Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

Vertaal tekst met behulp van dit veld.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Woensdag 21 Maart - 5 Nisan

() De VS waarschuwt Abbas dat hij moet kiezen tussen 'hatelijke retoriek' en vredesinspanningen. De VS veroordeelde maandag de strijdlustige toespraak van PA-president Mahmoud Abbas en zijn uitlatingen tegen de Washington-ambtenaren. "Wij dringen er bij de Palestijnse Autoriteit op aan haar inspanningen toe te spitsen op het verbeteren van de levensomstandigheden van het Palestijnse volk en het bevorderen van de vrede", aldus de verklaring van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.
Voor meer zie JerusalemOnline

Op 19 maart 2018 viel president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit in een toespraak tijdens een bijeenkomst van de Palestijnse Autoriteit (PA) en de leiding van de PLO in Ramallah "het gedrag aan van de VS in de regio en zei dat de "Arabische Lente" in feite een "Amerikaanse Lente" is," die in Gaza begon met de staatsgreep van Hamas in 2007.
Voor meer zie Memri

De Verenigde Staten hebben een einde gemaakt aan het verwennen van de Palestijnen, heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op dinsdag gezegd. Netanyahu reageerde op de kritiek van president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit op Washington en zijn ambassadeur in Israël. De PA is als een 'verwend kind' dat plotseling niet zijn zin krijgt.
Voor meer zie JerusalemOnline

De IDF en andere Israëlische veiligheidstroepen zullen de komende weken zeer alert zijn, nu de Israëliërs Pesach en de dag van de Onafhankelijkheid vieren en de Palestijnen hun pogingen om terreuraanslagen uit te voeren zullen opvoeren. Hamas roept vrijdag alweer op tot een "Woede-dag" langs de grens.
Voor meer zie JerusalemOnline

De Britse ambassade in Israël heeft geëist dat Israël een "krachtige steunbetuiging" afgeeft over de vergiftiging op 4 maart van een voormalige Russische dubbelagent en zijn dochter in Salisbury, ten zuidoosten van Londen. De concurrerende eisen van Rusland en het Verenigd Koninkrijk zouden Netanyahu in een diplomatiek moeilijke positie kunnen brengen.
Voor meer zie WIN

Israël, dat een decennium van stilzwijgen beëindigde, bevestigt dat het de kernreactor van Assad heeft opgeblazen. Aankondiging over de, Operatie Orchard" van 2007 om Iran eraan te herinneren wat er gebeurde in het vorige land met atoomambities, hoewel de echte reden om het nu te onthullen meer alledaags kan zijn.
Voor meer zie The Times of Israel   | en foto's

Een piloot die in 2007 deelnam aan het drie minuten durende bombardement van de IAF op de Syrische kernreactor, deelde zijn gevoelens over de momenten voor, tijdens en na de operatie, en herinnert zich de momenten en de moeilijkheid om te zwijgen daarna: 'Tot op de dag van vandaag wist mijn vrouw het niet,' zegt hij. In een nader bericht wordt gezegd dat 2500 mensen ervan wisten en niemand lekte.
Voor meer zie Ynet

Sanhedrin roept de Arabieren op hun rol te spelen in de Derde Tempel, zoals geprofeteerd door Jesaja. Het ontluikende Sanhedrin, een bijbels gemandateerd hof van 71 oudsten, publiceerde een brief in het Hebreeuws, Engels en Arabisch waarin de Arabieren werden uitgenodigd als de zonen van Ismaël om hun rol op zich te nemen in het ondersteunen van de Derde Tempel, zoals Jesaja die voorzegt.
Verder lezen - NL

De Turkse president heeft beloofd de druk op een door de VS gesteunde Syrische Koerdische militie te zullen volhouden nadat zijn troepen de Syrische stad Afrin hadden veroverd, en heeft gedreigd het militaire offensief uit te breiden naar andere gebieden in Noord-Syrië die door Koerden worden vastgehouden en zelfs naar het buurland Irak.
Voor meer zie ABC

() Met Turkije verbonden jihadisten uit de Islamitische Staat (ISIS/ISIL) en Al-Qaeda maken gebruik van het offensief van Ankara in de belegerde Afrin-regio in het noordwesten van Syrië om christenen en Yazidi's te vermoorden, waarschuwen verschillende activisten.
Voor meer zie Breitbart

Brits bedrijf verbonden met de Trump campagne, schorst de president aangezien wetgevers antwoorden van sociale media reus eisen over de "rampzalige" schending van gebruikersgegevens. Facebook zei dinsdag dat het bedrijf "verontwaardigd" was na "bedrogen" te zijn over het misbruik van gegevens door het politieke adviesbureau Cambridge Analytica, die ongepast informatie op 50 miljoen gebruikers oogstte.
Voor meer zie The Times of Israel

EU: er komt geen Palestijnse staat zonder Gaza en moet deel uitmaken van een toekomstige staat. Federica Mogherini, hoofd buitenlands beleid van de Europese Unie, wees op de bijzonder gespannen en fragiele toestand van de betrekkingen tussen Fatah en Hamas. In Brussel vertelde Mogherini aan de verslaggevers: "De toespraak die gisteren in Ramallah werd gehouden, laat zien hoe fragiel het is. Ik hoop dat dit het proces niet verder zal tegenhouden, terwijl we allemaal samen naar manieren zouden moeten zoeken om het verder te brengen.
[ Psalm 2:4 wj ]
Voor meer zie Jerusalem Post

Minister van Financiën Moshe Kahlon (Kulanu) gaf de Nationale Raad voor Planning en Bouw opdracht om zo spoedig mogelijk een vrijstelling van de vergunning af te geven voor de overbrenging van de ambassade van de Verenigde Staten naar Jeruzalem.
Voor meer zie Israel National News

14 Israëlische kinderen zijn in het tijdbestek van slechts een maand tijd wees geworden ....De westerse oren en ogen staan vol met beelden van Palestijnse Arabische jongeren, vaak bedriegers als Ahed Tamimi, de lieveling van de "populaire intifada", maar nooit van deze 14 Israëlische weeskinderen. De Arabieren zijn zich heel bewust van het Westerse zwijgen en maken plannen voor de volgende aanslag.
Voor meer zie Israel National News

Volgens Sarah Zadok, Content Marketing Manager voor CannaTech en iCAN Israel Cannabis, is het gebruik van medicinale cannabis onder degenen die het nodig hebben niet alleen toegestaan onder de Joodse wet. Het is ook een mizvah (gebod). "God is cool met cannabis," vertelde ze Breaking Israel News.
Voor meer zie Breaking Israel News

In weer een ander teken van wat Rusland deskundige Stephen Cohen heeft beschreven als de escalerende Nieuwe Koude Oorlog, het niet-NAVO-lid Zweden is bezig met het initiëren van gedetailleerde plannen om zich voor te bereiden in de totale maatschappelijke mobilisatie in reactie op een militaire aanval van een grote externe macht.... Die grote externe macht is niets niemand anders dan Rusland, waarvan de zwaar gemilitariseerde haven Kaliningrad iets meer dan 220 mijl over de oceaan van Zweden ligt.
Voor meer zie Zero Hedge

Ten minste 35 burgers zijn gedood bij een raketaanval door de rebellen in Oost Ghout op een drukke markt in een door de regering gecontroleerde wijk van de Syrische hoofdstad Damascus, bericht in de Syrische staatsmedia.
Voor meer zie BBC News

6 Dingen die je moet doen als je geestelijk aangevallen wordt. Als navolgers van Yeshua gaan we allemaal door perioden heen van toenemende geestelijke aanvallen, die ons van ons stuk kunnen brengen als we niet weten hoe we er mee om moeten gaan.
Verder lezen - NL

Er wordt in artikelen weleens verwezen naar het boek Jubileeën. We zijn begonnen met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 6.
Lezen - NL


Dinsdag 20 Maart - 4 Nisan

()  De Palestijnse leider heeft maandag in een felle toespraak herhaald dat hij de recente stappen van de regering-Trump met betrekking tot Jeruzalem veroordeelt en David Friedman, de ambassadeur van de VS in Israël, verweten dat hij de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever heeft gelegitimeerd. Hij noemde de ambassadeur een 'zoon van een hond'.[ Een hele grove belediging in deze regio. wj ] Verder vaardigde hij nieuwe sancties uit tegen Hamas vanwege de aansal op Hamdallah.
Voor meer zie JerusalemOnline

De instelling met de gevestigde orde voor het buitenlands beleid is bang en dat is terecht. De Taylor Force Act - een wet die een einde zal afdwingen van alle Amerikaanse hulp aan de Palestijnse Autoriteit als deze niet ophoudt met het betalen van salarissen en pensioenen aan terroristen en hun families - is op weg naar het Congres.
Voor meer zie United with Israel

De presidentsverkiezingen in Egypte zijn gepland voor 26-28 maart 2018. Slechts twee maanden voor de verkiezingen kondigde de zittende president 'Abd Al-Fattah Al-Sisi aan dat hij een tweede ambtstermijn zou willen. Dan het regime van Al-Sisi een vervolgingscampagne heeft gevoerd tegen eenieder die heeft aangekondigd zich kandidaat te zullen stellen voor de komende verkiezingen.
Voor meer zie Memri

Kevin de Leon, de senaatsvoorzitter uit Californië, heeft Lizbeth Mateo, 33, een "activiste voor de rechten van immigranten", benoemd in het Adviescomité voor de toekenning van subsidies voor Californische studenten- en toegangsprogramma. Daarmee wordt de advocaat en "immigrant rechtenactivist" de eerste inwoner "zonder geldige papieren" die een staatspositie inneemt.
Voor meer zie Frontpage Mag

De gebeurtenissen van de afgelopen weken lijken te bevestigen dat de ambities van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan richting een door Turkije geleide 'oemma' (moslimgemeenschap) in de Arabische wereld niet welkom zijn.
Lees verder - NL

70.000 Hindoes vragen om een verhuizing van de Indiase ambassade naar Jeruzalem. In een sterke demonstratie van solidariteit met het Joodse volk, kwam de Indiase organisatie Hindoe Samhati uit met een massale rally ter ondersteuning van Israël als onderdeel van de stichtingsdag op 14 februari 2018.
Voor meer zie JewsNews

"De BBC zegt dat "de Chinese overheid bouwt aan een machtig 'sociaal krediet'-systeem dat de betrouwbaarheid van elke burger moet beoordelen. Is dit de aanleiding tot het merkteken van het Beest? Wie niet voldoet krijgt beperkingen opgelegd.
Voor meer zie ShofarBlast   Video met uitleg

Het Monmouth University Polling Institute ontdekte dat niet minder dan 74% van de Amerikanen in een "diepe staat" gelooft wanneer het beschreven wordt als een verzameling niet-gekozen ambtenaren die het beleid voeren. Slechts 21% gelooft niet dat een dergelijke groep bestaat.
Voor meer zie Zero Hedge

Uit een recente studie van een in Washington, DC gevestigde analyse-organisatie voor het Midden-Oosten blijkt dat de oproep van de Turkse president aan 57 landen om samen een anti-Israëlisch leger van de islam te vormen, de meest geduchte militaire macht ter wereld zou kunnen creëren.
Verder lezen - NL

()  De Syrische president Bashar Al-Assad bezoekt de soldaten in Oost-Ghouta en zegt: elke terrorist die je doodt verandert de wereldorde. De Syrische president die persoonlijk zijn auto bestuurde op weg naar Oost-Ghouta, terwijl hij in de camera praat over de oorlog en zijn bezorgdheid over de burgers die daar uit komen.
Voor meer zie Memri

De politie arresteerde dinsdag acht Palestijnse ingezetenen van de oude stad van Jeruzalem op verdenking van het feit dat zij getuige waren van het fatale neersteken van een Israëli door een Palestijnse terrorist op zondag en niets deden om in te grijpen.
Voor meer zie The Times of Israel

De controverse die werd aangewakkerd door de Russische president Vladimir Poetin, die in een recent interview met NBC's Megyn Kelly suggereerde dat Joden verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor verkiezingsinmenging in Amerika, veroorzaakte niet veel woede onder de Russische Joden zoals elders in de Joodse wereld.
Voor meer zie Jerusalem Post

Voormalig IDF-stafchef Luitenant-generaal (Res.) Benny Gantz zei dinsdag dat hij "ernstig overweegt" mee te doen aan de volgende verkiezingen voor de Knesset. Gantz zei dat, als Netanyahu opnieuw wordt verkozen en er geen aanklacht is, verdient hij het om Eerste Minister te zijn. "Ik zag de minister-president van dichtbij werken - het is de zwaarste klus van het land. Dat betekent dat je 24 uur per dag en 7 dagen per week wordt belast. Het is heel gemakkelijk om aan de zijlijn te staan en verwijten te doen naar hen die het werk doen," zei hij.
Voor meer zie Israel National News

Een hoge ambtenaar van het Israëlische politieke establishment heeft dinsdag geoordeeld dat de Verenigde Staten de publicatie van het vredesplan van president Trump voor een aanzienlijke tijd zal opschorten. Volgens de functionaris geven de Amerikanen de boodschap af dat het niet de bedoeling is om het plan binnen afzienbare tijd te publiceren vanwege het groeiende conflict met de Palestijnse Autoriteit.
Voor meer zie Israel National News

De Amerikaanse president Donald Tromp groette maandag de Iraniërs die nu de nieuwjaarsvakantie vieren, bekend als Nowruz, maar gebruikte tevens de boodschap om de Iraanse regering aan te vallen, in het bijzonder de machtige Islamitische Revolutionaire Garde. Hij zei dat het Iraanse volk gebukt ging onder "heersers die zichzelf dienen in plaats van het volk".
Voor meer zie Al Arabiya English

‘Wat als ik betaalde om uw vaders af te slachten?’ vraagt terreurslachtoffer in VN mensenrechtenraad. Een Israëlische nabestaande van een slachtoffer van de Palestijnse terreur, riep de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties op om het beleid van de Palestijnse Autoriteit om terroristen en hun gezinnen te betalen te veroordelen, toen hij maandag in Genève in de organisatie getuigde.
[ Ook de onrechtvaardige rechter zweeg en liep door. Lukas 18 wj ]
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël

Er wordt in artikelen weleens verwezen naar het boek Jubileeën. We zijn begonnen met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Een Jubeljaarperiode is 49 jaar, = 7 Jaarweken. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 5.
Lezen - NL


Maandag 19 Maart - 3 Nisan

()  De Franse ambassade in Israël zei maandag samen te werken met de Israëlische autoriteiten in hun arrestatie van een Franse consulair medewerker die beschuldigd wordt van het gebruik van een diplomatiek voertuig om vuurwapens van Palestijnen in de Gazastrook naar de Westelijke Jordaanoever te smokkelen. De Franse parlementariër Meyer Habib, die Franse burgers vertegenwoordigt die wonen in Israël en de Palestijnse Autoriteit zei: "Helaas is dit niet de eerste problematische zaak waarbij het Franse consulaat in Jeruzalem betrokken is geweest. Het consulaat is helaas een Franse vertegenwoordiging voor de Palestijnse Autoriteit geworden.
Voor meer zie Israel Hayom

Het Israëlische kabinet zou begin november 2017 de belangrijke ‘Groter Jeruzalem Wet‘ goedkeuren, in een poging om officieel 19 gemeenschappen in Judea en Samaria die Jeruzalem omringen en deel gaan uitmaken van de gemeente Jeruzalem in wat volgens critici een annexatie is. ....Maar het ligt nog steeds op tafel.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël

Rabbi Nir Ben Artzi voorspelde een jaar geleden opzienbarend dat hekserij en zwarte magie een comeback zouden maken in de wereld. Als we terugkijken op de krantenkoppen van 2017 zien we een verontrustende trend: de rabbijn had ongetwijfeld gelijk.
Voor meer zie Breaking Israel News

In zijn toespraak tot de Senaat van Amerika zei Israëlische Ambassadeur Ron Dermer dat President Donald Trump’s recente stap een “shock therapie” was tergen het Palestijnse afwijzende beleid in, dat het echte obstakel voor vrede is.
Voor meer zie Jerusalem Post

Er waren weer div. aanslagen. Vrijdag werden met een auto 2 soldaten gedood en twee anderen gewond en zondag werd een 32 jarige man neergestoken die zwaar gewond naar het ziekenhuis werd gebracht. De terrorist is ter plaatse gedood.
Voor meer zie WIN

Adiel Kolman, een 32-jarige vader van een vier kinderen is overleden in Jeruzalem en naar de laatste rustplaats gebracht in Kochav Hashahar.
Voor meer zie Israel National News

Terwijl vrijdag op de Westbank een jonge Palestijnse Arabier met zijn auto inreed op een groep Israëlische soldaten, waardoor twee van hen stierven en twee zwaar gewond raakten (artikel), deed een groepje Palestijnse omstanders hun best om de gewonde soldaten te helpen en een vervolgaanval te voorkomen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Openbaring 10 (Het geopende boekje) Net als in Openbaring 8 worden de oordelen weer onderbroken. Het is een laatste waarschuwing voor de ongelovigen. Johannes ziet weer een “engel”, maar het is geen gewone engel. Johannes noemt hem een “sterke” engel.
Voor meer zie Uit het nieuws

Het verhaal over de zenuwgas-aanval neemt een vreemde wending. De dochter blijkt het gas is haar bagage te heben meegenomen. Wat ook opvalt dat we nog geen ekele foto van de slachtoffers hebben gezien. Het drama zit vol met vermoedens en geruchten, zonder bewijzen. (Deze schrijver is geen christen en laat dat duidelijk blijken, toch denkt hij dat de oorlog zal losbarsten om Jeruzalem en wijst daarbij op Turkije.)
Voor meer zie Martin Vrijland

De dossiers van de waarnemersgroep zijn ingediend bij het Hooggerechtshof met een verzoekschrift waarin wordt gezegd dat de door de EU gefinancierde illegale Arabische voorpost zich heeft uitgebreid tot de archeologische vindplaatsen. Een school is gebouwd op een archeologisch plaats wat beschermd erfgoed is en in strijd mete een Europese conventie uit 1992.
Voor meer zie Israel National News

De nieuwssite ‘Palestina Vandaag’ (Palestine Today) heeft een lang artikel waarin wordt geklaagd over de niet-gouvermentele organisaties (NGO‘s) die actief zijn in de Palestijnse gebieden (OPT). ‘Palestina Vandaag’ is het mediakanaal van de Gazaanse terreurorganisatie Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) en zijn moordbrigade aka de Al Quds Brigades.
Voor meer zie Vlaamse Vrienden van Israël - NL

Na het achtervolgen van Koerdische strijders uit Afrin, de pro-Ankara strijder braken in winkels, restaurants en huizen in en verlieten ze met voedsel, elektronische materiaal, dekens en andere goederen, zeiden de correspondenten. Ze plaatsten de buit in auto's en kleine vrachtwagens en reden die de stad uit, voegden zij toe.
Voor meer zie i24News

Vladislav Voloshin, de Oekraïense gevechtspiloot die door sommige Russische onderzoeksjournalisten wordt beschuldigd van een verantwoordelijkheid voor de MH17-ramp, zou zichzelf zondag thuis hebben doodgeschoten.
Voor meer zie Sputnik International

Trumps verkiezingsoverwinning was de 'Reichstag-brand' voor internetcensuur. De woede en samenzweringstheorieën die daarop volgden, gingen niet alleen over het omverwerpen van president Trump, maar ook over het beëindigen van de vrijheid van meningsuiting online.
Verder lezen - NL

()  Het IDF heeft een poging door Hamas gedwarsboomd om een terreurtunnel te vernieuwen vanaf Gaza naar Israël die het leger eerder in de vroege uren van zondagochtend had vernietigd, zei een woordvoerder IDF op zondag. Een verdere aanval vond plaats op de ondergrondse infrastructuur van Hamas in de centrale Gazastrook vanwege de verscheidene recente aanvallen op patrouilles langs het grenshek met gebruikmaking van geïmproviseerde explosieven, zei het leger.
Voor meer zie United with Israel

Gebedsbrief met de gebedspunten van vrijdag 16 maart 2018 van de Voorbidders van Israël. Hoe liefelijk zijn Uw woningen, o HERE der heerscharen! Mijn ziel verlangt, ja smacht naar de voorhoven des HEREN; mijn hart en mijn vlees jubelen tot de levende God.
Voor meer zie Gebedspunten

Het Islamitisch Emiraat Afghanistan (de Taliban-organisatie) heeft kritiek geuit op een komende vredesconferentie van islamitische geleerden uit Afghanistan, Pakistan en Indonesië om de Afghaanse situatie te bespreken en een vreedzame oplossing te vinden. Indonesië zal als gastheer optreden voor de conferentie in Jakarta.
Voor meer zie Memri

De reclassering van het IDF beval op maandag dat de Hebron schutter Elor Azaria een vervroegde vrijlating krijgt op 10 mei na het uitdienen van negen maanden van een 14 maanden straf.
Voor meer zie Jerusalem Post

Israëlische onderzoekers zeggen dat ze een "revolutionaire" manier hebben ontwikkeld om het gezichtsvermogen te verbeteren waardoor brillen en contactlenzen niet meer nodig zijn, wat naar eigen zeggen thuis mogelijk zal zijn met een smartphone, een klein lasertoestel en speciale oogdruppels.
Voor meer zie The Times of Israel

Vrouwen in Saoedi-Arabië hoeven geen hoofdbedekking of de zwarte abaya meer te dragen - de wijde, lange gewaden die symbool staan voor islamitische vroomheid - zolang hun kleding "fatsoenlijk en respectvol" is, zei de hervormingsgezinde kroonprins van het koninkrijk.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Republikeinse voorzitter van de Senaatscommissie voor Buitenlandse Betrekkingen verwacht dat de Amerikaanse president Donald Trump zich in mei zal terugtrekken uit het belangrijke internationale nucleaire akkoord met Iran.
Voor meer zie Jerusalem Post

Psychiatrisch medicijngebruik neemt toe in de Verenigde Staten, met één op de zes Amerikanen die nu één of ander type medicijn in deze categorie inneemt. Dit is zeer zorgwekkend gezien de enge bijwerkingen en de slechte effectiviteit van veel van deze drugs, maar er is een bijzonder verontrustend aspect in deze trend die lijkt te worden weggemoffeld, en dat is het buitengewone grote aantal kinderen die dergelijke drugs gebruiken.
Voor meer zie The Common Sense Show

Hal Lindsey report. Enkele dagen geleden heeft de Zuid-Koreaanse veiligheidsadviseur, Chung Eui-yong, een dramatische aankondiging gedaan. Chung vertelde de pers op een koude avond in Washington buiten het Witte Huis dat de Noord-Koreaanse Kim Jong-un hem persoonlijk had gevraagd zo snel mogelijk een persoonlijke ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump te organiseren.
Verder lezen - NL

Er wordt in artikelen weleens verwezen naar het boek Jubileeën. We zijn begonnen met een Nederlandse vertaling van het Boek Jubileeën uit het Engels. Een Jubeljaarperiode is 49 jaar, = 7 Jaarweken. Het zijn 50 hoofdstukken. Vandaag hoofdstuk 4.
Lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina