Nieuwsbrief

kruis
menora

()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet of DAB+
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland.
Word ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf bijna geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Archief opinie
   artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Ogen gericht op
   Jeruzalemwwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 17 Januari - 20 Tevet

()  Enkele honderden moslimaanbidders hebben onrust gezaaid bij de Tempelberg van Jeruzalem op vrijdag na het voormiddaggebed, zei de politie. Agenten hebben een protest onderbraken die nationalistische slogans riepen op de heilige plaats, nadat zowat 8.000 mensen de ochtendgebeden besloten. "De "politie zal geen wanordelijk gedrag op de Tempelberg toestaan en zal handelen om om het even welke onrust of nationalistisch geschreeuw te verhinderen," volgens een verklaring van de politie.
Voor meer zie The Times of Israel

Een rood alarm werd afgegeven bij de Mexicaanse grensstad Mexicali nadat de politiechef informatie had ontvangen dat Iraanse onderdanen gewapend met explosieven de grens met de VS zouden kunnen proberen over te steken. Politiechef Maria Elena Andrade. "We kregen berichten dat vier Iraanse onderdanen die mogelijk explosieven bij zich droegen, zouden proberen de grens over te steken in het gebied van San Luis naar Mexicali. We kregen te horen dat het drie mannen en een vrouw waren die op de uitkijk stonden."
Voor meer zie Clarion Project

Het is tijd voor Iran om de onderhandelingen over de nucleaire overeenkomst te heropenen. In zijn eerste interview sinds zijn indrukwekkende overwinning in de algemene verkiezingen van vorige maand, zei de heer Boris Johnson dat hij de bezorgdheid van de VS over de overeenkomst van 2015 erkende, maar erop stond dat er een manier moest zijn om Teheran ervan te weerhouden kernwapens te verwerven.
Verder lezen - NL

Het maken van Mojo, AR-contactlenzen die je ogen superkrachten geven. Ze noemen het 'invisible computing' en met elke voorbijgaande technische cyclus worden de resultaten steeds spectaculairder en zijn verbonden met het internet.
Voor meer zie Fastcompany

De vete tussen de Palestijnse Autoriteit (PA) en Hamas bereikte een nieuw hoogtepunt aan het begin van de week toen PA-hoofd Mahmoud Abbas en Hamas-leider Islamil Haniyeh beiden in Oman aankwamen om hun medeleven te betuigen met de dood van Sultan Qaboos Bin Said en vochten erover wie de Palestijnen nu werkelijk vertegenwoordigden. Haniyeh, die de afgelopen maand in Qatar verbleef, maakte er een punt van om in Oman aan te komen, ook al wist hij dat Abbas er in een officiële hoedanigheid zou zijn.
Voor meer zie WIN

Khalid Al-Malik, hoofdredacteur van de Al-Jazirah daily Saudi-Arabië schreef dat de eliminatie van Soleimani niet genoeg was, omdat "het Iraanse terreurnetwerk breed is en niet gebaseerd op één enkele terrorist." Al-Malik legde uit dat Iran heel veel andere agenten heeft in Irak, Syrië, Libanon en Jemen, en dat als er geen actie tegen hen wordt ondernomen, deze zijn destructieve beleid zullen voortzetten.
Voor meer zie Memri

Het podium wordt opgezet door de Democraten en de medeplichtige linkse media (CNN) om op 20 Januari "Dag van de Lobby" in Richmond, Virginia in te veranderen een valse vlag bloedbad als men zal proberen om wapeneigenaars als terroristen in te kaderen om zo een rechtvaardiging te verstrekken voor de staatsbrede krijgswet en de inbeslagname van alle vuurwapens van burgers.
Voor meer zie NaturalNews

Er zijn 195 landen in de wereld, als het Vaticaan en Palestina worden meegerekend, en een nieuw vrijgegeven index van burgerlijke onrust heeft beweerd dat 47 van die staten in 2019 een stijging van de burgerlijke onrust hebben gekend. Het datamodel, dat donderdag is gepubliceerd door het sociaal-economisch en politiek analysebureau Verisk Maplecroft, heeft ook voorspeld dat het aantal in 2020 naar 75 landen zal stijgen.
Voor meer zie Now The End Begins

Het Amerikaanse leger erkende donderdag dat 11 soldaten gewond zijn geraakt bij een Iraanse raketaanval op een Amerikaanse basis in Irak, ondanks het feit dat er eerder werd gezegd dat er geen gewonden waren gevallen.
Voor meer zie The Times of Israel

Deel 4 van de artikelen serie "Schaduwland" door Tom Horn. Dit keer "De Trump-Rusland hoax." Toen de beoogde focus begon te verschuiven naar Tump, begonnen de onderliggende verbanden tussen degenen die tegen de nieuwe president waren, wortel te schieten en nam de foutieve omgang met informatie en feiten toe.
Verder lezen - NL

()  De Israëlische ambassadeur bij de Verenigde Naties riep een dramatisch beeld op dat commerciële lijnvliegtuigen liet zien die extra zorg besteedden aan het vermijden van het Iraanse luchtruim als bewijs van het gebrek aan vertrouwen in de Islamitische Republiek in de gehele internationale gemeenschap. "Dit beeld spreekt boekdelen," verklaarde Danny Danon - Israëls gezant voor het wereldlichaam in New York - op Twitter. "De wereld vertrouwt het Iraanse regime niet, en zou dat ook nooit moeten doen."
Voor meer zie United with Israel

Otzma Yehudit staat onder zware druk van Likud gekomen om uit de verkiezingsrace te stappen in de hoop dat potentiële kiezers in plaats daarvan hun stemmen zullen inwisselen en naar Yamina of Likud zullen gaan. In de verkiezing van september oogstte de partij zo'n 80.000 stemmen, wat twee zetels zou hebben opgeleverd als ze de drempel van 3,25 procent voor de Knesset had overschreden. Tot nu toe kan Links-centrum-arabieren blok 55 zetels krijgen en het Rechtse blok 57. Anderen peilingen zeggen 58 voor links tegen 55 voor rechts. Lieberman blijft dus in de beslissende rol.
Voor meer zie The Times of Israel

De hoogste leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei, zei dat de troepen van de Islamitische Revolutionaire Garde Quds als een "humanitaire organisatie met menselijke waarden" moeten worden beschouwd, in zijn ochtendgebedenpreek op vrijdag.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Alle landen die betrokken zijn bij de Oekraïense vliegtuigcrash in Iran zouden moeten vermijden om er een politieke kwestie van te maken, zei een Iraanse woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken op vrijdag. "Wij verzoeken alle partijen om geen menselijke kwesties, in het bijzonder dit tragische ongeval, tot aanleiding te maken voor politieke gebaren," zo werd Abbas Mousavi geciteerd door het semi-officiële persagentschap ISNA.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Een Islamitische Iraakse vluchtelinge heeft haar kandidatuur voor het Congres gelanceerd - en is van plan om Ilhan Omar als vertegenwoordiger van Minneapolis in het proces te verdrijven.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Yitzhak Ilan, voormalig plaatsvervangend hoofd van het Israel Security Agency (Shin Bet), zei op donderdag dat hij op de 2 maart verkiezingen lijst van Blauw en Wit op een onverkiesbare plaats werd gezet en zich verraden voelde door de manier waarop deze beweging werd uitgevoerd door partijvoorzitter Benny Gantz.
Voor meer zie Israel National News

Voor het eerst sinds 2012 spreekt Ayatollah Ali Khamenei het vrijdaggebed uit en zegt dat de westerse landen te zwak zijn om de "Iraniërs op hun knieën te brengen". Noemde de Amerikaanse president Donald Trump een clown die "een giftige dolkstoot" in de rug zal krijgen van Iran, zo waarschuwde hij.
Voor meer zie Israelhayom

Onderzoekers hebben experimenten uitgevoerd op tientallen jonge Mexicaanse vrouwen, waarbij ze werden betaald om kunstmatig te worden geïnsemineerd en vervolgens hun embryo's te laten aborteren voor analyse, meldde NPR donderdag.
Voor meer zie Breitbart

Het Israëlische leger (IDF) staat bekend als een van de beste ter wereld en is in het bezit van de modernste wapens ter wereld. Toch veroorzaken terreur­organisaties zoals Hezbollah en Hamas regelmatig chaos met tamelijk primitieve raketten en zelfs vliegers (Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad). Deze situatie duurt al jaren, maar nu zullen nieuwe geavanceerde wapens de manier waarop het Israëlische leger met deze dodelijke dreigingen omgaat, veranderen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Deel 3 en laatste deel van de artikelenreeks, Understanding the Impact of Soleimani Assassination, over de gevolgen voor Iraanse christenen.
Verder lezen - NL

Gebedsbrief van de Voorbidders van Israël van vrijdag 17 januari 2019 is niet ontvangen ga daarvoor in de komende tijd naar Voorbidders voor Israel


Donderdag 16 Januari - 19 Tevet

()  De door Iran gesteunde terroristische organisatie Hezbollah blijft afgeschrikt door de militaire macht van Israël, maar het nastreven van precisierakettenfabrieken zou een enorm risico tot escalatie geven. De komende maanden zal blijken of Hassan Nasrallah zich bewust is van de omvang van het gevaar en besluit om een stap terug te doen. Dit is voor Israël in 2020 een grote uitdaging op het gebied van proliferatie, en Teheran blijft op Hezbollah's leider Hassan Nasrallah leunen om door te gaan met de bouw van de fabrieken.
Voor meer zie Israelhayom

Er kwam een nieuwe video tevoorschijn waarop twee Iraanse raketten te zien zijn die vorige week in op een Oekraïens passagiersvliegtuig zijn ingeslagen en waarbij alle 176 mensen in het vliegtuig zijn gedood.
Voor meer zie WIN

Speciale update: De waarheid over de Iraanse nucleaire dreiging. De Iraanse nucleaire dreiging is reëel, en het wordt tijd dat de wereld wakker wordt met wat Israël al weet. Engelstalige video, Nederlands in te stellen.
Voor meer zie Israel Today

Een nieuwe opiniepeiling heeft ontdekt dat 47 procent van de jonge Democraten in Amerika denkt dat andere landen beter zijn dan de Verenigde Staten. Bovendien geven veel jonge Amerikanen toe dat ze het niet erg vinden dat andere landen militair net zo machtig worden als de Verenigde Staten.
Voor meer zie Breitbart

Tijdens een jubileumceremonie voor Fatah in Nabloes, zei Mahmoud Al-Aloul de plaatsvervangend voorzitter van de Fatah-beweging, dat de belangrijkste vijand van de Palestijnen "de bezetting en Amerika" is en hij drukte Fatah's wens voor nationale eenheid uit. Een andere spreker tijdens de ceremonie beloofde dat "Fatah van de Al-Aqsa-martelarenbrigade" zal terugkeren om de wapens op te nemen.
Voor meer zie Memri

Dr. Soumya Swaminathan, M.D.Chief Scientist van de Wereldgezondheidsorganisatie, is betrapt op schaamteloos liegen tegen het publiek over de veiligheid van vaccins. In een openbare aankondiging geproduceerd door de W.H.O., beweert ze "Vaccins zijn zeer veilig" en dat vaccins "ziekte zonder risico's kunnen voorkomen". Maar in een gelekte video van de W.H.O.-vaccinatietop die nu openbaar is gemaakt, maakt ze zich zorgen over de veiligheid van het vaccin en zegt ze: "we hebben echt geen goede veiligheidscontrolesystemen" en "[we] leerden pas over ongewenste voorvallen nadat het medicijn is toegelaten en in de bevolking is geïntroduceerd. Dus ik denk dat dat risico er altijd is..."
Voor meer zie NaturalNews

Een 60-jarige rabbijn genaamd Aharon Ramati werd in Jeruzalem gearresteerd omdat hij het hoofd zou zijn van een sekte die betrokken is bij een uitbuiting van vrouwen en jonge kinderen, zo meldt The Times of Israel.
Voor meer zie JOL

De militairen van de V.S. hervatten hun verrichtingen tegen de militanten van de Islamitische Staat in Irak en de opleiding van Iraakse krachten zal spoedig opnieuw beginnen, zeiden de functionarissen van de V.S. op woensdag, ondanks diepe verdeeldheid over de Amerikaanse drone aanval op Soleimani in Bagdad en de resulterende raketaanvallen door Iran op Iraakse basissen.
Voor meer zie The Times of Israel

Ankara en de door de VN gesteunde regering van een Nationaal Akkoord hebben al eerder een overeenkomst ondertekend om Turkse troepen in te zetten in het door oorlog verscheurde land. Turkije merkte echter op dat de inzet alleen zou gebeuren als het leger van generaal Haftar het offensief voortzet.
Voor meer zie Sputnik

Gisteren besloot Nancy Pelosi eindelijk om, na een onverklaarbare vertraging, verder te gaan met het impeachment proces. Ze gaf aan dat ze probeerde een "eerlijk proces" voor de president te garanderen in een Senaat die diep verdeeld is langs partijpolitieke lijnen.
Voor meer zie Zero Hedge

Deel twee van de drie artikelen over Iran na de moord op Soleimani. Het nieuwe jaar begon met een gebeurtenis die de toekomst van Iran zal veranderen. In dit tweede artikel denk ik (Hormoz Shariat) na over wat we de komende maanden politiek gezien mogen verwachten.
Verder lezen - NL

()  Het tweede squadron van de Israëlische luchtmacht van F-35i 'Adir' stealth gevechtsvliegtuigen wordt donderdag officieel ingehuldigd op de Nevatim luchtmachtbasis in het zuiden van het land.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Canada eist een officiële status in het onderzoek van Iran naar de crash van een vliegtuig van Ukraine International Airlines in Teheran vorige week, omdat men beloofde, vooraf aan een ontmoeting in Londen met andere landen die burgers hebben verloren, het incident tot op de bodem uit te zoeken.
Voor meer zie The Times of Israel

Iran verrijkt nu al meer uranium dan Teheran deed voordat het akkoord ging met een nucleaire overeenkomst met de wereldmachten in 2015, zei de Iraanse president Hassan Rouhani op donderdag in een televisietoespraak.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Premier Binyamin Netanyahu hield woensdagavond op het laatste moment een noodvergadering met de ministers Naftali Bennett en Rabbi Rafi Peretz in een poging de lijst te beveiligen van Verenigd Rechts, in te dienen vóór de deadline van 10 uur.
Voor meer zie Netanyahu holds emergency meeting with Bennett, Peretz - Israel National News

Rafi Peretz, de leider van het Joodse Huis, nam na een 11e uur durend overleg de beslissing om een alliantie met een extremistische groepering te laten vallen en zijn lot in handen te geven van de meer mainstream rechtse partijen, Nieuw Recht en Nationale Unie, waarna zijn hoogste plaatsvervanger in boosheid opstapte.
Voor meer zie The Times of Israel

De Nieuwe Rechts voorzitter en de Minister van Defensie Naftali Bennett kondigde aan dat het rechtse blok dat gisteravond werd gevormd, na de verkiezingen verenigd zal blijven en niet slechts een politiek blok is. Bennett schreef: "We hebben ons verenigd. Niet als politiek blok, maar als een verenigde factie voor en na de verkiezingen. Ik ben er trots op een beweging te leiden die het hele ideologische recht en alle religieuze zionisme met elkaar verbindt: Religieus, seculier, traditioneel, haredi, liberaal - we zijn allemaal voor de integriteit van het land Israël, het volk Israël, en de traditie van Israël, en de menselijke vrijheid. Het beste team in Israël. Op naar de overwinning.
Voor meer zie Israel National News

Israël maakt zich zorgen over het hernieuwde geweld aan de grens met Gaza. Besprekingen voor een lange termijn van rust met Hamas liepen vast nadat Egypte boos werd over het bezoek van Haniyeh aan Teheran. Het bericht verscheen slechts een dag nadat een salvo van vier raketten vanuit de Gazastrook op Israëlische gemeenschappen werd afgevuurd en er ook een brandballon over de grens werd gestuurd.
Voor meer zie Ynet

De Russische regering nam woensdag onverwacht ontslag nadat president Vladimir Poetin ingrijpende grondwetswijzigingen had voorgesteld die hem in staat zouden kunnen stellen zijn bewind voort te zetten. Premier Dmitry Medvedev zei dat hij zich terugtrok om Poetin de ruimte te geven om de veranderingen door te voeren, die, als ze worden doorgevoerd, de macht zouden verschuiven naar het parlement en de premier - en zo Poetin, 67, in staat zouden stellen om in een andere hoedanigheid te regeren nadat zijn huidige ambtstermijn in 2024 afloopt.
Voor meer zie Al Arabiya English

Hier is het een zachte winter maar elders een krachtige winterstorm met zware sneeuwval en ijs die op 15 januari tot 16 januari 2020, het Pacific Noordwesten zal oversteken en tegen het einde van de week naar het oosten gaan over de Vlaktes en Middenwesten, waarschuwt NWS.
Voor meer zie Watchers

Een hartverscheurende herinnering aan de prevalentie van abortus, als de statistieken die zijn opgesteld door Worldometers aangeven dat er in 2019 wereldwijd meer dan 42,3 miljoen abortussen plaatsvonden.
Voor meer zie LifeNews

Wiens land is het eigenlijk? Een zaak van een Amerikaanse ambassadeur voor de Joden. Door Amir Tsarfati. Is de wereld misleid als het gaat om wie Jeruzalem toebehoort? Waarom maakt het uit dat Israël de soevereiniteit over de Golan krijgt? Wie heeft werkelijk de rechten op Judea & Samaria? Is het mogelijk voor Joden en Arabieren om daar samen te wonen?
Verder lezen - NL


Woensdag 15 Januari - 18 Tevet

()  Het Syrische Waarnemingscentrum voor Rechten van de Mens meldde woensdag dat de aanval, die Syrië aan Israël toeschreef, gericht was op een wapenopslagplaats, evenals op een gebouw dat in aanbouw was en twee militaire voertuigen op de T-4 luchtmachtbasis bij Homs. Hierbij werden 3 pro-Iraanse militie strijders gedood.
Voor meer zie The Times of Israel

De Iraanse regering zal proberen de Amerikaanse president Donald Trump te vervolgen voor de moord op majoor Gen. Soleimani, zo heeft de Iraanse opperrechter Ebrahim Raisi gezegd. ...Van de Iraanse mensenrechtencommissie en het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt verwacht dat ze op een later tijdstip een formele klacht indienen bij internationale organisaties over de mogelijke vervolging van Trump, volgens Raisi.
Voor meer zie JOL

Iran slaat terug met een video getiteld "Ernstige wraak", die een Iraanse moord op de Amerikaanse president Donald Trump dramatiseert. In de video zijn Iraanse functionarissen te zien die hun wraak plannen voor de moord op commandant Qasem Soleimani van de Qods Force. Ze bestuderen een bord met een schema van mogelijke doelwitten, de Amerikaanse president Trump staat aan het hoofd en de Israëlische premier Netanyahu, Minister Pompeo, Saudische kroonprins Bin Salman en Masoud Rajavi, leider van de Mujahedeen-e-Khalq.
Voor meer zie Memri

Russische ambassadeur in Libanon Alexander Zasypkin, die harde kritiek had op het Amerikaanse beleid in Syrië en Irak, waaronder de moord op commandant Qassem Soleimani van de Qods-strijdkrachten van de IRGC. Zegt dat de VS Syrië en Irak moet verlaten.
Voor meer zie Memri

De Militaire Inlichtingendienst van de IDF heeft dinsdag zijn jaarlijkse beoordeling voor 2020 gepubliceerd, waarin wordt gewaarschuwd dat Iran tegen het eind van dit jaar misschien genoeg verrijkt uranium heeft voor een kernbom. Ondanks de dood van Soleimani zou Iran er echter zonder tussenkomst in kunnen slagen om tegen het voorjaar genoeg uranium te verrijken voor één kernwapen, aldus het rapport. Maar het zal nog twee jaar duren dat het in een kernkop zal worden geplaatst, aldus het rapport.
Voor meer zie United with Israel

Een undercoveragent voor Project Veritas heeft een fanatieke Bernie Sanders medewerker gefilmd die beweert dat "steden zullen branden" als president Trump dit jaar wordt herkozen, en dat Trump-aanhangers zullen moeten worden heropgevoed in letterlijke goelags, vergelijkbaar met wat Duitsland deed met 'nazi-Duitsers' na de Tweede Wereldoorlog.
Voor meer zie Zero Hedge

Erdoğan's hoofdadviseur en voormalig generaal Tanrıverdi presenteert een visie - wat het beleid van Turkije weerspiegeld - die is gebaseerd op een verenigde islamitische supermacht en op de Shari'a, bestaande uit 61 landen en met Istanbul als hoofdstad.
Voor meer zie Memri

Saoedi-Arabië heeft 184 mensen in 2019 geëxecuteerd het grootste aantal in zes jaar, zei de mensenrechtenorganisatie Reprieve op maandag. 88 haden de Saudische nationaliteit.
Voor meer zie Breitbart

Het is altijd interessant om te zien hoe mensen­rechten­activisten de zonden vergoelijken van degenen die gezworen hebben hen weg te vagen. Er zijn ook links-liberale Israëli's die het terrorisme rechtvaardigen.
Voor meer zie Israel Today - NL

Obama's nationale veiligheidsadviseur Gen. James Jones vertelde de aanwezigen op het Atlantic Council Global Energy Forum in Abu Dhabi dat, "Wat de regering deed in de Soleimani zaak was absoluut juist."
Voor meer zie Infowars

Goed nieuws voor astronauten als de zon de laagste activiteit vertoont in 2020. Die zijn namelijk niet beschermd tegen zonnestormen, zoals op aarde. Hier zal het wat kouder worden daardoor.
Voor meer zie NASA en Infowars

()  Een nieuw energietijdperk: Israël begint met de export van aardgas naar Egypte. Woensdagochtend als in Caïro minister van Energie Yuval Steinitz en zijn Egyptische tegenhanger, Tarek El-Molla, de stap begroeten als een "belangrijke ontwikkeling" en dat het "de belangen van beide partijen zal dienen."
Voor meer zie Israelhayom

De minister van Defensie Naftali Bennett keurde woensdag een aankondiging goed van zeven nieuwe natuurreservaten op de Westelijke Jordaanoever, de eerste keer dat Israël zo'n stap heeft gezet sinds de Oslo-akkoorden met de Palestijnse Autoriteit die in de jaren negentig werden ondertekend, zei zijn bureau.
Voor meer zie The Times of Israel

De Iraanse president Hassan Rouhani verwierp woensdag een voorstel voor een nieuwe "Trump-overeenkomst" die gericht was op het oplossen van een nucleaire ruzie, waarbij hij zei dat het een "vreemd" aanbod was en de Amerikaanse president Donald Trump bekritiseerde voor het altijd breken van beloftes.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Het Iraanse persbureau Tansim gaf beelden vrij van de ondergrondse "raketsteden" van de Islamitische Republiek, die honderden raketten en vaste-brandstofraketten bevatten die klaar staan om te worden afgevuurd onder vijf niveaus van beton, Radio Farda rapporteerde dit op dinsdag.
Voor meer zie The Jerusalem Post

PM pusht de extreem rechtse partijen om zich te verenigen voor de volgende verkiezing. Aangezien de uiterste termijn voor het indienen van kandidatenlijsten voor de stemming van maart opdoemt, waarschuwt de PM zijn defensieminister Naftali Bennett dat zijn positie "in gevaar" komt als zijn partij geen overeenkomst met Joods Huis van Rafi Peretz sluit.
Voor meer zie Ynet

De prominente hardline Iraanse geestelijke Ayatollah Ahmad Alamolhoda zei over een uitwijzing van de Britse ambassadeur dat dit "het beste ding zou zijn dat hem kan overkomen" aangezien anders de loyale verdedigers van gedode IRGC-bevelhebber Qassem Soleimani "hem aan stukken zouden hakken.
Voor meer zie Al Arabiya English

Iran zei dat het de persoon heeft gearresteerd die de beelden filmde die een Oekraïens passagiersvliegtuig tonen dat door een raket wordt neergeschoten, zo heeft de BBC op dinsdag gemeld.
Voor meer zie Al Arabiya English

Strenge winter met aanhoudende regen en sneeuw eist in Pakistan tot nu toe 75 doden.
Voor meer zie Watchers

Sneeuwval in Egypte en sneeuwstormen slaan toe in Griekenland -'Gekke winter' overspoelt de aardbol.
Voor meer zie Eindtijd

Waarom gaan vulkanen in de hele wereld plotseling enorme wolken van as mijlenver de lucht in schieten? Er is zeker geen gebrek aan seismische activiteit tot nu toe in 2020.
Verder lezen - NL

Wie was Qasem Soleimani, een terrorist of een held? Dr. Hormoz shariat schreef een driedelige serie over dit onderwerp en wat dit gaat betekenen voor de christenen in Iran. Vandaag deel 1.
Verder lezen - NL


Dinsdag 14 Januari - 17 Tevet

()  Boris Johnson stelt de 'Trump deal' voor ter vervanging van de Iraanse nucleaire deal. In het kader van de in 2015 gesloten overeenkomst, die bekend staat als het Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA), is Iran met China, Frankrijk, Duitsland, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de VS overeengekomen om haar nucleaire programma te beperken.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Nucleaire ramp in Iran op komst? Sinds generaal Qassem Soleimani is gedood door de Amerikaanse strijdmachten, gonst het in de wereld van profetie studenten met de geruchten over een mogelijke uitkomst van een profetie uit Jeremia 49. Een profetie die heel 'toevallig' in hetzelfde hoofdstuk staat als de ondergang van Damascus, wat ook al niet ver weg meer lijkt te zijn als we deze beelden bekijken.
Voor meer zie Unravelations - NL

De Europese Unie en de Palestijnse Autoriteit hebben een plan ontwikkeld om Israël te vernietigen; Het wordt ‘Europese gezamenlijke strategie ter ondersteuning van Palestina (EJS)‘ en de ‘Nationale beleidsagenda van de Palestijnse Autoriteit (PANPA)‘ genoemd.
Voor meer zie Een Ander Israëlisch Geluid - NL

Intel heeft een video online gezet waarop is te zien hoe een zelfrijdende auto, met een door Mobileye ontwikkelde camera systemen, uitgerust met 12 camera’s, zich 25 minuten lang door het drukke verkeer van Jeruzalem beweegt.
Voor meer zie Joods Nieuws

In een vertoning van adembenemende dubbelhartigheid, zei de voormalige minister voor het Obama buitenlands beleid, John Kerry, over de miljarden dollars die het Obama beleid heeft vrijgemaakt voor Iran: "We hebben ze een klein beetje geld gegeven."
Voor meer zie Clarion Project

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie aangenomen, geïnitieerd door de Democraten, om de mogelijkheden van president Donald Trump te beperken om militaire operaties tegen Iran uit te voeren. Als de resolutie wordt goedgekeurd door de Senaat, kan deze een negatieve invloed hebben op de Amerikaanse campagne om te voorkomen dat Iran een nucleaire macht wordt en op andere belangrijke veiligheidskwesties in het Midden-Oosten.
Voor meer zie Besa

Abd Al-'Aziz Hamad Al-Aluwaisheg, assistent-secretaris-generaal van de Golf Samenwerkingsraad (GCC) voor politieke en onderhandelingszaken, prees de moedige militaire actie die de VS onlangs tegen Iran heeft ondernomen. Het is precies dit beleid, zei hij, dat de agressie van Iran kan beteugelen en terugbrengen naar de onderhandelingstafel - in tegenstelling tot het eerdere beleid van Amerika om de provocaties van Iran over het hoofd te zien en belangrijke militaire acties tegen Iran te vermijden, waarmee ze deze doelen niet hebben bereikt.
Voor meer zie Memri

Nieuwsbrief van Franlin ter Horst bestaat uit twee artikelen. (1) Jeremy Corbyn, leider van de Britse Labour-Party staat nummer 1 in de top tien van grootste antisemieten 2019. (2) Fake-Palestijnen verzinnen de ene fabel na de andere over hun geschiedenis.
Voor meer zie Uit het nieuws

Het Disney kanaal zal op vrijdag 10 januari een nieuwe cartoon in première brengen - The Owl House - die jonge kijkers belooft hen een wereld van demonen en hekserij te laten zien, zodat ze vertrouwt raken met demonen.
Voor meer zie LifeSite

Ongeveer zeven op de tien Israëli's hebben vertrouwen in de Amerikaanse president Donald Trump en in vergelijking met andere landen gaf Israël de Verenigde Staten de gunstigste beoordeling, volgens een nieuwe, vorige week uitgebrachte enquête van het Pew Research Center.
Voor meer zie United with Israel

"Ze dreigden mij en mijn familie te vermoorden," verklaarde de Palestijnse sjeik Abu Amed al Hassy, die bescherming vond in een nabijgelegen Joodse gemeenschap. Deze Arabische man werd gedwongen om met zijn familie te vluchten voor het leven... naar een Joods dorp in Samaria. "De Joden zijn een medelevend volk," merkte Hassy op. "Dit land is de erfenis van de rechtvaardigen!"
Voor meer zie United with Israel

David Lazarus zijn Top-3-tips bij het reizen naar Israël. In Israël Today geeft de redacteur David Lazarus wijze raad aan degenen die dit tijdens hun bezoek aan de Joodse staat kunnen inpassen.
[ Het zijn ook wel mijn eigen ervaringen. wj ]
Verder lezen - NL

()  Ongeïdentificeerde vliegtuigen vielen de Iraanse milities aan in Syrië. Sinds de aanval die Soleimani twee weken geleden heeft gedood, zijn de milities langs de grens tussen Irak en Syrië zeer alert. Tientallen militanten en Syrische regimetroepen zijn overgelopen en de Iraanse milities zijn zeer alert na een reeks luchtaanvallen in de afgelopen dagen op hun posities in gebieden in de buurt van Al-Bukamal in het Deir Ezzor-gebied in het oosten van Syrië.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Lord Baron Stuart Polak, voorzitter van de Conservatieve Vrienden van Israël, berispte de Verenigde Naties voor het zich fixeren op de enige Joodse staat ter wereld, terwijl hij zijn eigen regering feliciteerde met nieuwe wetgeving die het illegaal maakt voor lokale gemeenteraden om boycots tegen Israël uit te voeren.
Voor meer zie JNS

De Nieuwe Rechtse partij van Naftali Bennett en Ayelet Shaked zal op een gezamenlijk lijst voeren met de National Union partij, onder leiding van Bezalel Smotrich, in de verkiezingen van 2 maart. De twee facties bereikten dinsdagmorgen een akkoord, nadat de National Union aankondigde dat de gesprekken maandagavond met het Joodse Huis voor een gezamenlijk ticket niet tot een doorbraak hadden geleid.
Voor meer zie Israel National News

Met 49 dagen tot de verkiezing, toont een peiling aan dat Blauw en Wit hun voorsprong op Likud uitbreiden, 34-31 maar ten koste van satellietpartijen, terwijl de partijen aan het recht van Likud sterker dan ooit lijken te zijn verdeeld. Het samengaan van de linkse partijen Meretz en Labour brengt geen voordeel voor hen.
Voor meer zie The Times of Israel

Zelfs als Trump's vredesplan "Deal of the Century," nu wordt vrijgegeven, is Gebied C nog steeds het slagveld. Zelfs als het plan niet wordt gepubliceerd, kan Netanyahu geen stappen tot annexatie doen, omdat een interim-regering geen soevereiniteit kan toepassen. Dus het stokje voor een actie ligt bij minister van Defensie Naftali Bennett. Hij is autocratisch verantwoordelijk voor gebied C van de Westelijke Jordaanoever, waar alle nederzettingen zich bevinden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

De Israëlische annexatieplannen en de afwezigheid van een regering schaden de betrekkingen van Jordanië met de Joodse staat, vertelde koning Abdullah aan Frankrijk 24 in een interview dat maandag werd gepubliceerd. "We blijven horen dat het plan binnenkort zal worden gepresenteerd." "Israël gaat verder in een richting die voor ons allemaal volledig onbekend terrein is." De annexatiebeloften "kunnen alleen maar leiden tot meer instabiliteit en miscommunicatie," zei hij.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Als je wil weten hoeveel mensen er sterven aan dingen waarvan de overheid beweert dat ze "veilig en effectief" zijn, hoef je niet verder te kijken dan op de Pharma Death Clock website, die verklaart dat meer dan 20 miljoen mensen zijn gestorven aan chemotherapie alleen al sinds het jaar 2000.
Voor meer zie NaturalNews

De Iraanse president Hassan Rouhani zei dinsdag dat iedereen die verantwoordelijk is voor het per ongeluk neerschieten van een Oekraïens vliegtuig vorige week moet worden gestraft. De hele wereld zal toekijken,' zegt de Iraanse president in een televisietoespraak.
Voor meer zie i24News

Greta Thunberg schrijft haar eigen Facebook berichten niet. Ze zijn grotendeels voor haar geschreven door volwassen milieuactivisten, waaronder haar vader Svante Thunberg en een Indiase afgevaardigde van het VN-klimaatsecretariaat genaamd Adarsh Pratap.
Voor meer zie Breitbart

In een interview met RT's Boom Bust roept Rogers uit, dat de rentetarieven over de hele wereld nog nooit zo laag zijn geweest: "... dit is waanzin, zo hoort het niet te werken bij gezonde economische systemen."
Voor meer zie Zero Hedge

Lachish is een geweldige plek in Israël. Het was voor mij moeilijk te geloven dat er zo weinig toeristen waren die dit gebied verkenden toen ik -Tuly Weisz- het bezocht met reisleidster Sruly Jacobson.
Verder lezen - NL


Maandag 13 Januari - 16 Tevet

()  De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif heeft zijn verontschuldigingen en medeleven betuigd aan de natie en de families van de mensen die zijn omgekomen in het Oekraïense vliegtuig dat is neergeschoten als gevolg van een menselijke fout.
Voor meer zie FarsNews

De Amerikaanse krachten probeerden om de hooggeplaatste Revolutionaire Gardecommandant Abdul Reza Shahlai uit te schakelen, die wordt beschuldigd van de financiering van milities en de aanvallen gepland op de V.S. en de bondgenoten. Ze probeerden het en faalden.
Voor meer zie The Times of Israel

De juridisch adviseur van de Knesset, Eyal Yinon zegt dat een belangrijke commissie kan worden gevormd om te debatteren en te stemmen over het verzoek van premier Benjamin Netanyahu om parlementaire immuniteit te krijgen tegen vervolging in drie straf-zaken, zo zegt een tv-verslag.
Voor meer zie The Times of Israel

De kwestie van antichristelijk vandalisme werd zelden gemeld door de Europese media tot februari 2019, toen vandalen in twee weken negen kerken aanvielen. De kwestie haalde opnieuw de krantenkoppen in april 2019, toen de iconische kathedraal Notre Dame in Parijs op verdachte wijze in brand vloog. Echter, sindsdien verhullen de Europese media de feiten opnieuw.
Voor meer zie Gatestone - NL

"Iran loog", verklaarde Netanyahu bij het begin van de wekelijkse kabinetsvergadering zondag. "Net zoals ze logen over hun geheime nucleaire programma, liegen ze nu over het neerhalen van het Oekraïense vliegtuig." Ze wisten vanaf het begin dat ze het hadden neergehaald. Ze wisten dat het een onbedoelde neerhalen was, maar ze logen opzettelijk. Ze hebben de hele wereld bedrogen.
Voor meer zie Israel National News

PA-verkiezingen blijven ongrijpbaar omdat Abbas voorwendsels zoekt om ze uit te stellen. Hoewel buitenstaanders misschien willen dat de Palestijnse leiding verkiezingen houdt, zegt de helft van de ondervraagde Palestijnen volgens een recente studie van het Palestinian Center for Policy and Survey Research niet te geloven dat de verkiezingen vrij en eerlijk zouden zijn.
Voor meer zie Israelhayom

Meer dan 12 Saoedische militaire stagiairs in de V.S. zullen uit het land worden gezet na een onderzoek dat werd opgestart na de schietaanval die vorige maand werd uitgevoerd door een Saoedische luchtvaartstudent van de Luchtmacht op de Pensacola Luchtbasis, zo werd gemeld door CNN.
Voor meer zie Clarion Project

De PLO heeft in 1993 de Oslo-akkoorden getekend, waarin zij vrede sloten met Israël. Daarvoor in ruil kregen zij het bestuur over 98% van de Palestijnen. In die akkoorden verplichtten zij zich tevens tot ‘vredeseducatie’. Daarvan is niets terecht gekomen. Van enige vredeswil is totaal niets te merken.
Voor meer zie Likoed Nederland

Dit is wat er gebeurt als je systematisch tegen je mensen liegt: Vandaag de dag weigert de meerderheid van de studenten aan de Shahid Beheshti Universiteit in Teheran naar verluidt op Israël en de Amerikaanse vlaggen te stappen #PS752 #Iran.
Voor meer zie NOS

Christenen onthoofd gedurende de Kerst terwijl het Westen rustig doorslaapt. In hoeverre moet deze oorlog tegen christenen nog verder escaleren voordat het Westen deze als een "genocide" beschouwt en er iets aan doet? De dag nadat christenen in Nigeria werden onthoofd, maande paus Franciscus de westerse samenleving. Over onthoofde christenen? Welnee. "Leg je telefoon neer, praat tijdens de maaltijd", zei de paus.
Voor meer zie Gatestone - NL

De Irakese opstand: Waar gaat het van hier naartoe? De moord op Qassem Soleimani zou een keerpunt kunnen blijken te zijn in de geschiedenis van het Midden-Oosten als geheel, maar eerst en vooral in Irak.
Verder lezen - NL

()  Volgens de militairen werden acht F-16 gevechtsvliegtuigen beschadigd toen de ondergrondse hangars op de Hatzor-basis in het zuiden van Israël onder water kwamen te staan. De vliegtuigen zouden binnen een week weer in dienst komen, nadat kostbare reparaties zijn uitgevoerd.
Voor meer zie The Times of Israel

Een video toont hoe de demonstranten vluchten voor traangas, en een vrouw blijkbaar beschoten en bloed als het publiek boos blijft als antwoord op het neerschieten van het Oekraïense passagiersvliegtuig.
Voor meer zie The Times of Israel

Het Amerikaanse leger heeft de Israëlische langeafstandsraket Spike gekozen om te gebruiken op aanvalshelikopters als interim-oplossing voor grotere afstand-mogelijkheden.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Twee Amerikaanse soldaten werden gedood en twee anderen raakten gewond toen hun voertuig op zaterdag een bermbom reed in de provincie Kandahar, Zuid-Afghanistan. De doden zijn de eerste voor de Amerikaanse troepen in 2020.
Voor meer zie The Jerusalem Post

Gaat de regering van Trump haar langverwachte vredesplan voor het Midden-Oosten vrijgeven voordat Israël een derde verkiezing in een jaar houdt? Dat is wat een hoge ambtenaar van het Witte Huis liet doorschemeren.
Voor meer zie Israel National News

De Palestijnse Autoriteit is begonnen met het afbetalen van haar schuld aan de Israëlische elektriciteitsmaatschappij (IEC), van hun 1,8 miljard shekel (519 miljoen dollar) elektriciteit rekening, die tot nu toe onbetaald is gebleven, afbetaald heeft.
Voor meer zie Israel National News

Hezbollah van Libanon zei op zondag dat het tijd was voor de bondgenoten van Iran met beginnen met te werken om de moord te vergelden van Majoor Generaal Qassem Soleimani hoewel het een "lange weg" voor het doel zou zijn om de krachten van de V.S. uit het gebied te drijven.
Voor meer zie Al Arabiya English

De twee linkse politieke partijen Labor-Gesher en Meretz in Israël kondigden maandag aan dat ze gezamenlijk als één politieke entiteit in de komende verkiezingen van maart voor de 23e Knesset zullen ingaan.
Voor meer zie JewishPress

Na het herstel van de gevolgen van de Oekraïense vliegtuigramp zal Teheran terugkeren naar zijn aanvalsplan op Amerikaanse bases in het Midden-Oosten, te beginnen in Irak. Dat was een van de conclusies die de militaire en inlichtingendiensten trokken uit de gesynchroniseerde bedreigingen die op zondag, 12 januari kwamen van de Revolutionaire Gardechefs chief Maj. Gen. Hossein Salami en Hizballah chief Hassan Nasrallah in Beiroet.
Voor meer zie DEBKAfile

Iran's enige vrouwelijke Olympische medaillewinnaar vraagt asiel in Duitsland en verwijt Teheran's 'leugens, hypocrisie'. Kimia Alizadeh, Iraans taekwondo met een zwarte band, zegt dat Iran haar gebruikte als propagandamiddel en verwijt hen de onderdrukking van vrouwen.
Voor meer zie i24News

Hooggerechtshof staat moslims toe een moskee te bouwen op de Tempelberg.
Verder lezen - NL

De dood van de generaal verstoort het plan van Iran. Soleimani had zijn eigen netwerk van lobbyisten in veel Arabische landen en enkele westerse democratieën. Honderden Iraanse en Arabische militanten hebben zich ingeschreven op westerse universiteiten met studiebeurzen van de Quds Force.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina