Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()
Computervertaling met Google naar het Nederlands
Google Translate

Vertaal uw tekst met behulp van dit veld.


Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Donderdag 18 Januari - 2 Sh'vat

()  President Trump scoorde een perfecte 100 procent op de cognitieve beoordeling van Montreal (MoCA) - een 30tal-vragen van medische professionals om dementie te testen. Dit was nodig om een volgende liberale leugen te weerleggen.
Voor meer zie Now The End Begins

Turkse President Recep Tayyip Erdogan zal volgende maand een bezoek brengen aan Paus Franciscus in Vaticaanstad voor besprekingen die waarschijnlijk gericht zullen zijn op de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. De Turkse leider en het hoofd van de Rooms-Katholieke kerk waren beide sterk gekant tegen de stap die de Amerikaanse president Donald Trump eind vorig jaar heeft aangekondigd.
Voor meer zie Israel National News

Tijdens een ontmoeting met Nabih Berri zei de Iraanse president dat de Zionisten baat hebben bij het ontstaan van meningsverschillen in Libanon en verklaarde dat Iran Libanon zal steunen tegen elke Israëlische agressie.
Voor meer zie Mehr News Agency

Het is tijd om te stoppen met het verwennen van Abbas en te stoppen met het behandelen van de organisatie die hij leidt - en dat op een manier die past bij dit bevorderen en aanmoedigen van terroristisch geweld.
Verder lezen - NL

Rusland en Iran zijn geopolitieke rivalen geweest voor eeuwen - maar in de afgelopen jaren heeft de as Moskou-Teheran de afgelopen jaren wel een rol gespeeld en exponentieel gegroeid. Dit leidt tot grote hoofdpijn voor de VS en andere landen. Westerse mogendheden die zich zorgen maken over de vraag hoe ver deze samenwerking kan gaan. De twee mogendheden delen gemeenschappelijke belangen in de zuidelijke Kaukasus en het Midden-Oosten. Oost, maar zijn waakzaam voor elkaars toenemende invloed in hun eigen achtertuinen.
[ Ezech. zegt het al dat ze niet zoveel zin hebben in samenwerking en oorlog. wj ]
Voor meer zie Mehr News Agency

Wat maakt dat een jong Canadees moslim-meisje een haatmisdrijf tegen zichzelf verzint? ...Een 11-jarige is oud genoeg om te erkennen dat het maken van een dergelijke claim nogal wat aandacht zou trekken. ...Als de Islamisten dit verhaal van' islamofobie' dan gebruiken om moslims (en dus hun toxische ideologie) naar hen toe te trekken door een' wij en zij' verhaal te creëren, en hun intersectionele sympathisanten (linksen en media) deze claims van slachtofferschap ook gebruiken om de grotere samenleving als geheel in diskrediet te brengen.
Voor meer zie Clarion Project

In een artikel in het Londense Saudi-dagblad Al-Sharq Al-Awsat verzette de econoom Dr. 'Abdallah Al-Radadi zich tegen de oproep om Amerikaanse producten en bedrijven te boycotten, naar aanleiding van de aankondiging van president Donald Trump van de VS dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël zou worden. Hij schreef dat boycots vaak het tegenovergestelde opleveren van de beoogde resultaten: ze helpen in het adverteren en verhogen van de populariteit en de verkoop van de geboycot zaak.
Voor meer zie Memri

Evangelische leider Franklin Graham, zoon van dominee Billy Graham, zei: "De duisternis verspreidt zich snel over de hele wereld" - de zonden van pornografie, seksueel misbruik, drugs en religieuze vervolging - wat de "krachten van het kwaad zijn" doen alles wat ze kunnen om "de fundamenten van een moreel gezonde samenleving te vernietigen". Hij voegde eraan toe dat het licht van de waarheid, welke Jezus Christus is, de duisternis zal wegnemen, maar gelovigen moeten helpen deze waarheid te verspreiden in hun dagelijks leven.
Voor meer zie CNS

IDF Stafchef Brig. Generaal Gadi Eisenkot zegt dat Teheran nog steeds van plan is om atoomwapens te ontwikkelen, ondanks de 2015 overeenkomst met de wereldmachten. Eisenkot zei dit dinsdag in een toespraak naar nabestaanden van gevallen soldaten: "De Iraanse dreiging is niet theoretisch.
Voor meer zie WIN

()  In een operatie in de stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever in de vroege donderdagochtend hebben Israëlische speciale troepen een Palestijnse terrorist gedood waarvan men geloofde dat deze vorige week achter de moord op de Israëlische rabbi zat, Raziel Shevach een vader van zes kinderen. Een tweede verdachte in de moord werd gearresteerd, door bovengenoemde veiligheidsambtenaren.
Voor meer zie The Times of Israel

Arabieren vallen Joodse aanbidders aan op de Tempelberg. Het incident begon woensdag nadat een groep van meer dan 40 Joodse bezoekers zou zijn geprovoceerd door Arabische bezoekers en functionarissen van de Wakf tijdens hun tocht over de Tempelberg. De Wakf, een "islamitische trust" die toezicht houdt op de site, verbiedt leden van elk ander geloof, behalve de islam, om daar te bidden.
Voor meer zie WIN

Trump tempert Bibi's enthousiasme: Geen spoedig ambassade verplaatsing om het even op welke tijd. "Tegen het einde van het jaar? We hebben het hier over verschillende scenario's - ik bedoel natuurlijk dat dit van tijdelijke aard zou zijn. Daar kijken we niet echt naar. Nee dus.
Voor meer zie JewishPress

Bronnen in het Bureau van de Eerste Minister op donderdag zeiden dat de VS "tussentijdse maatregelen" zou overwegen die het mogelijk maken om de ambassade binnen een jaar naar Jeruzalem te verplaatsen, in het verhelderen van het commentaar dat eerder door de Eerste Minister Benjamin Netanyahu werd gegeven en later door US President Donald Trump werd berispt.
Voor meer zie The Times of Israel

Het hoofd van het VN-orgaan UNRWA dat diensten verleent aan Palestijnse vluchtelingen richtte zich woensdag tot de internationale gemeenschap voor een financiering, nadat de VS een groot deel van zijn geplande jaarlijkse bijdrage aan de organisatie hadden ingehouden.
Voor meer zie Jerusalem Post

België heeft een stap gezet om het VN-agentschap te helpen in de bijstand voor Palestijnse vluchtelingen met een onmiddellijke uitbetaling van 23 miljoen dollar nadat de Trump regering 65 miljoen dollar aan hulp voor de internationale organisatie had opgeschort.
Voor meer zie The Times of Israel zie ook Vlaamse Vrienden van Israël Die heeft lagere bedragen.

Tijdens zijn officiële staatsbezoek aan India gaf premier Netanyahu de prikkelende hints dat Saoedi-Arabië binnenkort de Israëlische vliegtuigen zal toestaan om over hun grondgebied te vliegen.
Voor meer zie Israel National News

Volgens de Gallup-peiling zegt 67 procent van de Israëli's dat ze de Amerikaanse president goedkeuren. De opiniepeiling werd gehouden nog voordat Trump een reeks stappen ondernam die in Israël populair zijn. Daarmee is Israël een van de vier landen die Trump liever heeft dan Obama.
Voor meer zie Israel National News

"Het is net als in communistisch Rusland". Een inwoner van een gemeenschap in Samaria krijgt een telefoontje van een Shin Bet agent die dreigt hem te uit zijn huis te zetten. Ze handelen alleen op de emoties. Advocaat Adi Kedar zei: "Dit is crimineel en gewelddadig gedrag, en het is ongekend dat een publieke figuur op deze manier gaat optreden tegen een burger die geen misdaad heeft gepleegd.
Voor meer zie Israel National News

De Europese landen hebben de druk op het ballistische-rakettenprogramma van Iran en hun rol in regionale conflicten opgevoerd, zelfs als ze proberen om de dreiging van president Trump aan te pakken om de nucleaire overeenkomst met Teheran op te heffen, zoals blijkt uit een nieuwsbericht.
Voor meer zie Al Arabiya English

Abbas' bijtende toespraak was vooral een geschenk aan het rechtse deel van Israël dat één grote staat wil. De gematigde leider maakt ermee duidelijk dat er niets is om over te praten. Hij weigert het zelfbeschikkingsrecht van de Joden te erkennen. Hij is geen partner. Hij zit gevangen in hallucinaties, illusies en leugens.
Verder lezen - NL


Woensdag 17 Januari - 1 Sh'vat

()  Premier Benjamin Netanyahu, op bezoek in India, prees woensdag de reeks recente stappen van de Amerikaanse president Donald Trump en sprak het vertrouwen uit dat de VS haar ambassade in Israël binnen een jaar zou verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem.
Voor meer zie The Times of Israel

Turkije begon dinsdagavond met zijn eerste golf van artillerievuur dat gericht is op Koerdische strijders (YPG) in Afrin, Syrië, zei een Al Arabiya verslaggever. Dit komt als een vergelding voor het afvuren van een groot aantal raketten die gericht waren op nederzettingen in de regio Azaz, wat grenst aan Turkije en Syrië en onder controle staat van het door Turkije gesteunde Free Syrian Armee, aldus berichten in de media.
Voor meer zie Al Arabiya English

De Israëlische regering kondigde maandag aan dat zij de leden van de terroristische Hamas-groep en hun naaste familieleden in Gaza niet langer zouden toestaan Israël binnen te komen met inreisvergunningen die zijn afgegeven uit humanitaire overwegingen, onder meer om medische behandeling te zoeken in Israëlische ziekenhuizen, inplaats van de medische faciliteiten in de Gazastrook.
Voor meer zie Israel National News

Dinsdag zijn in Duitsland tien Iraanse agenten gearresteerd die naar verluidt spioneerden op Israëlische doelwitten. De arrestaties vonden plaats toen de veiligheidstroepen de huizen en appartementen van de Quds Force agenten hebben overvallen.
Voor meer zie JerusalemOnline

Mysterieuze zwarte-boxen ontdekt in de buurt van Egyptische piramides van Giza. Ze wegen meer dan 100 ton, van massief Aswan graniet, en ze zijn met een precisie ontworpen in toleranties die zelfs vandaag de dag als opmerkelijk zouden worden beschouwd. Dus hoe bouwden en plaatsten de oude Egyptenaren de 24 vreemde en sinistere kistvormige zwarte dozen die in een holensysteem op een heuvel, 12 mijl ten zuiden van de Grote Piramide van Giza, werden begraven?
[ Dat deden de Egyptenaren niet maar de Nephilim. wj ]
Voor meer zie Express

De Palestijnse leiders hebben maandag gestemd om op te roepen de erkenning van Israël en de veiligheidscoördinatie met Israël op te schorten, als zij bijeen zijn gekomen in reactie op de erkenning door de Amerikaanse president Donald Trump van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad.
Voor meer zie The Times of Israel

Abbas loog er rustig op los in zijn tweeënhalf uur durende rede. Een van zijn beweringen is dat Theodor Herzl had gezegd. "We moeten de Palestijnen uit Palestina uitroeien, zodat Palestina een land wordt zonder volk voor een volk zonder land." Dat Oliver Cromwell als eerste had voorgesteld om Europese Joden naar het Heilige Land te verschepen, alvorens het begin van het zionisme te herleiden tot aan wat hij noemde, de 19de-eeuwse journalist en activist Theodor Herzl zijn inspanningen om de Palestijnen uit Palestina weg te vagen.
Voor meer zie HonestReporting zie ook Likoed Nederland

Mahmoud Abbas: De PLO dient zijn overeenkomsten met Israël te heroverwegen; Wij zullen de VS niet langer accepteren als bemiddelaar. Memri publiceerde delen van zijn toespraak. Engelstalig.
[ In een google vertaling enigzins te lezen. wj ]
Voor meer zie Memri

Een andere mogelijkheid is wanneer mensen tekstdelen willen vertalen uit het Engels, er een vrij goed vertaalprogramma is die evenwel geen hele pagina's in een keer vertaalt. Hoewel men er altijd rekening mee moet houden dat het soms niet goed overkomt. Om een voorbeeld te geven. Als het woordje niet op een verkeerde plaats komt te staan in de zin, "Niet als mijn vrienden zijn te vertrouwen". Dat wordt weergegeven als "al mij vrienden zijn niet te vertrouwen,' heeft dat een heel andere betekenis.
Vertaler

Palestijnse Autoriteit eerde twee gevangenen die levenslange straffen uitdienen voor kidnapping en moord op een Israëlische soldaat. De vertegenwoordiger van PA-president "Abbas:" Deze twee gevangenen zijn een nationaal voorbeeld ".
Voor meer zie Memri

()  Voorzitter Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit dreigde met een oorlog als president Donald Trump van de VS Jeruzalem niet als hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat bestempelt. In een toespraak in Caïro, zei Abbas: "Jeruzalem is de sleutel tot vrede wanneer het onze hoofdstad is, en als dat niet zo is - het is dan de sleutel tot oorlog. Trump zal moeten kiezen.
Voor meer zie Israel National News

Een hoge ambtenaar van het Witte Huis zei op dinsdag dat de VS meer dan de helft van zijn hulp aan het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) in 2018 zal stopzetten. Volgens rapporten, zullen de VS $65 miljoen van de $125 miljoen inhouden die het had gepland om naar het agentschap te sturen. De manier waarop het bedrijf UNRWA functioneert en de wijze waarop het wordt gefinancierd moet men opnieuw evalueren".
Voor meer zie JerusalemOnline

Het Ministerie van Defensie werkt aan een plan om 70 onbevoegde buitenposten in de Westelijke Jordaanoever te legaliseren, zo werd onthuld op dinsdagavond. Plaatsvervangend minister van Defensie Eli Ben-Dahan besprak het plan in een factiebijeenkomst van Bayit Yehudi in de Knesset eerder deze week, waarvan een video naar Channel 2 News werd gelekt.
Voor meer zie Jerusalem Post

Het Israël Policy Forum spreekt zijn afschuw uit over de woorden van president Abbas naar de afgevaardigden van het Centraal Comité van Fatah, die het zionisme ontkent, de Joodse band met het land Israël en een samenzweringstheorieën verkondigt over de benarde situatie van het Europese Jodendom. Het is onmogelijk om Abbas te zien als een levensvatbare onderhandelingspartner wanneer hij het recht van het Joodse volk blijft ontkennen. Het recht van het Joodse volk op de eigen nationale beweging en als hij blijft volhouden dat de fundamentele erkenning van een Joods vaderland de erfzonde is van het Israëlisch-Palestijnse conflict. Het onrecht van de Palestijnen die statenloos blijven, kan en zal niet ongedaan worden gemaakt door een koortsdroom waarin men een wereld wenst waarin Joden staatloos zijn en waarin Israël niet zou bestaan.
Voor meer zie Israel Policy Forum

J Street, de organisatie die in wezen anti-Israël is, ziet de onacceptabele redevoering van Abbas voorvloeien uit de rampzalige politiek gevoerd door President Trump. De toespraak van president Abbas van zondag was ongetwijfeld een weerspiegeling van de diepe wanhoop van zijn eigen volk en het Palestijnse volk ten aanzien van de steeds sterkere bezetting en het gebrek aan diplomatieke vooruitgang in de richting van een oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict.
Voor meer zie J Street

Israël voerde dinsdagavond opnieuw luchtaanvallen uit bij een militaire luchthaven in de buurt van Damascus, mogelijk op een wapendepot van de Libanese terreurgroep Hezbollah, volgens onbevestigde berichten van de Syrische oppositie.
Voor meer zie The Times of Israel

Een Jood, en zeker een Joodse soldaat, is geen vod, en een Arabier die probeert het volk Israël schade te berokkenen, zal gewoon een kogel in het hoofd krijgen", aldus de soldaat Oneg Hen Shahar. Hij werd gearresteerd door de Militaire Politie voor het distribueren van wraak flyers bij het IDF rekrutering-centrum.
Voor meer zie The Times of Israel

De Palestijnen moeten hun verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen bestaan en er niet langer op vertrouwen dat de wereld voor hen zal zorgen wanneer zij het geld van de internationale gemeenschap gebruiken om een jihad en intifada te lanceren.
Lees verder - NL


Dinsdag 16 Januari - 29 Tevet

()  De Palestinian Central Council (PCC) opende een tweedaagse bijeenkomst wat werd belegd om de gevolgen van de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als Israëlische hoofdstad te bespreken en daarna de Palestijnse strategie te bespreken. Abbas verwees in een vurige, twee uur durende toespraak naar Trump en zei "schaamte over u" vanwege zijn houding tegenover de Palestijnen en waarschuwde dat hij geen enkel probleem zou hebben om de voorstellen van Trump zijn vredesplan te verwerpen, een plan dat zo Abbas zei onaanvaardbaar zou zijn. Hij (Trump) zei in een tweet: "We zullen geen geld geven aan de Palestijnen omdat ze de onderhandelingen verwierpen", Schaam je zei Abbas. Wanneer hebben we de gesprekken verworpen? Waar zijn de onderhandelingen die wij hebben afgewezen? Moge uw huis worden vernietigd", zei hij over Trump.
Voor meer zie United with Israel zie ook Israel Today - Holland

President Mahmoud Abbas, heeft zondagavond geïmpliceerd dat tijdens de Holocaust de Europese Joden en ervoor hebben gekozen om tijdens de Holocaust een "moord en slachting" te ondergaan vanwege emigratie naar het Britse Palestina, en beweerde dat Israël's eerste premier David Ben-Gurion de Joden uit Jemen en Irak tegen hun wil naar het land overbracht.
[ Hier valt je mond bij open, toch. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Netanyahu bekritiseert Abbas retoriek, zei dat het de wortels onthulde van het conflict. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei dit tijdens een persbriefing op maandag dat PA-president Mahmoud Abbas "probeert de VS als bemiddelaar te verwijderen" in de vredesbesprekingen, maar verduidelijkte dat hij daarin niet zou slagen. Netanyahu zei ook dat Abbas's toespraak van zondag "de wortels onthulde van het conflict," in een afwijzing van elke vorm van een joodse staat.
Voor meer zie JerusalemOnline

Palestijnen lopen doodsklappen op aan alle fronten. In de nacht van 13 op 14 januari hebben vliegtuigen van de Israël Defense Forces (IDF) naar verluidt "terreurdoelen" gebombardeerd in de Gazastrook. In de ochtend bleek dat dit een aanvalstunnel van Hamas was, de vierde die in de afgelopen maanden werd verwoest en de belangrijkste in zijn soort. Deze tunnel had een strategisch potentieel voor een massale terreuraanslag in Israël.
Verder lezen - NL

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov ziet de kansen op directe onderhandelingen tussen Palestina en Israël in de huidige situatie als heel gering. "Tot nu toe is er geen dergelijk rechtstreeks contact geweest zonder voorafgaande voorwaarden [tussen Palestina en Israël], en in de huidige situatie denk ik dat de kansen daarvoor neigen naar nul, wat triest is," zei de diplomaat op zijn jaarlijkse persconferentie op maandag. Hij zei dat Moskou de stemming van de Palestijnen begrijpt, die jarenlang "stap voor stap unilaterale concessies hebben gedaan zonder in plaats daarvan iets te krijgen".
[Welke unilaterale concessies? Is die man wel in orde? wj ]
Voor meer zie Tass

De VS zullen miljoenen euro's aan hulp onthouden voor de zogenaamde Palestijnse vluchtelingen, afhankelijk van hoe groot de veranderingen in de organisatie zullen zijn en de Palestijnse vooruitgang op weg naar vrede.
Voor meer zie United with Israel

In zijn column van 10 januari 2018 in het Koeweitse dagblad Al-Watan steunde Abdallah Al-Hadlaq de kritiek van president Donald Trump van de Verenigde Naties over het Agentschap voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) en het besluit van Trump om de financiering ervan te verminderen. Al-Hadlaq, noemt het UNRWA een "bevooroordeelde en racistische organisatie" die "het probleem van de' Palestijnse' vluchtelingen bestendigt", en bezwijkt onder de dictaten van Hamas, en ernaar streeft Israël te vernietigen. Al-Hadlaq riep op om alle financiering en hulp aan deze organisatie stop te zetten zodat deze afbrokkelt en verdwijnt.
Voor meer zie United with Israel

De Amerikaanse president Donald Trump zal naar verwachting David Schenker inhuren, een directeur van het pro-Israël Washington Institute for Near East Policy, als assistent in het Staatsdepartement Buitenlandse Zaken voor het Midden Oosten, berichte BuzzFeed News.
Voor meer zie WIN

Vertrouwen op het zwaard, of de Heere?. Met alle bedreigingen waarmee Israël nu wordt geconfronteerd, is het volkomen begrijpelijk dat het land zijn zwaarden scherpt, terwijl het zich voorbereidt op het ergste wat de vijand hen kan aandoen. Een sterke verdedigingsmacht is zeker noodzakelijk.
Verder lezen Israel Today - NL

Google, Amazon en DARPA zijn nu in staat om alle vrije wil te beëindigen. Vanaf het ontcijferen van je dromen, tot aan het lezen van je geest over "gevaarlijke gedachten", de toekomst van het geest-lezen en de ultieme controle is nu gekomen.
Verder lezen - NL

() Leger ontmantelde op dinsdagochtend vroeg een mobiele telefoon-aangedreven explosief apparaat door het te laten ontploffen, iets dat blijkbaar werd geplaatst door Palestijnen bij de ingang van de heilige plaats van het Graf van Jozef in de stad Nablus, vooruitlopend op een bezoek door ongeveer 1.000 Joodse aanbidders, berichte het leger.
Voor meer zie The Times of Israel

Ahed Tamini heeft sinds haar kinderjaren de 'hobby' ontwikkeld om onder meer Israëlische militairen te provoceren waarbij zij dikwijls rake klappen en schoppen uitdeelt in de hoop een reactie uit te lokken om aan te tonen "hoe vreselijk boosaardig die Israëliërs wel zijn".
Verder lezen Uit het nieuws - NL

Abbas heeft het einde van de weg bereikt, zegt een deskundige over het Midden-Oosten en dat de toespraak van Abbas een 'wanhopige man' openbaarde die probeerde om de gunst van de massa te krijgen. Maar de Palestijnen steunen Hamas.
Voor meer zie Israel National News

Iemand moet Mahmoud Abbas vertellen dat de koek op is en het spel voorbij. Wacht. Mijn fout. President Trump heeft dat al gedaan, maar Abbas slaagt er nog steeds niet in om de boodschap te verstaan. Dito de Democraten dit het niet in hun dikke schedels kunnen krijgen dat ze verloren hebben, en Trump won. Hij won zelfs toen de Liberalen elke vuile truc probeerden door hem met de ene valse aanklacht naar de andere aan te klagen; de samenzwering van vorig jaar maand met Rusland, de mentale ongeschiktheid van vorige week, en de beschuldiging van vandaag dat hij een racist is. Engelstalig artikel van Jack Engelhard.
Voor meer zie Israel National News

De voortdurende versterking van de Shekel ten opzichte van de Amerikaanse dollar, die in het weekend voor NIS 3.39 verhandeld werd, weegt zwaar op de belangrijkste technologie-industrie van deze Israëlische groeimotor.
Voor meer zie CTech

In de Libische hoofdstad Tripoli braken op maandag felle botsingen uit, waarbij ten minste 20 mensen werden gedood, de luchthaven werd afgesloten en vliegtuigen werden beschadigd tijdens wat de regering een mislukte poging noemde welke was ondernomen om militanten uit een nabijgelegen gevangenis te bevrijden.
Voor meer zie Al Arabiya English

Volgens de Jordaanse krant Al-Ghad heeft de Organisatie van de Verenigde Naties voor hulpverlening aan Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) de aanstelling beëindigd van meer dan 100 personeelsleden in haar faciliteiten in Jordanië. Van de in totaal 2 miljoen bij UNRWA geregistreerde "vluchtelingen" verblijven er ongeveer 350 000 in 13 kampen in heel Jordanië.
Voor meer zie JewishPress

President Trump schudden de Deep State op en wel op een dergelijke manier dat ze de meewerkende media opdracht gegeven hebben om hem non-stop aan te vallen, volgens voormalig top CIA officier Kevin Shipp.
Voor meer zie Infowars

Een fragment van Lindenstraße, een door de staat gefinancierde televisieshow, toont een jonge Duitse vrouw die een jongen vertelt dat er "een andere naam voor God is", en die naam is Allah. Bidt tot Allah, vertelt men de Duitse kinderen, de God, die we tegenwoordig Allah noemen, wordt veel belangrijker in ons leven.
Voor meer zie Infowars

Unieke Joodse reactie op terreur: Opbouwen van Israël. In het kielzog van de dodelijke Palestijnse terreuraanslag op Raziel Shevach kwam onder de Joden in Samaria een oproep om hun gemeenschappen op te bouwen, met name de stad waar Shevach van hield: Havat Gilad.
Verder lezen - NL


Maandag 15 Januari - 28 Tevet

()  Trump ziet af van sancties tegen Iran en geeft de nuke deal een laatste kans om de tekortkomingen daarin te verhelpen. Iran verwerpt de vraag naar een verandering. Zegt dat het om het even welke veranderingen ook aan de kernovereenkomst van 2015 met de wereldmachten niet zal aanvaarden nadat president Donald Trump beloofde om zich na een paar maanden terug te trekken uit het akkoord als de Europese bondgenoten hun verschrikkelijke fouten "niet zouden oplossen.
Voor meer zie WIN

Rusland zei op zaterdag dat Washington een ernstige fout zou maken door zich terug te trekken uit de nucleaire overeenkomst met Iran, en eraan toe te voegen dat Moskou hard zou werken om de mijlpaal-overeenkomst in stand te houden.
Voor meer zie The Times of Israel

De woordvoerder van de Iraanse Organisatie voor Atoomenergie (AEOI) Behrouz Kamalvandi heeft categorisch de druk verworpen van de Amerikaanse president Donald Trump op de toegang van VN-waarnemers tot de militaire centra van Iran, als een van zijn vier voorwaarden om de nucleaire overeenkomst met Iran te handhaven.
Voor meer zie Farsnews

IDF vernietigen een terreurtunnel van Hamas die onder de zuidelijke grens doorloopt. Militairen zeggen dat de tunnel was gegraven onder de Kerem Shalom grensovergang, zie de schets bij (DEBKAfile) en voortgezet op Egyptisch grondgebied - PM Netanyahu: Hamas moet begrijpen dat we niet zullen toestaan dat deze aanvallen doorgaan en dat we met nog meer kracht zullen reageren.
Voor meer zie Israel Hayom

Hamas-leiders bevinden zich in een zorgwekkende situatie. Opnieuw is een deel van hun tunnels die het Israëlische grondgebied binnen waren gedrongen, blootgelegd en vernietigd. In totaal zijn er in ongeveer tweeënhalve maand tijd nu drie tunnels (vier in een andere telling) verwoest en het lijkt erop dat Hamas zijn belangrijkste strategische wapen snel kwijtraakt in afwachting van de volgende mogelijke militaire confrontatie met Israël.
Voor meer zie The Times of Israel

De bekende Hamas operatief Hamza Hamdan was naar verluidt het doel van de explosie - Eén persoon is gewond in de explosie, als het onduidelijk is of dit Hamdan was - De eerste informatie suggereert dat bom werd geplaatst onder de auto, en geëxplodeerd is toen de bestuurder de deur opende.
Voor meer zie Israel Hayom

Een IDF generaal zei op zondag dat het Israëlische leger, geholpen door de "Joodse hersenen," een oplossing had bedacht waarin alle grensoverschrijdende tunnels van Hamas naar Israël zouden vernield worden.
Voor meer zie The Times of Israel

Premier Benjamin Netanyahu is dus in India aangekomen. De aanleiding voor dit bezoek is de 25e verjaardag van het begin van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen. Dit is het eerste bezoek van een Israëlische premier aan India sinds vijftien jaar.
Voor meer zie Israel Today - Holland

Een plan om het Plein bij de westelijke muur te wijzigen en de Hervormingsbeweging gedeeltelijk gezag te geven over een deel van het terrein is officieel geannuleerd, verklaarde de Staat op zondag.
Voor meer zie Israel National News

Hoewel ze over het algemeen beweren deel uit te maken van discussiegroepen, vertellen leden van globalistische, anti-Amerikaanse groepen af en toe wel eens wat ze echt aan het doen zijn - en dat is niet goed voor ons. Ondanks de regelmatige verwijzingen in het media establishment vandaag de dag naar de Diep State als een nevelige kracht die zich achter de schermen inzet om president Donald Trump aan te vallen, is er toch weinig gezegd over de Diepere Staat achter de Deep State - ofwel de echte Diepe Staat. - Tot nu toe.
Verder lezen - NL

()  De toespraak van de Palestijnse Autoriteit president Mahmoud Abbas tot de Centrale Raad van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie op zondag klonk als een afscheid van een leider aan het eind van zijn politieke weg, en hij gaf dat toe. "Dit kan de laatste keer zijn dat u mij hier ziet," zei Abbas in zijn toespraak in Ramallah.
Voor meer zie The Times of Israel

Paus Franciscus heeft de vijandigheid tegen en afwijzing van vluchtelingen en migranten als een zonde gedefinieerd, waarbij hij mensen aanmoedigt om hun "volledig begrijpelijke" vrees te overwinnen dat deze nieuwkomers de gevestigde orde van lokale gemeenschappen zouden kunnen "verstoren".
Voor meer zie AP

Hamas heeft een uitnodiging ontvangen om de volgende bijeenkomst van de Nationale Palestijnse Raad te mogen bijwonen met positiviteit en waardering en heeft de zaak serieus besproken op basis van het idee dat alle inspanningen om het Palestijnse volk te verenigen moeten worden gesteund ondanks alle huidige netelige uitdagingen. Hamas heeft een reeks bijeenkomsten gehouden om de uitnodiging te bespreken en kwam tot het besluit dat de huidige omstandigheden de weg niet vrijmaakt voor het deelnemen aan de komende vergadering.
Voor meer zie Hamas

Duitse minister Sigmar Gabriel beschuldigd Israël van apartheid. Deze Gabriel ligt al enige tijd onder vuur door te suggereren dat Israël een apartheidsbeleid voert. Sinds Gabriel minister van Buitenlandse Zaken is gooit hij met regelmaat flink wat olie op het anti-Israëlische vuur.
Voor meer zie Uit het nieuws

Defensieminister Avigdor Liberman verklaarde maandag dat het zijn doel is om Hamas en de rest van de terroristische groeperingen in de Gazastrook naar "een staat van totale wanhoop te brengen [zodat] zij het idee zouden opgeven om de staat Israël te vernietigen".
Voor meer zie JewishPress

Een zevenjarig Palestijns meisje uit Gaza werd door haar vader in de steek gelaten, terwijl de twee in Israël waren voor een medische behandeling. Het meisje keerde een paar uur na het incident terug naar Gaza toen de Israëlische autoriteiten er eenmaal in slaagden contact op te nemen met haar moeder en ze elkaar ontmoeten bij de grensovergang van Erez. De vader werd uiteindelijk gevonden en gearresteerd.
Voor meer zie JerusalemOnline

De plannen van de door de VS geleide coalitie om een nieuwe "Border Defense Force" op te richten heeft een boze reactie uit Turkije teweeggebracht, aangezien Ankara de VS herhaaldelijk beschuldigde van het bewapenen van een aantal Syrische Koerden, die Turkije als terroristische groeperingen beschouwt.
Voor meer zie Sputnik International

Tijdens een cultureel evenement op zaterdag zei de Israëlische minister van Bouw, Yoav Galant, dat de IDF over het vermogen beschikt om Yahya Sinwar leider Hamas in Gaza, te elimineren. Als hij het waagt [de situatie te laten escaleren], zullen we hem uit het spel halen," zei hij.
Voor meer zie JerusalemOnline

De minister-president van Polen heeft gezegd dat het land de "vluchtelingen niet kan aanvaarden", ook niet als de EU dreigt met een vervolging tegen landen die zich niet aan de quota houden.
Voor meer zie JewsNews

Minister van Openbare Veiligheid Erdan : PA is partner in de moord en dat de sterkste boodschap aan deze moordenaars in de Palestijnse Autoriteit is, om Havat Gilad te legaliseren. Hij zei dit tijdens een bezoek aan de familie van Rabbi Raziel Shevach.
Voor meer zie Israel National News

Aan het begin van elk jaar is het mijn gewoonte om in "The Hal Lindsey Report" het voorgaande jaar te evalueren en zowel grote als kleine gebeurtenissen of ontwikkelingen te belichten die naar mijn mening van profetische betekenis zijn.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Het dagnieuws is een eenvoudige uitgave,
wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina