Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Dinsdag 12 November - 14 Cheshvan

()  De Israëlische Verdedigingstroepen gaven op dinsdag opdracht om de scholen in zuidelijk en centraal Israël, met inbegrip van het grootstedelijk gebied van Tel Aviv te sluiten, aangezien de terreurgroepen in de Gazastrook begonnen om tientallen raketten op steden en steden af te vuren door heel het land in vergelding voor de moord op de Palestijnse Islamitische hoge bevelhebber Baha Abu al-Ata van de Jihad.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnse Islamitische Jihad verklaarde dinsdag dat zij zich voorbereidden op de oorlog met Israël nadat de IDF een moord had gepleegd op een van de hogere leiders van de terreurgroep in het noorden van de Gazastrook. IDF: 50 op Israël afgevuurde raketten, waaronder Tel Aviv; aanval op raketcel in Gaza. De ingezetenen in centraal Israël kunnen gaan werken als ze dicht bij een bunker zijn. Er zijn reeds 150 raketten op Israël afgevuurd, waarvan 60 onderschept.
Voor meer zie The Times of Israel en WIN

De Islamitische Jihad zei dat het huis Damascus van één van haar hoogste funtionarissen in de vroege dinsdagmorgen door Israël werd aangevallen, waarbij twee doden vielen en 6 gewond raakten. Het bombarderen kwam enkele minuten nadat de Islamitische bevelhebber Bahaa Abu Al-Ata van de Islamitische Jihad door Israël in de Gazastrook gericht werd gedood in een gezamenlijke operatie door IDF en Shin Bet (het Agentschap van de Veiligheid van Israël).
Voor meer zie Jerusalem Post

Gaza-raket raakt Israëlische snelweg. "Netivey Israel' camera's hebben het moment van een raketaanval in beeld gebracht die direct een weg raakte bij Gan Yavneh. Wonderbaarlijk genoeg is er niemand gewond geraakt.
Kijk Israel National News of Israel Today - Holland

Op maandagochtend om 11 uur tweette de woordvoerder van het IDF dat de vliegtuigen van de IDF twee terroristen hebben aangevallen die behoorden tot een lange afstandsraketteam van de Islamitische Jihad terroristische organisatie in het noorden van de Gazastrook. Het IDF heeft eerder verklaard dat het niet is teruggekeerd naar een beleid van gerichte moorden op terroristische leiders, en de uitschakeling van de commandant van de Islamitische Jihad, Baha Abu al-Ata, een eenmalige operatie was.
Voor meer zie JewishPress

Pastor Tom Hughes spreekt over Israel dat steeds meer alleen komt te staan in de wereld. De druk neemt zwaar toe. Wat zegt de Bijbel hierover en hoe zal het aflopen? We leven in de laatste der laatste dagen! Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube - NL

Netanyahu wint als er directe verkiezingen voor het premierschap zouden worden gehouden. Maar als een verkiezing voor de hele Knesset zou plaatsvinden, zou Blauw en Wit één zetel meer in het Israëlische parlement winnen dan de Likud-partij van Netanyahu. Dit volgens de laatste peiling.
Voor meer zie WIN

De Ierse autoriteiten willen Lisa Smith heel graag terug in het land, zozeer zelfs dat ze militairen naar het buitenland sturen waar ze gestrand is om haar te redden. En wie is die Lisa Smith? Heeft ze een genezing van kanker ontdekt? Heeft ze duizenden van de honger gered? Heeft ze het voortouw genomen bij medische of educatieve acties voor de armen en behoeftigen? Nee, ze heeft geen van die dingen gedaan, of iets dergelijks. Mevrouw Smith, de ontvanger van de extravagante daad door de Ierse regering, is een ISIS-bruid.
Voor meer zie Frontpage Mag

In een interview met de Jordaanse TV van Al-Mamlaka zei de voormalige Jordaanse minister van Buitenlandse Zaken Marwan Muasher dat nu de tweestatenoplossing van tafel is, Jordanië haar vredesakkoord met Israël opnieuw moet herzien, omdat Israël tegen de belangen van Jordanië in handelt. Muasher voegde daaraan toe dat in het licht van de crisis in Syrië, waar zes miljoen Syriërs hun land in zes maanden tijd hebben verlaten, men niet langer kan zeggen dat een verdrijving van de Palestijnen van de Westelijke Jordaanoever naar Jordanië ondenkbaar is.
Voor meer zie Memri

Israël is in oorlog met de Islamitische Jihad. Teheran overweegt het openen van de noordelijke fronten als straf voor het doden van Al-Atta. [ ] De bronnen van DEBKAfile melden dat toen het Israëlische veiligheidskabinet op dinsdagochtend in Tel Aviv bijeenkwam, dit ook gold voor de hoge functionarissen in Teheran, Damascus en Beiroet. Zij bespraken of ze Israël zouden straffen door een tweede of derde front in het noorden te openen. De Palestijnse Jihad heeft ook de strijdkrachten in Syrië en Libanon, die in beide landen kunnen worden gerekruteerd voor aanvallen tegen Noord- en Centraal-Israël in solidariteit met hun broeders in Gaza.
Voor meer zie DEBKAfile

()  Een belangrijke vroeg in het seizoen arctische luchtmassa zal gebieden produceren bedekt met van sneeuw en bevroren regen, met sterke winden over de centrale en oostelijke V.S. komende week.
Voor meer zie The Watchers

Klimaathysterie. Diverse landen in Europa zijn bezig met de aanleg van gasleidingen. De Duitse burgers krijgen zelfs 750 euro per huishouden wanneer ze op het gasnet worden aangesloten. De Nederlandse regering heeft echter besloten om Nederland gasloos te maken.
Voor meer zie Uit het nieuws - NL

2020: De laatste shmita? "Wat is nu weer een shmita?" hoor ik u denken. Het antwoord hierop vindt u in o.a. Lev. 25:2-7. Er is een periode van 6 jaren waarin gezaaid en geoogst mag worden, maar waarna een 7e jaar (een shmita) van rust ingelast wordt voor het land. Het ligt als het ware braak. God droeg de Joden op dit te doen als zij het beloofde land in zouden nemen, maar we lezen in de Bijbel nauwelijks dat dit gebod opgevolgd werd. ​
Voor meer zie Unravelations - NL

Trumps handelsoorlogen: een nieuwe wereldorde? President Donald Trumps verklaarde economische protectionisme heeft de internationale betrekkingen van de VS met verschillende vijanden en bondgenoten naar onbekend terrein gebracht.
Verder lezen - NL

Er is een race aan de gang om onze iPhones te vervangen door een slimme bril die we overal dragen. Microsoft, Snap, Facebook, Google, Apple en Amazon werken allemaal aan computers die we op ons gezicht dragen en die onze telefoons kunnen vervangen.
Voor meer zie CNCBC

De ontdekking van uraniumdeeltjes door het IAEA doet vragen rijzen over de reikwijdte van het nucleaire programma van Iran. "Het roept de vraag op, wat verbergt Iran nog meer? Dit alles onderstreept de noodzaak van een volledige en grondigere boekhouding van het nucleaire verleden van Iran", zegt Behnam Taleblu, een belangrijke medewerker bij de Foundation for Defense of Democracies.
Voor meer zie JNS

In September, zei Schiff dat de klokkenluider "zeer spoedig voor het Congres zou verschijnen," op verzoek door de Republikeinen om een openbare verklaring deze week door de klokkenluider af te leggen in een beschuldiging onderzoek naar President Donald Trump maar noemt het nu als "overtollig en onnodig."
Voor meer zie Breitbart

Als je deze video nog nooit eerder hebt gezien, zal het je echt verrassen! Zie hoe Koning David zijn naam schreef (in oud-Hebreeuws).
YouTube

Iraanse activiteit verhoogt het risico op oorlog aanzienlijk, waarschuwt een Westerse functionaris. De huidige spanningen in het Midden-Oosten lijken in wezen op die welke aan de vooravond van de Jom Kippoeroorlog van 1973 heersten, aldus een hoge functionaris.
Verder lezen - NL

Het Europese Hof van Justitie heeft dinsdag een baanbrekende uitspraak gedaan over de rechtmatigheid van producten die geproduceerd zijn over de lijnen van voor 1967 in Oost-Jeruzalem, de Golan en de Westelijke Jordaanoever door ze te labelen als producten die niet in Israël zijn gemaakt. Israël is van mening dat een dergelijke etikettering van dergelijke producten de BDS beweging helpt.
Voor meer zie Jerusalem Post

Na veel overleg heeft het Sanhedrin een verklaring afgelegd waarin Iran wordt opgeroepen om de valse mantel van 'Iran' af te werpen en terug te keren naar hun bijbelse correcte identiteit als het Perzische Rijk. Als zij dat niet doen, zal een ander, mogelijk President Trump, de rol van de "gezalfde koning" op zich nemen die is aangewezen om de inspanningen te leiden om de Tempel te bouwen en de naties te verenigen.
Voor meer zie Breaking News Israël

NASA kondigde onlangs aan dat een grote asteroïde in december, vlak na de vakantieweek Hanukkah, de aarde relatief dicht zal benaderen.
Voor meer zie Breaking News Israël

Leven in verbazingwekkende tijden. Als eerste: de American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) is een lobbygroep van invloedrijke Joden in de VS. AIPAC moedigt onder andere de leden van het Congres aan om de tweestatenoplossing te steunen (een overeenkomst die Israël en Jeruzalem zou verdelen).
Verder lezen - NL


Maandag 11 November - 13 Cheshvan

We beginnen deze week met een opmerking. Vrijdag in het artikel van Gary "Geloof-volgend-jaar" sloot hij af met de opmerking - "ga aan boord van de Ark, want de zondvloed komt eraan." Het mag duidelijk zijn dat dit niet letterlijk is bedoeld maar als een voorstelling in de zin van, zoals we ook wel eens de opmerking horen "na ons de zondvloed" waar mee men wil zeggen dat ze dat niet hoeven mee te maken. Ook hier is bedoeld dat er een redding is als je aan boord stapt van de redding die Christus bied om aan het komende oordeel te ontkomen, waarin miljarden mensen zullen omkomen. Een zondvloed komt er niet meer.

()  Naftali Bennett van Nieuw Rechts kwam overeen om de defensieportefeuille over te nemen na een vergadering op vrijdag ochtend met Eerste minister Benjamin Netanyahu. De Likud en de Nieuw Rechtse partijen zijn ook overeengekomen om als een gezamenlijke factie in de huidige Knesset aan de slag te gaan en als deze wordt ontbonden, zich als een gezamenlijke lijst in een mogelijke derde algemene verkiezingen te laten gelden.
Voor meer zie WIN

Biotechbedrijf Bioquark heeft het groene licht gekregen om de klinisch doden te laten 'herrijzen' met behulp van stamcellen. Ze proberen 'de omkering van de dood' te bewerkstelligen. Ze gaan van 20 klinisch dode patiënten proberen hun centrale zenuwstelsel weer tot leven te brengen.
Voor meer zie Science Page News

Iran nu bezig in het verrijken van uranium tot 5%, maar beroemt zich erop dat het de 60% kan bereiken in het verrijken van uranium. De Iraanse organisatie voor atoomenergie "heeft de mogelijkheid om 5%, 20% en 60% te produceren en heeft deze ook capaciteit", zegt de Iraanse ambtenaar van de ondergrondse Fordow kerncentrale. "Op dit moment is er een behoefte aan 5%," voegt hij eraan toe.
Voor meer zie Israelhayom

Likud functionaris verwerpt Lieberman zijn ultimatum, zegt dat hij 'poker speelt zonder kaarten.' De dreiging van Yisrael Beiteinu leider Avigdor Lieberman om zich aan te sluiten bij een Blauw-Wit-geleide minderheidsregering met Arabische partijen is "zeer onwaarschijnlijk", zegt een Likud ambtenaar.
Voor meer zie JNS

Jordaanse koning verklaarde een "volledige soevereiniteit" over de gepachte Israëlische landbouwgrond. Veel experts waren van mening dat Israël wel invloed heeft om een nieuwe overeenkomst te sluiten omdat de Joodse staat jaarlijks tientallen miljoenen kubieke meters water aan Jordanië levert.
Voor meer zie WIN

Premier Benjamin Netanyahu kwam onaangekondigd in de Knesset aan voor een speciale discussie in de Knesset over het Israëlisch-Jordaanse vredesverdrag, ter gelegenheid van de 25e verjaardag ervan, geïnitieerd door MK Merav Michaeli. Netanyahu beweerde dat "er vrede is met democratieën en vrede met dictaturen. Het is gemakkelijker om vrede te sluiten met democratieën omdat hun natuurlijke neiging is om niet te vechten, terwijl dictaturen eerst een afschrikkende werking moeten hebben. Als je geen afschrikking hebt, zal de vrede niet duurzaam zijn. Jordanië weet dat Israël sterker is". "Daarbovenop hebben we samenwerking opgebouwd op het gebied van veiligheid, handel, inlichtingen en water," voegde Netanyahu eraan toe. "We helpen de koning [Abdullah] op vele heimelijke manieren waarvan ik denk dat ik het niet moet uitbreiden."
Voor meer zie Jerusalem Post

Tijdens die bijeenkomst betoogde Netanyahu dat er een direct verband bestaat tussen een oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict en het grotere conflict tussen Israël en de Arabische wereld. "Er zijn twee wegen om de vrede te bevorderen," zei Netanyahu. "Als we het debat met de Palestijnen oplossen, kunnen we doorbreken naar de Arabische wereld. "Als we in staat zijn om te komen tot normalisatie met de Arabische wereld, dan zal het conflict met de Palestijnen worden opgelost. Ik denk dat we beide moeten doen". De helft van de [Palestijnse] mensen steunt Hamas en wil ons vernietigen, en de andere helft wil niet vechten met de eerste helft, terwijl ze zelf te lijden hebben onder interne conflicten."
Voor meer zie Israel National News

Premier Benjamin Netanyahu heeft naar verluidt het hoofd van de ultra-orthodoxe Shas-partij gevraagd om zich flexibeler op te stellen op het gebied van religie en staat, om de deur te openen voor de secularistische Yisrael Beytenu-partij om zich aan te sluiten bij een regering van rechtse en religieuze partijen.
Voor meer zie The Times of Israel

Ze is tegenwoordig overal in het nieuws, maar de 16-jarige Greta Thunberg is niet van eigen bodem of uit het volk. Haar klimaat kennis is volledig een product van George Soros and Company, die Thunberg haar lijnen voedt, terwijl ze over de hele wereld doet alsof ze zelf met deze klimaathysterie op de proppen is gekomen.
Voor meer zie NaturalNews

Turkije: Erdogans campagne tegen het Westen. "Europa is een cultureel continent, geen geografisch continent.... Het is zijn cultuur die het een gemeenschappelijke identiteit geeft. De wortels die haar hebben gevormd, die de vorming van dit continent mogelijk hebben gemaakt, zijn die van het christendom. In die zin heeft Turkije in de loop van de geschiedenis altijd al een ander continent vertegenwoordigd, in permanent contrast met Europa.
Verder lezen - NL

()  Op zondagavond werd Blauw-Wit voorzitter Benny Gantz, die te gast was op het huwelijk van de zoon van MK Ya'akov Asher (UTJ) in Bnei Brak, door tientallen Yeshiva-jongeren uitgejouwd toen hij met zijn auto vertrok. De jonge mensen riepen hem na, "Ga naar de Arabieren" en "slechts Bibi," meldde het Nieuws van Kanaal 12."
Voor meer zie JewishPress

De Israëlische regering stoort zich zelden aan pro-Israëlische voorstanders. Maar dat is wat de laatste dagen wel gebeurde, als anonieme functionarissen in Jeruzalem dit doen, nu Psagot, een wijnmakerij op de Westelijke Jordaanoever naar de rechtbank gaat over het beleid van de Europese Unie t.a.v. etikettering van producten die door Israëliërs in de nederzettingen worden gemaakt. Dat wordt een beschamende vertoning zeggen ze. En met de waarschuwing dat het Europese Hof van Justitie zich waarschijnlijk zal uitspreken ten gunste van het controversiële etiketteringsbeleid, en dat de zaak die door Psagot is aangespannen, gewoon een averechts effect zal hebben.
Voor meer zie The Times of Israel

De kiezers voor de Blauw-Wit partij van Benny Gantz zijn verdeeld over de mogelijkheid dat hij een coalitie van minderheden zal vormen die afhankelijk is van de steun van de Arabische-meerderheid partijen om aan de macht te blijven.
Voor meer zie The Times of Israel

V.S. President Donald Trump spoorde op zondag Iran aan om Robert Levinson, een ex-FBI agent terug te laten keren die daar in 2007 wegens een onbevoegde opdracht van de CIA verdween, zeggende dat "het een zeer positieve stap" zou zijn.
Voor meer zie The Times of Israel

De Verenigde Staten heeft Irak aangespoord om vervroegde verkiezingen te houden en electorale hervormingen door te voeren, nadat een rechten groep had gewaarschuwd dat een dodelijk hardhandig optreden tegen anti-regeringsbetogers in een "bloedbad" kan veranderen.
Voor meer zie The Times of Israel

Martin Vrijland heeft een artikel over stikstof geschreven wat dit nu eigenlijk is en gewoon deel uitmaakt van de natuur en dat die onmogelijk te verminderen is en men het eigenlijk over ammoniak heeft wat bruikbaar en nuttig voor planten is, vandaar dat boeren mest over hun land uitrijden.
Voor meer zie Martin Vrijland - NL

De Minister van Transport Bezalel Smotrich (Joods Huis) nodigde op maandag MK Ayelet Shaked uit om naar haar vorige partij terug te keren. Sprekend op de Conferentie van het Onderwijs van Makor Rishon, zei Smotrich dat hij bereid is om met een "eerlijk" compromis akkoord te gaan dat tot de verwezenlijking van één enkele sterke godsdienstige Zionistische partij zal leiden die deze sector in de Knesset zal vertegenwoordigen.
Voor meer zie Israel National News

Nikki Haley, de vroegere ambassadeur van de V.S. aan de V.N., heeft gezegd twee hoogste assistenten van het Witte Huis haar aanmoedigden om President Donald Trump te ondermijnen. In een nieuw boek, zegt Mevr. Haley dat de toenmalige Directeur van de Staf John Kelly en de toenmalige Secretaris van de Staat Rex Tillerson haar vertelden om zich tegen enkele instructies van de Trump te verzetten.
Voor meer zie Israel National News

Het is warm in Israël en dat is weer aanleiding tot bosbranden. Op zondag met een groot vuur in het bos rond Noordelijke Kibboets Ein Shemer, als brandweerlieden meer dan vijf uur lang tegen de vlammen vochten als ze probeerden om het inferno weg te houden van de woonhuizen.
Voor meer zie Ynet

Turkije heeft een Amerikaanse buitenlandse strijder gedeporteerd en zal spoedig nog eens zeven Duitsers deporteren, zo werd een woordvoerder van het binnenlandse ministerie geciteerd in de staatsmedia die zeiden dat Ankara met de repatriëring van gevangen ISIS militanten was begonnen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Nederland moet actief helpen bij de repatriëring van de kinderen van vrouwen die zich bij ISIS in Syrië hebben aangesloten, zo oordeelde een rechtbank in Den Haag op maandag 11 novmeber.
Voor meer zie Al Arabiya English

Zondag, 10 Nov., beweerden de Russische militaire dat de Luchtmacht van de V.S. van plan is om haar F-35 stealth vliegtuigen in Israël op te stellen en honderden loodsen te bouwen met 252.000 vierkante meters aan ruimte voor een onderdak van honderden van deze oorlogsvliegtuigen. Zij zullen in staat zijn om de Russische militaire aanwezigheid "in Iran en Syrië" tegen te gaan.
Voor meer zie DEBKAfileVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina