheid. De wereld staat er niet eens bij stil, en besteed geen aandacht aan deze extreme en moorddadige ideologie. Een christelijke vader van twee kinderen in Pakistan is veroordeeld tot de dood voor 'belediging' van de islamitische profeet.
Bron: Geller Report

Geoffrey Gride zet je eerst op het verkeerde been door te zeggen dat de valse profetie: het zogenaamde 'grote teken' dat 'komt' op 23 september 100% niet waar is, en die doctrine te bespreken om vervolgens te waarschuwen dat je de komende dagen maar beter voorbereid kan zijn.
Bron: Now The End Begins

Ik had dit al eens eerder gelezen dat de feesten benoemd worden met twee woorden, Mo'ed en Chhagag, maar was het vergeten als ik dit bericht las. Maar met twee heel verschillende betekenissen.
Lezen - NL


Maandag 18 September - 27 Elul

()  Eerste minister Benjamin Netanyahu zei dat het belangrijkste bericht in zijn komende toespraak, bij de Verenigde Naties in de jaarlijkse bijeenkomst van de wereldleiders tijdens de 72e zitting van de Algemene Vergadering, zou zijn dat Israël geen Iraanse aanwezigheid zou tolereren aan zijn noordelijke grens met Syrië, in het nu zevende jaar van een brutale burgeroorlog.
Bron: The Times of Israel

Volgende op berichten dat Israël campagne voert voor het ontbinding van de hulporganisaties van de Verenigde Naties voor Palestijnse Vluchtelingen in het Nabije Oosten (UNRWA) en de integratie ervan in de VN-Hoge Commissaris voor Vluchtelingen (UNHRC), hebben de PLO en de Palestijnse Autoriteitinstellingen (PA) ambtenaren gezegd dat Israël de Palestijnse vluchtelingen het recht wil ontzeggen om terug te keren naar hun huizen. Zij benadrukten dat er geen concessies zal komen over dit onderwerp, en dat de enige mogelijke oplossing voor het vluchtelingenprobleem is het uitvoeren van VN-resolutie 194 op hun recht op terugkeer.
[ Daarmee het overleg op vrede op slot zetten. wj ]
Bron: Memri

Majoor-generaal Issam Zahreddine van de Syrische Republikeinse Garde waarschuwde Syriërs die het land uit zijn gevlucht, om niet terug te keren. Zahereddine zei in een verklaring welke door het Syrische Al-Ikhabriya-televisiekanaal werd uitgezonden, dat zelfs als de staat de vluchtelingen het vergeeft dat ze uit het land zijn gevlucht: "We zullen het nooit vergeven of vergeten."
Bron: Memri

Franciscus beloofde een "zero tolerance"-beleid t.a.v. de talloze pedofiele katholieke priesters die beschuldigd werden van kindermisbruik over de hele wereld, met speciale aandacht voor Amerika. Dus, wanneer de Amerikaanse aanklagers een pedofiele priester in de Vaticaanse ambassade in Washington wil aanklagen, dan Franciscus de man terug roept en zijn eigen onderzoek start.
Bron: NBC News

Apple kondigde hun nieuwste iPhones aan, en raad eens wat? Israëlische technologie is erin betrokken!
[ Ja BDSers dan kan je natuurlijk geen iPhone meer kopen. wj ]
Bron: United with Israel

De Islamitische Republiek Iran, de Russische Federatie en de Republiek Turkije staan garant voor de naleving van de wapenstilstand in de Syrische Arabische Republiek (hierna te noemen "Garanten"): In een - herbevestigen van hun sterke inzet voor de soevereiniteit, onafhankelijkheid, eenheid en territoriale integriteit van de Syrische Arabische Republiek. Engelstalige verklaring.
[ Daar zijn ze dan, de machten uit Ezech. 38 aan de grens van Israël. wj ]
Bron: Tasnim News Agency

Een microchip ingebed onder de huid zal de creditcards en sleutels vervangen, aldus Stephen Ray, die al een programma heeft geschreven voor de grootste treinfirma van de Zweedse Staat, waarmee klanten hun chips kunnen laten inscannen inplaats van tickets te gebruiken.
Bron: Infowars

Een nieuw rapport in de Australische media geeft de voordelen aan van het bezitten van biometrische implantaten, microchips die onder de huid zitten, en noemt het als iets uit een science fiction film.
Bron: Tru News

ISIS vraagt om hun activisten als eenzame wolven om terreuraanvallen te doen in de Amerikaanse steden die door de orkanen zijn getroffen, volgens een door het CNBC verkregen overheidsdocument.
Bron: JerusalemOnline

()  Een top official bij de Nationale Veiligheidsraad (NSC) werd ontslagen voor een memo, die hij schreef met een waarschuwing over de gevaren van de radicale islam en hun alliantie met het radicale links. Rich Higgins, die vroeger bij het Pentagon werkte en nu de directeur van strategische planning voor de NSS was tot aan zijn vroegtijdig vertrek. Ontslagen door McMaster.
Bron: Clarion Project

In een dramatische aankondiging van Hamas accepteert de terroristische groep de belangrijkste eisen van de rivaliserende fractie Fatah. Hamas nodigt Fatah uit om terug te keren naar Gaza en stemt in met de bereidheid om nieuwe eenheidsverkiezingsverkiezingen te houden.
Bron: Israel Hayom

Arutz Sheva heeft vernomen dat vice-president Mike Pence naar verwachting een speciale zitting zal houden op dinsdag, de dag nadat premier Netanyahu de Algemene Vergadering van de VN toespreekt, over wat een hoge Amerikaanse ambtenaar definieerde als "het gebrekkige gedrag van de verschillende organisatielichamen", ten aanzien van Israël.
Bron: Israel National News

Iran's opperste leider Ali Khamenei reageerde zondag op de Amerikaanse president Donald Trump's die Teheran aansprak op het feit dat ze de 'geest' van de kernovereenkomst schenden. Volgens Khamenei zal Iran reageren op 'elke verkeerde stap van de Verenigde Staten ten opzichte van de kernovereenkomst'.
Bron: JerusalemOnline

De Amerikaanse president Donald Trump heeft naar verluidt beloofd om Israël te helpen om ervoor te zorgen dat Iran zijn macht en invloed niet in het Midden-Oosten versterkt, met name door het machtsvacuüm in Syrië op te vullen.
Bron: Israel Today - Holland

Amerikaanse ambassadeur van de Verenigde Nikki Haley heeft vandaag gezegd dat de internationale organisatie op het gebied van het nucleaire programma van Noord-Korea geen opties meer heeft. "We proberen elke andere mogelijkheid die wij hebben, maar er liggen veel militaire opties op de tafel," zei Haley.
Bron: JerusalemOnline

Commandant van de Islamitische Revolution Guards Corps Luchtvaartmacht Brigadier-generaal Amir Ali Hajizadeh zei dat Iran in bezit is van een binnenlandse 10-ton's en de vader van alle bommen met een hoge destructieve kracht, en voegde daaraan toe dat de IRGC het Amerikaanse militaire commando-centra is binnengedrongen en bewijs verzameld van hun steun aan de ISIL terroristen.
Bron: Farsnews

Elke serieuze leider die deze week in New York tijdens de Algemene Vergadering van de VN in New York Abbas ontmoet, moet duidelijk maken dat als en wanneer de PA opnieuw autoriteit heeft in de Gazastrook hij een onmiddellijke taak en verantwoordelijkheid heeft om de enorme massale illegale wapens te verwijderen die nu worden ingezet.
Bron: Imra

Net als in 2009, 2012 en 2014 heeft Hamas ook nu weer raketlanceerinrichtingen geplaatst in huizen van burgers, in moskeeën in scholen en in ziekenhuizen. De Bijbel maakt duidelijk dat het slecht zal aflopen met die Moloch bende in Gaza.
Bron: Uit het nieuws

Assad verkoopt Syrië aan Iran, en dat is slecht voor de rest van de wereld. Nu de oorlog min of meer is afgelopen, scherpt Teheran niet alleen haar militaire greep aan op het regime van Assad, het doet ook grote zaken in Syrië.
Lezen - NL

Hillary Clinton was zo gefrustreerd over het beruchte schandaal over haar gebruik omringde van een privé-e-mailserver dat ze zich ertoe "verleidde" om voodoo-poppen te maken met afbeeldingen van "bepaalde leden" van de media en het Congres en die vol met naalden stopte." Dit schrijft ze in haar memoires.
[ Dit bevestigd wat er in het artikel Saboteurs 10 over haar werd gezegd. wj ]
Bron: BreitbartVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Het dagnieuws is een eenvoudige uitgave,
wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina