Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Dinsdag 18 September - 9 Tishrei

()  Duizenden aanbidders stroomden op maandagavond en dinsdagochtend naar de Westelijke Muur in Jeruzalem voor boetvaardige gebeden vooraf aan Yom Kippur, wat vanavond begint.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnse terroristengroepen, met inbegrip van Hamas en Palestijnse Islamitische Jihad, prijsden de moord van Ari Fuld op zondag, zeggende dat het een "natuurlijke reactie is op Zionistische misdaden tegen de Palestijnen. Husam Badran, een senior Hamas-ambtenaar verwees naar Joodse bezoeken aan de Tempelberg. Palestijnen zeggen dat dergelijke bezoeken bedoeld zijn om de status quo in de heilige plaats te veranderen.
Voor meer zie JOL

Mahmoud Abbas heeft vers Amerikaans bloed aan zijn handen. Volgens Palestijnse terroristische groeperingen heeft de terrorist Khalil Jabarin besloten om een Jood te vermoorden in reactie op de Israëlische "misdaden" tegen de Al-Aqsa moskee in het bijzonder en de islamitische heilige plaatsen in het algemeen.
Verder lezen - NL

Revolutie in Jordanië? Jordaniërs laten een publieke ongehoorzaamheid zien aan de koning, als ministers uit drie steden wordt weggestuurd binne 24 uur, onder het roepen "weg met deze corrupte regering."
Voor meer zie  

Dit 16-jarige tuig dat Ari Fuld op zondag met een mes in de rug afslachtte, zou in 2004 twee jaar oud zijn geweest, en waarschijnlijk keek hij, net als de meeste kleuters over de hele wereld, naar de TV-programma's voor kinderen. Als inwoner van de Palestijnse Autoriteit (PA) keek hij dan waarschijnlijk naar het officiële PA-kanaal met de educatieve programma's voor peuters en kleuters, en vroeg ik me af hoe een kind dat naar deze voorstellingen kijkt er als volwassene zou uitzien. Dit was het antwoord, moord.
Voor meer zie United with Israel

Een bibliotheek is ontdekt van zo'n 2200 jaar geleden met duizenden brieven in het Beit Guvrin-Maresha National Park. Tijdens opgravingen in een zijkamer in een ondergrondse grot op de site, werden in totaal 1.020 verborgen zegels van klei uit de 3e en 2e eeuw voor Christus blootgelegd.
Voor meer zie Prophecy in the News

Gebruikmakend van om het even welke verachtelijke tactiek om de bevestiging van het Hooggerechtshof van Rechter Brett Kavanaugh over minder dan een week te laten ontsporen nu in het Gerechtelijke Comité van de Senaat gepland staat zijn benoeming goed te keuren, zijn de Democraten in de Senaat tot hun laagste niveau van karaktermoord gezonken. Zij hebben hun toevlucht genomen tot een bewering van seksueel wangedrag tegen Rechter Kavanaugh die plaats zou hebben gevonden terwijl hij op de middelbare school zat. Klasgenoten zeggen hij was een uitstekende student en atleet met een brede kring van vrienden. ...In het bijzonder heeft hij vrouwen altijd met fatsoen en respect behandeld. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Frontpage Mag

In een toespraak prees de Brigadegeneraal Heidari de Iraanse defensiemacht en zei dat de militaire macht van het land op het hoogste niveau staat. "We kunnen de mensen vertellen dat er geen gevaar bestaat dat ons land bedreigt en dat we niet op de rand van een oorlog staan," zo zei hij en voegde eraan toe: "Het betekent echter niet dat we onze paraatheid moeten verwaarlozen....".
Voor meer zie JOL

Nu het nieuwe jaar begint, laat een terugblik zien dat er een meerjarige trend is van Joden die opgaan naar de plaats van de Joodse tempels een trend die steeds sterker wordt. Belangrijker nog is dat veel gerespecteerde rabbijnen en leiders zich hierbij aansluiten en terugkeren naar de Tempelberg.
Voor meer zie Breaking Israel News

Syrische media meldden zaterdagavond, dat Israël doelen in de buurt van de luchthaven van Damascus had aangevallen. Degenen die de brede Arabische media volgen, hebben gemerkt dat Israël gemiddeld elke twee weken een aanval op Syrië uitvoert. Waarom slaan ze niet terug?
Voor meer zie Israel Today - NL

Vijfentwintig jaar na Oslo sterft de PLO. Bijna precies 25 jaar geleden, op 13 september 1993, beging Israël de grootste strategische fout in haar 70-jarige geschiedenis door de ondertekening van de "Declaration of Principles on Interim Self-Government Arrangements", ook bekend als het Oslo I-akkoord.
Verder lezen - NL

Trump ontmaskert links-liberale leugenfabriek. Geraffineerde onwaarheden worden doorgeprikt. "De leugen regeert" zo kwalificeerde in 1999 onze toenmalige koningin Beatrix het werk van de Nederlandse journalistiek. Een opvatting die tegenwoordig ook buiten de paleismuren breed wordt gedeeld.
Lees verder OpinieZ - NL

()  Onder een raketaanval, haalde Syrië per ongeluk een Russisch vliegtuig neer. De Russische militairen zeiden dinsdag dat een van hun vliegtuigen met 15 mensen aan boord is "verdwenen" voor de Syrische kust. Het lot van de bemanning is nog onbekend, maar ze worden verondersteld dood te zijn. De ambtenaren van de V.S zeggen dat het vliegtuig is neergehaald door Syrische luchtafweergeschut - Rusland geeft Israël indirect de schuld voor het incident.
Voor meer zie Israel Hayom

Rusland "behoudt zich het recht voor om te reageren" nadat het heeft gezegd dat acties van Israël ertoe hebben geleid in het neerhalen van een Il-20 door Syrië. De Russische militairen hebben hun Israëlische tegenhangers ervan beschuldigd dat ze de oorzaak zijn van dat de Syrische luchtverdedigingstroepen een Russisch Il-20 vliegtuig neerschoten. De luchtverdediging reageerde op een luchtaanval van Israël op Latakia.
Voor meer zie RT World News

De ambassadeur van de V.S. in Israël David Friedman vertelde de Israëlische krant Hayom dat de Trump regering zich nooit tegen Israëlische bouwplannen op de bezette Westelijke Jordaanoever heeft verzet. "Volgens Friedman, "zou Israël geen toestemming van de V.S. moeten vragen" om in de bezette gebieden te bouwen.
Voor meer zie JOL

Israël Pochtar, gemeenteleider in Ashdod, is gewend geraakt aan de honderden ultra-orthodoxe Joden die systematisch de 300 messiaanse gelovigen die de Shabbat-diensten in hun woonplaats willen bijwonen, lastigvallen, pesten, beschamen en bedreigen. ...Wat begon met luidruchtige en intimiderende demonstraties in 2011 veranderde al snel in een volwaardige campagne in de afgelopen jaren om Messiasbelijdende Joden te demoniseren en door heel Ashdod laster te verspreiden dat deze mensen niet alleen ongewenst waren, maar ook schadelijk, gevaarlijk en giftig voor het Joodse volk.
Voor meer zie Kehila

In een van de slechtste aangemelde gevallen door een Britse sex misbruik bende, is een meisje dat op haar vijftiende werd ontvoerd, 12 jaar vastgehouden door de bende totdat ze wist te ontsnappen. Ze wordt nog steeds opgejaagd door de bende. ...De wanhopige smeekbeden om hulp van haar ouders werden genegeerd door de politie, die zelfs weigerde om Sarah als vermist op de lijst te plaatsen.
Voor meer zie Clarion Project

Brits PM: Niets verontschuldigt het antisemitisme, Israël heeft recht op zelfverdediging. Theresa May zegt dat het haar 'ziek maakt' dat sommige Britse Joden hun toekomst in het land heroverwegen, doet de geloften dat het Verenigd Koninkrijk Israël zl steunen door middel van acties en woorden. ...40 procent van de Britse Joden zou serieus overwegen te emigreren als Corbyn premier zou worden.
Voor meer zie The Times of Israel

De sluiting van het Nationale Zonne Observatorium: Wat weten we tot nu toe. Verschillende mensen hebben me gemaild en bericht over de kennelijke sluiting van het National Solar Observatory in Sunspot, New Mexico.
Verder lezen - NL

De politie-eenheden in Jeruzalem arresteerden vijf Arabische verdachten op de Tempelberg op dinsdagochtend die naar verluidt regelmatige bezoeken onderbreken die plaatsvinden op de Tempelberg. De politie krijgt dan ook herhaaldelijk verzoeken om de vijf activisten van de Shababab al-Aksa-terreurgroep te laten stoppen met het verstoringen.
Voor meer zie Jerusalem Post

Een brandgevaarlijke ballon met een handgranaat eraan landde op maandag in de Westelijke Negev, maar veroorzaakte geen verwondingen. De vrijwilligers van de politie die op het verkeer van Route 232 toezicht houden zagen het landen, in het ontdekken van de handgranaat, en riepen een politieteams die het apparaat onschadelijk maakten.
Voor meer zie Jerusalem Post

De minister van Defensie Avigdor Liberman troostte dinsdag de familie van Ari Fuld, die werd vermoord in een mes-stekende aanval in Gush Etzion. Tamar, Ari's oudste dochter, vroeg de minister van defensie om de doodstraf op te leggen aan de terrorist. Zij vertelde Liberman dat zij bezorgd was dat de terrorist niet werd gedood op de plaats van de aanval en betreurde dat hij slechts licht gewond was en in een Israëlisch ziekenhuis werd behandeld.
Voor meer zie Israel National News

De familie van deze 17-jarige Khalil Jabarin, de Palestijnse terrorist die op zondag de 45-jarige vader van vier Ari Fuld vermoordde, zal NIS 1.400, ca. 335 euros per maand krijgen voor de komende drie jaar van de Palestijnse Autoriteit als beloning voor zijn misdaad.
Voor meer zie Een Ander Israëlisch Geluid


Maandag 17 September - 8 Tishrei

()  Israël gaf op maandag foto's vrij die werden genomen door haar nieuwste spionagesatelliet van plaatsen diep binnen Syrië, met inbegrip van het paleis van de Syrische dictator Bashar Assad, in een duidelijke bedreiging voor het regime.
Voor meer zie The Times of Israel

Sprekend in het EU Parlement in Brussel, bekritiseerde de in Jeruzalem gevestigde Palestijnse mensenrechtenactivist Bassem Eid, Europa dat het al een tijdlang een oogje dichtknijpt voor de economische benarde situatie in Gaza en zei dat "waardigheid alleen kan worden bereikt via economische welvaart". Eid beschuldigt de Boycott, Divestment, and Sanctions (BDS) beweging van "het proberen de Palestijnen te gebruiken om macht en geld te krijgen", zei Eid en dat als Europa de financiering zou verminderen, zoals Trump de financiering van UNRWA zou verminderen, de BDS beweging binnen zes maanden zou ophouden te bestaan.
Voor meer zie Memri

De leider van een Britse politieke partij Anne Marie Waters werd permanent verbannen door Twitter nadat ze zich afvroeg waarom een politiemacht zijn tijd verspilde met het controleren van offensieve tweets, terwijl ze moslim grooming gangs zou moeten vervolgen.
Voor meer zie Infowars

Lawrence Solomon: Trump is niet 'onvoorspelbaar'. Hij doet alles wat hij zei dat hij zou doen. Er is nog nooit een meer voorspelbare, standvastigere of constantere president geweest dan Donald J. Trump.
Voor meer zie National Post

De Europese mogendheden zullen in de komende week een cruciale keuze moeten maken. Twee maanden nadat vijf EU-staten naar verluidt Israël hadden gewaarschuwd dat de sloop en gedwongen verplaatsing van Khan al-Ahmar tot een reactie van haar bondgenoten zou leiden, gaf het Israëlische Hooggerechtshof woensdag de definitieve goedkeuring voor een sloop.
Voor meer zie +972 Magazine

De Syrische staatsmedia zei er raketten van Israël zaterdagavond gericht waren op de luchthaven van Damascus. "Onze luchtverdedigingssystemen verijdelden een Israëlische raketagressie en schoten een aantal vijandelijke raketten neer", aldus het staatsnieuwsagentschap SANA, die een militaire bron aanhaalde.
Voor meer zie Jerusalem Post

Bij de grens van Gaza opnieuw een uitbarsting: 13.000 relschoppers, 3 gemelde doden. Israël's menigte-control maatregelen werden ondersteund door tankvuur en luchtaanvallen tegen Hamas-doelen in de Strip.
Voor meer zie WIN zie ook
Zie ook Israel Today - NL

Palestijnse ambtenaar: Abbas moet zijn weg eens 'heroverwegen' in het licht van Amerikaanse maatregelen. De ambtenaar in Ramallah maakt een lijst op van stappen die het bestuur van Trump heeft genomen tegen de Palestijnen en vraagt: "Wat moet er nog meer gebeuren dat de Rai [voorzitter] gaat beseffen dat Trump niet alleen beloften of bedreigingen doet - maar zo ook uitvoert?
Voor meer zie Israel Hayom

Grote Verzoendag – de betekenis in het Nieuwe Verbond. Vorige week bestudeerden we het Bazuinenfeest, als eerste uit de reeks van Najaarsfeesten die nog op hun toekomstige vervulling in Christus wachten. Deze feesten vieren vele Nieuwtestamentische gelovigen niet langer via de schaduwrituelen maar in de dagelijkse verwachting van Zijn komst en wederkomst. En elk van deze feesten laat een aspect van die vervulling zien. Lees verder Wake up - NL

Openbaring 16 (deel 2). Bij de vijfde toornschaal wordt de troon van het beest getroffen. De verduistering valt over zijn residentie; de toorn van God treft de plaats waar het beest zich groot maakt en opblaast tegen God.
Lees verder Uit het nieuws - NL

()  Ari Fuld, 45, een bekende Israëliër werd op zondag doodgestoken door een Palestijnse terrorist buiten het Gush Etzion winkelcentrum. Fuld stond op de parkeerplaats toen de terrorist hem van achteren neerstak. Fuld trok zijn wapen en achtervolgde de terrorist, die naar de ingang van het winkelcentrum liep. Fuld en een andere burger schoten op de terrorist en verwondde hem voordat hij in elkaar zakte.
Voor meer zie WIN zie ook Een Ander Israëlisch Geluid

Pastor J.D. vertelt over hoe het langverwachte vredesplan voor het Midden-Oosten belangrijke profetische ontwikkelingen in gang kan zetten.   Nederlands vertaling in te stellen. Zie in de linkerkolom voor de aanwijzingen hiervoor.

Analyse: Hoe realistisch is de Jordaanse optie voor de oplossing van het Palestijns-Israëlische conflict? Na de aankondiging van Abu Mazen dat hem een confederatie met Jordanië werd aangeboden als onderdeel van Trumps deal van de eeuw, moet men zich afvragen hoe realistisch de Jordaanse optie kan zijn om het Israëlisch-Palestijnse conflict op te lossen.
Verder lezen - NL

De Verenigde Staten heeft de visa van de familie van de ambassadeur van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in Washington ingetrokken, zei de gezant op zondag. De stap is de recentste ontwikkeling in de verslechterende relaties tussen de regering van de Trump en de Palestijnse leiding.
Voor meer zie Israel Hayom

De komst van de Heer ... De basis van het Oude Testament. De leer van Matteüs en het grootste deel van het Nieuwe Testament berust op de leer van het Oude Testament, niet alleen voor de vervulling van de profetieën over de komst van de Heer als Verlosser, maar ook over Zijn komst als de hoop van Zijn volk.
Verder lezen - NL

IDF brengt huis van de Palestijnse moordenaar van Fuld in kaart voor vernietiging een dag nadat Amerikaans-Israëliër is neergestoken in Gush Etzion door de 16-jarige Khalil Jabarin uit Yatta, en beginnen de veiligheidstroepen met de voorbereiding om het gezinshuis te slopen en nemen tevens de werkvergunning van familieleden in beslag.
Voor meer zie Ynet

De grootste moslimorganisatie in het Verenigd Koninkrijk dringt er bij de regering op aan om evangelist en prediker Franklin Graham te verbieden om later deze maand naar Groot-Brittannië te komen.
Voor meer zie Christian News

Nederlands kabinet acht dat Israel niet meebetaalt aan terroristenuitkeringen ‘onverstandig’. Dat laten ministers Blok en Kaag weten in antwoord op Kamervragen.
Voor meer zie Een Ander Israëlisch Geluid

Aan de vooravond van de 45ste verjaardag van de Yom Kippur-oorlog vertelde premier Benjamin Netanyahu zijn kabinet dat Israël nooit de fout zal herhalen die het in 1973 maakte door niet vooruit te lopen op een vijandelijke aanval.
Voor meer zie Jerusalem Post

Israëlische ingenieurs en chirurgen werken samen om kunstmatige implantaten te maken. Onderzoekers hebben 3-dimensionale (3D) printers ontwikkeld om een aantal kunstmatige onderdelen te maken om zo het menselijk leven te verlengen.
Voor meer zie Breaking Israel News

Een gereconstrueerde boog van Palmyra, waarvan het origineel de ingang was van een tempel voor Baal in Syrië, zal opnieuw in Washington, D.C. verschijnen als een "onwaarschijnlijk" "symbool van vrede en veerkracht", aldus Breaking Israel News.
Voor meer zie Breaking Israel News

Satan is de meesterbedrieger. Wat is het trouwens om een bedrieger te zijn? Bedrieger zijn is de waarheid kennen en ervoor te kiezen om iemand het tegenovergestelde te vertellen. Want als je de waarheid niet kent en je vertelt iets verkeerds, dan ben je gewoon verkeerd bezig. Devotinal van Amir.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina