Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Artikelen laatste
   maanden

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 14 December - 6 Tevet

()  Terwijl Israël haar jacht vandaag voortzette op de aanvallers die twee soldaten op de centrale Westelijke Jordaanoever hebben gedood, bereiden de veiligheidstroepen zich voor om mogelijk verder geweld te bedwingen nu de Palestijnse terreurgroep Hamas opriep in een "dag van woede" ter gelegenheid van de dag van haar oprichting.
Voor meer zie The Times of Israel

Een delegatie van het IDF ontmoette Russische defensieambtenaren in Moskou op woensdag en informeerde hen over een verrichting die vorige week werden gelanceerd om de aanval-tunnels van de Hezbollah in Israël bloot te stellen en te neutraliseren.
Voor meer zie Israel Hayom

De aankondiging van vakantieverhuurder Airbnb vorige maand dat het niet meer Israëlische dorpen op de Westelijke Jordaanoever op de lijst zal zetten hebben twee in de V.S. geboren mensen een alternatieve dienst gevestigd, genoemd OlehStay, die "om het even welke lijst ook, in Israël verwelkomt.
Voor meer zie The Times of Israel

Fatah publiceerde een reeks berichten en beelden op haar officiële sociale media-accounts waarin ze de twee terroristen, die drie Israëliërs vermoordden en acht verwonden, prezen en hen beschreef als "helden" en "martelaren" die "de kaart van het vaderland met hun zuivere bloed hebben getekend". Fatah op de Westelijke Jordaanoever drong er bij het Palestijnse volk op 14 december 2018 erop aan om "de confrontatie te laten escaleren uit loyaliteit aan de martelaren."
Voor meer zie Memri

Sergej Karaganov, een voormalig adviseur van Poetin en een van de belangrijkste intellectuelen in Rusland, schreef dat de huidige dreiging vergelijkbaar is met de tijd onmiddellijk na de Cubaanse raketcrisis (ook bekend als de Caraïbische crisis) en zelfs erger dan de situatie voor de Eerste Wereldoorlog.
Voor meer zie Memri

Afschrikking is niet alles. De besluiten van Israël om a) de voortdurende provocaties van Hamas in te dammen in plaats van ze te gebruiken als een casus belli en b) af te zien van een onmiddellijke militaire reactie op de ontdekking van tunnels van Hezbollah in het soevereine Israëlische grondgebied in het noorden van Galilea, benadrukken de kwestie van afschrikking als een kernfactor die het Israëlische imago in de regio beïnvloedt. Ervan uitgaande dat de huidige Israëlische modus operandi het resultaat is van rationeel en doordacht staf-werk, kan worden geconcludeerd dat afschrikking niet langer een beslissende factor of zelfs een strategisch doel is in de asymmetrische conflicten met Hamas en Hezbollah. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Besa

De media meldde vandaag dat de in Qatar gevestigde Egyptische geestelijke Yusuf Al-Qaradawi, die aan het hoofd staat van de Internationale Unie van Moslimgeleerden en als geestelijk leider van de Moslimbroederschap wordt beschouwd, van de lijst met "gezochten" van Interpol is verwijderd en dat alle internationale arrestatiebevelen tegen hem zijn ingetrokken.
Voor meer zie Memri

Netanyahu prees de Israëlische veiligheidstroepen voor het liquideren van de terrorist die verantwoordelijk is voor het doden van twee Israëliërs in het Barkan Industrial Park op 7 oktober en voor het gevangennemen van de terroristen die betrokken waren bij het Ofra-aanval.
Voor meer zie WIN

Revolutie in Europa? Het voelt alsof we aan de afgrond staan, dus hou je vast. De ontluikende Gele Hesjes Beweging in Frankrijk lijkt zich te ontwikkelen tot een populair verzet. Macron blijft evenwel aan en heeft de afgelopen dagen geen verdere optredens gedaan.
Verder lezen - NL

Urk is bloedserieus en bedrijft geen symboolpolitiek. Wij willen Asia Bibi onderdak verlenen en haar beveiliging bekostigen.
Voor meer zie RD - NL

() Rond 1.000 rechtse Israëli's demonstreerden op donderdagavond buiten de residentie van premier Benjamin Netanyahu in Jeruzalem, met demonstranten die oproepen tot zijn ontslag vanwege de reactie van de regering op de reeks recente terreuraanslagen. Een kolonistenleider vertelde de menigte dat hij niet de PM wil zien opstappen, maar om de terroristen autoriteit te "verpletteren."
Voor meer zie The Times of Israel zie ook de  

Een Palestijnse man heeft op vrijdag een Israëlische soldaat op het hoofd geslagen met een stuk rots, die hem ernstig verwondde, bij een legerpost buiten de nederzetting Beit El op de centrale Westoever, zegt het leger. De dader is gevlucht en wordt gezocht.
Voor meer zie The Times of Israel

Een rapport zegt dat de VN 3.300 pedofielen in dienst heeft, verantwoordelijk voor 60.000 verkrachtingen in de afgelopen 10 jaar Een voormalige hoge VN-functionaris was een klokkenluider over een pedofielenetwerk van enorme proporties, waarbij duizenden VN-werknemers tienduizenden onschuldige kinderen hebben gekweld.
Voor meer zie The Free thought

Soms zijn ongelooflijke verhalen waar, en in dit geval zijn deskundigen het erover eens dat een kleine onyxsteen, die meer dan 1000 jaar geleden aan een riddertempelier werd gegeven en door een familie van generatie op generatie werd overgedragen, eigenlijk is wat de huidige eigenaar beweert: een juweel uit het borstschild van de Hogepriester in Jeruzalem.
Voor meer zie PNW

De procureur-generaal Avichai Mandelblit hecht officieel zijn goedkeuring aan het gebruik van een wettelijke tactiek die de facto een legalisatie mogelijk maakt van ongeveer 2.000 illegaal gebouwde Israëlische huizen op de Westelijke Jordaanoever.
Voor meer zie The Times of Israel

Wapenaanvallen op de Westelijke oever waarbij herinneringen aan erger terugkomen. De laatste golf van aanvallen omvatten schietpartijen, maar er zijn andere pogingen tot aanvallen die op de achtergrond plaatsvinden en die in de loop der jaren zijn doorgegaan, vaak verborgen en aan het zicht onttrokken.
Voor meer zie Jerusalem Post

Yosef Cohen en Yuval Mor-Yosef, de Nahal Haredi-soldaten vermoord in Givat Assaf bij een aanval met wapengeweld, zijn begraven in Jeruzalem en Ashkelon.
Voor meer zie Israel National News zie ook Israel Today - NL

De kroonprins van Saoedi-Arabië, Mohammed bin Salman, is van plan een Midden-Oosten "situatie-veranderende" vergadering met de Israëlische premier Binyamin Netanyahu te houden. De gastheer voor deze vergadering is President Donald Trump.
Voor meer zie Israel National News

Het Turkse leger zal de Syrische stad Manbij binnengaan als de Verenigde Staten niet de YPG Koerdische militie uit het gebied gaat verwijderen, President Tayyip Erdogan zei dit vandaag, nadat Ankara deze week zei dat het nieuwe operaties zou lanceren om de strijders te treffen.
Voor meer zie Al Arabiya English

Netanyahu naar Hamas: Er zal geen staakt-het-vuren zijn in Gaza terwijl er aanvallen zijn in Judea en Samaria. ...Honderden Arabieren botsten met de IDF-troepen die op jacht gingen naar de leden van de terreurploeg in de buurt van Al Bireh in het Ramallah gebied. De IDF-troepen gebruikten oproerbestrijdingsmaatregelen tegen de oproerkraaiers.
Voor meer zie JewishPress

Het grootste wonder van alles gebeurde tijdens de Chanoeka/Kerstperiode. Het was Jeshua's bevruchting in de maagd Maria! Waarom is Chanoeka en Kerst een prachtige tijd van het jaar? Omdat dit het moment is waarop de Liefde naar de aarde is gekomen!
Verder lezen - NL


Donderdag 13 December - 5 Tevet

()  In een woeste terroristische aanslag op donderdagmorgen werden twee Israëliërs gedood en twee anderen raakten ernstig gewond in een aanslag op de Westelijke Jordaanoever, net ten noorden van Jeruzalem, dicht bij waar een andere drive-by aanval werd gepleegd vroeger in de week op zondag.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Israëlische krachten blokkeren Palestijnse stad Ramallah na een fatale aanval. De Palestijnse media en de IDF rapporteerden allebei strikte controlepostregels die rond de stad Ramallah op donderdag worden afgedwongen, na de aanval die twee Israëliërs uit een nabijgelegen buitenpost doodde.
Voor meer zie i24News

De protesten en rellen in Frankrijk maken deel uit van een "islamitisch ontwaken" die was voorzegt door de hoogste leider van Iran, de ayatollah Ali Khamenei, zo verklaarde het hoofd van de rechterlijke macht van de Islamitische Republiek, Ayatollah Sadegh Amoli Larijani, hij merkte op dat Khamenei al jaren geleden had voorspeld dat een islamitisch ontwaken verder zou gaan dan de moslimlanden en Europa zou bereiken, aldus het Iraanse nieuwsagentschap Mizan.
Voor meer zie WND

Dr. Subhi Al-Yazji, is decaan van de Koranstudies aan de Islamitische Universiteit van Gaza en zegt dat terwijl de Palestijnen in Gaza in staat zijn om militaire aanvallen uit te voeren op Tel Aviv, eenvoudigweg een raket afvuren hetzelfde resultaat kan bereiken en het niet vereist is dat mensen "martelaar" worden. Hij voegde eraan toe dat de Gazanen een "oog-voor-oog beleid" zouden moeten aannemen en dat het doden van een Israëliër voor elke gedode Palestijn niet genoeg is.
Voor meer zie Memri

Een MEMRI TV clip gepost op 10 december 2018 op het MEMRI TV YouTube kanaal waarin de Jordaanse politieke commentator Sufyan Tal de Holocaust "de grootste leugen in de moderne geschiedenis" noemt, is door YouTube gecensureerd vanwege "haatdragende taal".
Voor meer zie Memri

Kort na de ontdekking van een 3de terreurtunnel ging premier Benjamin Netanyahu naar het hoofdkwartier van het IDF Noordelijk Commando in de buurt van de grens tussen Israël en Libanon om uit de eerste hand een veiligheidsbriefing te ontvangen over de voortgang van de operatie Northern Shield. Hezbollah dacht dat het ongehinderd kon graven zei hij. We wisten dit, we hadden plannen daarvoor en het lekte niet uit. We handhaafden geheimhouding; we hebben het zorgvuldig gepland. We voeren precies uit wat we gepland hebben, maar we zijn ook klaar voor het onverwachte. Er is hier veel vuurkracht. We zijn er klaar voor en zijn er van alle kanten op voorbereid," zei Netanyahu.
Voor meer zie JOL

Een mogelijke ontmoeting van de Russische president Vladimir Poetin met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wordt bekeken, maar tot nu toe zijn er geen concrete afspraken gemaakt, zei Poetins perssecretaris Dmitry Peskov op maandag.
Voor meer zie TASS

"De "ontwapening van Palestijns verzet komt niet ter sprake tijdens de bespreking over een verzoening," zegt het lid van Hamas Politieke Bureau, Mahmoud al-Zahar. De hoge Hamas-leider benadrukte dat zijn beweging erop gebrand is om een nationale eenheid te bereiken op basis van het akkoord van Caïro en de resultaten van het akkoord van Beiroet.
Voor meer zie Hamas

Frankrijk protesteert vaak met antisemitische retoriek. Met gele hesjes demonstranten die borden dragen waarop Macron een 'hoer van de Joden' wordt genoemd, zegt de lokale Joodse leider en dat er 'vanaf het begin' verachtelijke boodschappen aanwezig waren.
Voor meer zie The Times of Israel

Israël sluit geen handelend militair ingrijpen uit binnen de grens van Iran als dat nodig is voor haar veiligheid, dit zei Eerste minister Benjamin Netanyahu op woensdag. "Onze rode lijn is onze overleving. We doen wat nodig is om Israël te beschermen tegen het Iraanse regime dat openlijk oproept tot de vernietiging van de Joodse staat."
Voor meer zie Jerusalem Post

()  Het IDF schiet één van de twee Palestijnse terroristen dood die verdacht worden van een de aanval bij de Ofra Junction op zondag. De man was een zoon van een Hamasleider. Een aantal anderen zijn gearresteerd. Enkele uren daarvoor was de baby overleden die na de aanslag ook gewond was en met een keizersnede uit de buik van de moeder was gehaald.
Voor meer zie WIN zie ook Israel Today - NL

"Hij heeft bijna nooit fouten gemaakt". Zo beschreef een hoge IDF-officier Ashraf Suleiman Na'alwa, de terrorist achter de aanval op het Barkan Industrial Park twee maanden geleden, slechts enkele uren nadat hij werd gevonden en gedood door Israëlische veiligheidstroepen. Volgens de Shin Bet was Na'alwa gewapend toen de strijdkrachten ter plaatse aankwamen en was van plan om een tweede terreuraanslag uit te voeren, "wat nu werd voorkomen."
Voor meer zie Jerusalem Post

Een hogere militaire ambtenaar sprak vanochtend over de complexe operatie om de Barkan-aanvalterrorist Ashraf Na'alwa te pakken te krijgen, die eindigde in zijn eliminatie.
Voor meer zie Israel National News  

Leden van het Ofra-secretariaat rekruteerden ministers en Knesset-leden van alle coalitiefracties om een eis te ondertekenen voor de onmiddellijke normalisering van de Samaria-stad Ofra. De eis werd ondertekend door ministers en MK's van de Likud, Joods Huis, Shas, United Torah Judaism, en Yisrael Beytenu, en het secretariaat van de gemeente is van plan om de komende dag nog meer Knesset leden aan te werven.
Voor meer zie Israel National News

Bekijk de video hoe vanmorgen plotseling als uit het niets een aanslag met een mes in Jeruzalem op de grenspolitie wordt gepleegd.
Voor meer zie YouTube

Waarom Amerika het nieuwe Midden-Oosten is in termen van olieproductie: De grootste reserves ter wereld zijn net onder Texas ontdekt. Voor het eerst sinds 1973 zijn de Verenigde Staten nu koploper in de wereld op het gebied van olieproductie. En volgens berichten hebben ze het te danken aan de grond onder West-Texas en Oost-New Mexico.
Voor meer zie The Common Sense Show

De Fatah-beweging, de belangrijkste organisatie van de PLO, geleid door de voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, prees de moordenaars die de IDF gisteravond heeft uitgeschakeld.
Voor meer zie Israel National News

"De "ingezetenen van het gebied Binyamin willen geen makkelijk doelwit zijn in een Palestijnse aanval," zegt Israël Gantz, hoofd van de Regionale Raad Binyamin, onderweg naar de plaats van de recentste terreuraanval. "Het "terrorisme heeft zijn kop weer opgestoken," zo hij ging verder, opmerkend dat Israël uit de huidige denkwijze moet wegbreken, die hij "vastgeplakt" noemde.
Voor meer zie Jerusalem Post

Vanuit "Geest of vlees? De schrijver kon het om twee redenen niet laten om commentaar te geven op een nieuwsitem over een Palestijnse jongen die politiemensen aanviel. Ten eerste viel het me op als iets komisch. Ten tweede openbaart het een veelzeggende tweedeling tussen de grote "G" God van de Bijbel en de kleine "g" god van de Koran.
Verder lezen - NL

BELANGRIJK: Is 'het verbond met velen' net gemaakt? Vandaag, op de laatste dag van Chanoeka 2018, wijdde het Sanhedrin in oprichting, in samenwerking met het Tempelinstituut en de Kohanim (het Aäronisch priesterschap), het hoofdaltaar in voor gebruik in de toekomstige Derde Tempel naast de muur van de Oude Stad in Jeruzalem. Een eerder geslacht lam werd op het altaar gebracht en geofferd. Bovendien werd ter herdenking een replica van de Gouden Menora aangestoken.
Verder lezen - NL


Woensdag 12 December - 4 Tevet

()  Een hoge ambtenaar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van de V.S. waarschuwde op dinsdag de officials van 12 zeer belangrijke naties op het Westelijke Halfrond dat Hezbollah - de in Libanon-Gebaseerde Shiitische door Iran gesteunde terreurgroep - "net zo gevaarlijk en verwant is" aan ISIS, de Sunni Islamitische organisatie verantwoordelijk voor massawreedheden in Irak en Syrië.
Voor meer zie WIN

Godslastering? Google heeft daar een app voor. Het bekritiseren van de islam is een ernstig misdrijf in Indonesië en Google helpt nu met een app om het op te sporen en er melding van te maken. Een Big League Politicus legt uit dat "de app, 'Smart Pakem', die vorige maand op verzoek van de Indonesische regering in Indonesië werd gelanceerd, de gebruikers en overheidsfunctionarissen in staat zal stellen de sharia-wetgeving te handhaven en mensen te pakken die 'misleide' overtuigingen hebben in strijd met de islamitische wet, beledigingen doen tegen de islam, tegen de profeet Mohammed of in de erkenning van een andere religie naast de islam."
Voor meer zie Frontpage Mag

Tijdens een conferentie in Gaza op de Internationale Dag van de solidariteit met het Palestijnse volk droeg een Palestijns meisje een gedicht voor dat de Joden benoemde als wilde apen, ellendige varkens en boze wezens die bestemd zijn voor vernedering. Ze zei dat ze als kuddes dom vee zijn, en dat Jeruzalem "hun vuiligheid uitspuwt" omdat het een zuivere maagd is. Ze zei ook: "Ik ben niet bang voor het geweer..... Zolang ik mijn arm en mijn stenen heb.... Ik zal de Palestijnse zaak niet verraden.
Voor meer zie Memri

Monsanto kende de gevaren van hun chemicaliën, maar bleef ze toch verkopen. Het heeft bijna 50 jaar geduurd om te groeien, maar er is nu een solide bewijs om aan te tonen dat het slechtste bedrijf ter wereld, Monsanto, opzettelijk dodelijke chemicaliën op de consumentenmarkt verkocht waarvan het wist dat ze allemaal schadelijk waren voor de mens.
Voor meer zie NaturalNews

Het Hoge Gerechtshof behandelde drie zaken gerelateerd met de Republikeinen waaronder subsidieweigering door politici voor Planned Parenthood de organisatie voor abortus en Kavanaugh zich aan de zijde van de liberalen schaarde in het voordeel van de grootste abortus provider.
Voor meer zie The Daily Caller

IDF-troepen die op zoek zijn naar de terroristen, die zondag een aanslag pleegden, gingen naar het nabijgelegen dorp Silwan. Daar werden ze ontvangen met een "welkom", waarin tientallen gebouwen werden beklad met anti-joodse graffiti. Er werd onder andere "Dood aan de kolonisten" geschreven. Vanochtend werden de gemeentemedewerkers vergezeld door politieagenten om de graffiti uit te wissen.
Voor meer zie JOL

De Libanese ambassadeur bij de Verenigde Naties, Amal Mudallali, heeft een brief naar de VN-Veiligheidsraad gestuurd waarin Israël ervan wordt beschuldigd het telefoonnetwerk van het land te hebben gehackt om de inwoners van Zuid-Libanon te waarschuwen voor de dreiging die uitgaat van de pogingen van Hezbollah om tunnels onder de grens door naar Israël te graven.
Voor meer zie JOL

Pastor J.D. Faraq heeft onlangs een reis door Israël gemaakt en vertelt over het bezoek aan Jeruzalem en de profetische betekenis ervan. Ook vertelt hij wat hij voelde toen hij in de graftuin was en Jeruzalem bij zonsondergang zag. Nederlands ondertiteld.
Voor meer zie YouTube

Uw smartphone-apps volgt waar u heen gaat en houdt dit niet geheim. De app-ontwikkelaars kunnen geld verdienen door hun gegevens direct te verkopen of door ze te delen voor locatie-gebaseerde advertenties, wat een premie opbrengt. Minstens 75 bedrijven ontvangen anonieme, nauwkeurige locatiegegevens van apps waarvan de gebruikers die de lokale diensten in staat stellen om nieuws door te geven en weer- of andere informatie.
Voor meer zie The Indian Express

VN keurt de terreur goed en torpedeert de vrede. Hamas en de andere Palestijnse terroristische groeperingen hebben het mislukken van de door de VS gesteunde resolutie geïnterpreteerd als een internationaal erkende vergunning om door te gaan met het doden van Joden.
Verder lezen - NL

()  De V.S. weigert het Israëlische verzoek om sancties op te leggen aan Libanon, zegt naar verluidt een ambtenaar. Minister Mike Pompeo zei, tijdens een vergadering vorige week, het voorstel van Netanyahu voor een economisch embargo op Beiroet te verwerpen.
Voor meer zie The Times of Israel

Eerste minister Benjamin Netanyahu zei dat de internationale gemeenschap en UNIFIL de verantwoordelijkheid moeten nemen voor het stoppen van de "agressie" van Hezbollah tegen Israël in een vergadering met de Italiaanse vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini woensdagmorgen.
Voor meer zie Jerusalem Post

IDF Ombudsman Maj. Gen. (res.) Yitzhak Brick bekritiseerde de besluitvormingsprocessen van de IDF Generale Staf alsmede de situatie in de grondtroepen, als een publieke twist tussen hem en het Israëlische leger doorgaat. "Het IDF ondergaat een proces van achteruitgang dat de afgelopen jaren zijn hoogtepunt heeft bereikt", waarschuwde Brick aan het begin van zijn opmerkingen bij het National Criticism Comité onder leiding van MK Shelly Yachimovich.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Palestijnse ambtenaren beschuldigden Qatar van het werken naar een vestiging van een "afzonderlijke Palestijnse staat" in de Gazastrook en verzochten om de uitwijzing van de gezant van het emiraat, Mohammed Al-Emadi. Sommige ambtenaren beschreven de gezant van Qatar als de "militaire commandant van de Gazastrook" en de "nieuwe hoge commissaris" - een verwijzing naar de Hoge Commissaris van het Verenigd Koninkrijk tijdens het Britse mandaat voor Palestina en Transjordanië.
Voor meer zie Jerusalem Post

Een jaar na de historische toespraak van president Donald Trump, waarin hij Jeruzalem officieel erkende als hoofdstad van Israël en het ministerie van Buitenlandse Zaken opdracht geeft om de Amerikaanse ambassade te verplaatsen van Tel Aviv naar Jeruzalem, bereidt Israël een speciale ambassadewijk voor in de historische stad. Vandaag kondigden ambtenaren van het ministerie van Bouw en Huisvesting de plannen aan om een complex te bouwen in de hoofdstad met ruimte voor negen afzonderlijke ambassades.
Voor meer zie Israel National News

Het Pentagon kondigde dinsdag aan dat er Amerikaanse observatieposten in het noorden van Syrië zijn opgericht, bedoeld om ruzies tussen het Turkse leger en door de VS gesteunde Koerdische milities te voorkomen, ondanks het verzoek van Ankara om dit niet te doen.
Voor meer zie Al Arabiya English

De terroristen die 9 Israëliërs bij de Ofra kruising op zondag, 9 dec. beschoten en verwondden werden gestuurd door Hamas. Zij maken deel uit van dezelfde ploeg van Hamas die twee Israëliërs, Ziv Hajbi en Kim Levengrund, bij het industriële centrum Barkan op 7 okt. doden en wegkwamen. Zolang die moordenaars op vrije voeten zijn, konden de onderzoekers van de IDF en Shin Bet verwachten dat Hamas ze opnieuw zou gebruiken om aan te vallen. ...Een groep van minstens vijf tot acht terroristen, zijn gemobiliseerd door Hamas om een grote terreurcampagne te ontketenen in Judea en Samaria.
Voor meer zie DEBKAfile

Eerste minister Benjamin Netanyahu, die dinsdag het noorden bezocht voor de tweede keer in minder dan een week, zei dat het aan het licht brengen van de derde Hezbollah-aanvalstunnel deel uitmaakt van het proces van "systematische ontmanteling" van deze wapens. Netanyahu zei ook dat Hezbollah "een grote fout zou maken" als het probeert de IDF-soldaten schade te berokkenen of zich te verzetten tegen het werk van het leger om de tunnels bloot te leggen, en een klap zou krijgen "die men zich niet eens kan voorstellen".
Voor meer zie Jerusalem Post

Frans Timmermans de volgende EU-Chef: Europa verenigen met Afrika "Kwestie van lotsbestemming." De huidige vicevoorzitter van de EU, kondigde aan dat hij de conservatieve regeringen in Europa zou verpletteren en drong erop aan dat het continent zich met Afrika gaat verenigen "wat een kwestie is van lotsbestemming."
Voor meer zie Israël-Islam

Bureaucraten mogen niet aan het roer staan. Hier als voorbeeld een waar gebeurd verhaal. Zo'n 20 jaar geleden woonden mijn familie en ik in een kleine huurwoning die toebehoorde aan een hoge ambtenaar van het Openbaar Ministerie. In die tijd was zij afdelingshoofd en verantwoordelijk voor het publiceren van een controversieel rapport over de buitenposten in Judea en Samaria.
Verder lezen - NL


Dinsdag 11 December - 3 Tevet

()  Studenten uit Pakistan, VAE, Oman nemen deel aan de Israëlische online bijbelse lessen in archeologie. Een nieuwe gratis online cursus van Bar-Ilan University behaalt succes wat maar weinig Israëlische diplomaten hebben. Met financiering van Digital Israel, een joint venture van de Raad voor Hoger Onderwijs en de overheid, lanceerde de universiteit vorige week een nieuwe Open Online Curcus (MOOC) genaamd "Biblical Archaeology: De Archeologie van het oude Israël en Juda."
Voor meer zie The Times of Israel

In de afgelopen maanden heeft koning Abdallah II van Jordanië te maken gehad met toenemende kritiek in het land en met oproepen om zijn bevoegdheden te beperken, zowel in volkskringen als in politieke kringen. Op 6 oktober 2018 publiceerde de "Nationale Follow-Up Commissie", een groep van 143 politici en militaire veteranen, een verklaring waarin zij fel protesteerden tegen wat zij de erbarmelijke toestand van het land noemden, de veronachtzaming door de koning van eisen tot hervorming en het misbruik van de bevoegdheden van de koning en zijn hof, en riepen op om deze bevoegdheden in te perken. Sinds de eerste vrijlating is de verklaring ondertekend door meer dan 1.000 mensen.
Voor meer zie Memri

In het kielzog van de terroristische aanslag van zondagavond op de Ofra Junction in Samaria, zei premier Binyamin Netanyahu: "We zullen niet rusten totdat we deze moorddadige criminelen vinden en voor het gerecht brengen". Hij voegde eraan toe dat "iedereen bidt voor het herstel van een jonge moeder die vecht voor haar leven, evenals haar baby. "Wij wensen ook een spoedig herstel toe aan alle gewonden," zei hij.
Voor meer zie WIN

Shira Ish-Ran, wiens echtgenoot Amichai haar bloeden met zijn handen stopte nadat de twee op zondagavond in de buurt van Ofra waren neergeschoten, is nog steeds in een ernstige conditie - Ze weet niet dat haar zoon, gebaard middels een keizersnede, ook vecht voor zijn leven.
Voor meer zie Israel Hayom

De smeulende spanningen tussen Israël en Hezbollah escaleerde vorige week nadat de Israëlische troepen operatie Noordelijk Schild lanceerden. Nu dreigt Sheikh Naim Qassem de tweede van de groep in bevel dat Hezbollah om het even welk punt in Israël met haar raketten kan bereiken. "Er is geen enkel punt in de bezette gebieden buiten het bereik van de raketten van Hezbollah," zei bovengenoemde Qassem in een interview met de Iraanse krant al-Vefagh.
Voor meer zie JOL

Verrassend genoeg verdedigde Bahrain de Israëlische operatie om de tunnels te vernietigen. "De tunnel die de terroristische Hezbollah onder de grens van Libanon graaft is dat ook geen flagrante bedreiging voor de stabiliteit van Libanon, waarvoor het land medeverantwoordelijk is?" zei de Bahreinse minister van Buitenlandse Zaken Al Khalifa.
Voor meer zie United with Israel

Ook in Zweden gaan de gele hesjes de straat op. Honderden Zweden protesteren zondag tegen het U.N. migratie pact wat de overheid (net als in Nederland) doordrukt zonder debat of overleg met de bevolking.
Voor meer zie Fria Tider

Volgens de Paus zijn de christenen die vermoord werden het bewijs van Gods plan voor een vreedzame coëxistentie tussen christenen en moslims. Maar dit is de Paus die ook zegt dat "Moslim terrorisme niet bestaat." Hij bevestigt dus dat "door 19 broeders en zusters zalig te verklaren, de kerk wil getuigen van haar verlangen om te blijven werken aan dialoog, harmonie en vriendschap", zonder rekening te houden met het feit dat de moord op deze mensen met hun verlangen naar "dialoog, harmonie en vriendschap" in hun eigen bloed zijn verdronken.
Voor meer zie Jihad Watch

Ondanks de stemming in de VN is Palestijnse terreur nog steeds een verliezende strategie. De vijanden van Israël scoorden een tactische overwinning in New York, maar hun verdediging van de terreur marginaliseert hén, niet de Joodse staat.
Verder lezen - NL

Palestijnen: Geen verschil tussen Hamas en Fatah. Het zou voor Mahmoud Abbas en zijn ambtenaren heel goed zijn om dagelijks Hamas te veroordelen. Het zou echter niet goed zijn als de Amerikaanse regering Hamas zou veroordelen voor haar terroristische aanslagen op Israël.
Verder lezen - NL

()  Donderdag hebben Nigeria en Zambia in de VN tegen een anti-Hamas-resolutie gestemd, die ertoe bijdraagt dat deze niet werd aangenomen. Zondag kwamen uit die landen de vertegenwoordigers van de organisatie Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA) in Israël aan voor een vierdaags seminar. Deze organisatie wil de landbouwproductie in Afrika verbeteren,.
Voor meer zie Jerusalem Post

Twee auto-ramming pogingen die op Westelijke Jordaanoever worden gemeld; één aanvaller in Hebron is gedood, een ander gearresteerd. In afzonderlijke incidenten, de één dichtbij Hebron, de andere in de Jordaan-vallei, probeerden de Palestijnen naar verluidt om grenswachten te overrijden.
Voor meer zie The Times of Israel

Iran bevestigde op dinsdag dat het recent een test met een ballistische raket met een middelgroot bereik had uitgevoerd nadat de Westerse mogendheden scherp een lancering op 1 december bekritiseerden. "Wij zetten onze rakettesten voort en deze recente was een significante test," zei Brigade Generaal Amiraal Hajizadeh.
Voor meer zie The Times of Israel

Tientallen close-up foto's en video's van de IDF-troepen die deelnemen aan operatie Northern Shield zijn door Hezbollah vrijgegeven, inclusief een kaart waarop is aangegeven waar het Israëlische leger momenteel opereert. "De oorlogsmedia-afdeling van Hezbollah lanceerde een geïntensiveerde campagne om de zwakte en kwetsbaarheid van het Israëlische leger te laten zien, waarbij van de vijandelijke soldaten vanuit achterste posities foto's werden geschoten, waaruit blijkt dat de verzetsstrijders hun posities kunnen infiltreren en deze veroveren", aldus een rapport van de Libanese al-Manar website.
Voor meer zie Jerusalem Post

De regering-Trump was van plan om haar langverwachte vredesplan in februari te onthullen, maar de uitgifte ervan kan worden uitgesteld tot maart of april, omdat ze nieuwe medewerkers opleiden voor een team dat zich inzet voor de komende diplomatieke inspanningen, volgens Amerikaanse ambtenaren die bekend zijn met de zaak.
Voor meer zie Jerusalem Post

Tijdens de opening van het Adam-knooppunt van route 60 en snelweg 437 zei Netanyahu dat onder zijn bewind geen enkele Jood uit zijn huis zal worden verdreven. Hij verwees ook naar de aanslag bij Ofra wat aantoont hoe diep de Joden en Israëli worden gehaat door onze vijanden. ...."Onze voorvaderen hebben hier in dit landschap rond gelopen, in deze valleien en bergen, waar de grootste drama's uit de geschiedenis van onze mensen en de mensheid hebben plaatsgevonden, en zo verbinden we het verleden met onze toekomst, en dat is een groot voorrecht.
Voor meer zie Israel National News

De secretaris-generaal van de Arabische Liga, Ahmad Abu Al Al Ghait, waarschuwt het Braziliaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken tegen het verplaatsen van de ambassade naar Jeruzalem nadat de verkozen president Jair Bolsonaro zei dat hij van plan was om het voorbeeld van de VS te volgen.
Voor meer zie Ynet

Met een wankelende Theresa May als de huidige conservatieve leider en Britse premier, zijn er details aan het licht gekomen over een uitvoeringsbesluit dat zij heeft uitgevaardigd dat meer rechten zou geven aan kindermisbruikers. Ondermeer het adopteren van kinderen.
Voor meer zie Neon Nettle

De leden van de Christen-Democratische Uniepartij van bondskanselier Angela Merkel hebben zaterdag in Hamburg tegen een motie gestemd om een einde te maken aan het gebruik van openbare middelen voor betalingen aan de Palestijnse Autoriteit als ze de terroristen en de families van terroristen financiële steun verlenen die Israëli's hebben vermoord en verwond.
Voor meer zie Israel-Islam zie ook Israel Today - NL

Bijna negen van de tien Europese joden menen dat antisemitisme de afgelopen vijf jaar is toegenomen in de EU. Dat blijkt uit een enquête in twaalf landen van het EU-agentschap voor de Fundamentele Rechten (FRA). De koffers staan klaar.
Voor meer zie OpinieZ - NL

Libanons strategische symbool. Door Generaal Majoor Gershon Hacohen. Een nieuwe strategische symbiose tussen Hezbollah en de Libanese staat heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld, waardoor de islamistische groepering haar massale militaire opbouw ongestraft kan voortzetten.
Verder lezen - NL


Maandag 10 December - 2 Tevet

()  Niet alleen in Europa zijn er protesten er zijn ook massale protesten in Jordanië. Met kreten als: "Gegroet Jordanië, we zijn liever dood dan leven in vernedering."
Voor video's zie Israpundit

Minister van Justitie Ayelet Shaked (Joods Huis) drong er bij premier Binyamin Netanyahu op aan, die ook dient als minister van Defensie, om de status van de Israëlische stad Ofra in Samaria te normaliseren, na een aanval op mensen bij de stad op zondagavond. Zes raakten er gewond, waaronder een zwangere vrouw, als er wordt geschoten vanuit een auto op een bushalte net buiten Ofra.
Voor meer zie Israel National News

Als het aan bepaalde politici ligt, moet er na het migratiepact nog een mondiaal pact met verstrekkende gevolgen tot stand komen, zonder dat de bevolking er enige invloed op uit kan oefenen: het vluchtelingenpact.
Lees verder Novini - NL

DeepMind's kunstmatige intelligentieprogramma AlphaZero vertoont nu tekenen van mensachtige intuïtie en creativiteit, in wat ontwikkelaars hebben geprezen als 'keerpunt' in de geschiedenis. Het computersysteem verbaasde de wereld vorig jaar toen het systeem het schaakspel binnen vier uur vanaf nul onder de knie kreeg, ondanks het feit dat het niet geprogrammeerd was hoe te winnen.
Voor meer zie Yahoo

De Amerikaanse president Donald Trump benoemde vrijdag officieel de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken Heather Nauert tot ambassadeur van de VS bij de VN. Nauert werd aangeworven onder Minister Rex Tillerson en is momenteel werkzaam onder zijn opvolger, Mike Pompeo. Daarvoor was ze een nieuwslezer voor Fox News.
Voor meer zie Israel National News

In de afgelopen week begon de IDF (het Israëlische leger) met de operatie Northern Shield. Er bleken niet alleen tunnels van Gaza naar Israël te lopen, ook Hezbollah (de grootste militie van Libanon, mogelijk nog groter dan het volksleger) bleek diverse tunnels naar het noorden van Israël te hebben gegraven.
Lees verder Unravelations - NL

Derde tunnel ontdekt. "Hezbollah was van plan om deze tunnel te gebruiken voor een aanval op Israëlische burgers. Dat laten we niet toe", aldus de IDF. "We hebben explosieven in de tunnel geplaatst. Iedereen die de tunnel binnenkomt, doet dit op eigen risico."
Voor meer zie WIN

De heer Netanyahu informeerde de Russische leider over de details van de operatie van de Israëlische strijdkrachten langs de demarcatielijn tussen Israël en Libanon. De president van Rusland benadrukte het belang van stabiliteit in de regio in strikte overeenstemming met Resolutie 1701 van de VN-Veiligheidsraad, waarbij de VN-interimmacht in Libanon voor coördinatie zorgt.
Voor meer zie Kremlin

Een boze federale rechter beval de Ministeries van Staat en het Ministerie van Justitie om met Judicial Watch samen te werken bij het voorleggen van een voorgesteld programma tot ontdekking in de zaak van JW die zegt dat Hillary Clinton het doel had om Freedom of Information Wet te ontwijken, door een privé-mailserver te gebruiken.
Voor meer zie AmericanThinker

IDF vuurt op verdachte Hezbollah-terroristen in de buurt van de grens, waarschuwt Libanon dat het zal aanvallen als de terreurgroep doorgaat met het ontwikkelen van precisieraketten. In de eerste grote opflakkering sinds het begin van de operatie Northern Shield, schoten de IDF soldaten op drie verdachte Hezbollah-terroristen die de grens met Libanon naderden.
Voor meer zie WIN

Rabbi Yosef Berger, de rabbijn van Koning David's Graf op de berg Zion, heeft een speciaal project geïnitieerd om geld in te zamelen om een gouden kroon te creëren voor de messias-koning bij zijn aankomst in Jeruzalem. Hij legde uit dat de oprichting van de Staat Israël en de Zesdaagse Oorlog openlijke wonderen waren en dat we vandaag de dag leven in het begin van het messiaanse tijdperk. Het creëren van zo'n kroon, zei hij, en het verenigen van de 70 naties van de wereld rond het project, zal de komst van de koning bespoedigen.
[ Ler erop dat dit de antichrist is. wj ]
Voor meer zie Breaking Israël News

()
Wel President Macron, u heeft gelijk ... het klimaat heeft zich veranderd.

Nog geen maand geleden was de Franse president Emmanuel Macron daar met zijn claim als vlaggendrager van het globalisme. In een toespraak tot 60 wereldleiders bij de Arc de Triomphe, loofde hij de Verenigde Naties en verklaarde hij het nationalisme tot "verraad" van het patriottisme.
Voor meer zie Bloomberg

Terwijl Macron de Franse werkende man verplettert onder de last van de Parijse klimaatpact, financiert hij de haat en de jihad tegen de Joden. De regering van Frankrijk heeft onlangs 8 miljoen euro gedoneerd aan de begroting 2018 van de Palestijnse regering. Dit brengt de directe steun van Frankrijk aan de algemene begroting van de PA op 16 miljoen euro in 2018.
Voor meer zie Geller Report

Lawrence Solomon: Imperialisme stierf niet met het einde van de 'Grote Oorlog.' De opstand tegen het nieuwe Duitse Rijk in de hele EU, waaronder de Brexit, is slechts de derde akte in de eeuwenlange oorlog tussen nationalisten en imperialisten.
Verder lezen - NL

Openbaring 17 (deel 11). Terwijl door de eeuwen heen het Joodse volk de schuld kreeg van alle ellende in de wereld moet vandaag de staat Israël het ontgelden. Het antisemitisme heeft opnieuw een voedingsbodem gevonden.
Voor meer zie Uit het nieuws

In een interview met de Israëlische radio heeft de voormalige Israëlische minister van Defensie Moshe Ya'alon toegegeven dat de ambtenaren al jaren kennis hebben achtergehouden over het bestaan van de ondergrondse tunnels van Hezbollah, voordat het IDF aankondigde dat ze een militaire operatie zouden starten,.
Voor meer zie JOL

Israël heeft de Libanese regering een waarschuwing gestuurd met tevens het verzoek om op te treden tegen de terroristische groepering Hezbollah. Dat als de Hezbollah haar inspanningen om precisieraketten te produceren niet stopt, Israël de doelen van de terroristische groepering binnen Libanon zal treffen, zo vertelden Israëlische en Amerikaanse bronnen aan The Wall Street Journal.
Voor meer zie WIN

Immigratie uit Frankrijk is een historische gemiste kans in de loop der jaren". Dus geeft de PM aan minister Bennett, de minister van Diapora Zaken, opdracht om een plan op te stellen om de immigratie onder Joden uit Frankrijk te verhogen.
Voor meer zie Israel National News

Meer dan 1.500 landmijnen zijn opgeruimd bij de Jordaan, het gebied de plaats Qasr al Yahud waar zo gelooft men de doop van Jezus plaats vond. Na jaren van onderhandeling ruimden 22 sappeurs de mijnen op uit het land van de eerste 3 van 7 kerken. Het doel is om tegen januari 2020 alle 6.500 mijnen te ruimen en het gebied open te stellen voor het publiek.
Voor meer zie The Times of Israel

De Arabische Golfstaat Oman, zal aan de Israëlische burgerlijke vluchten toestaan om het luchtruim binnen te gaan, kondigde Eerste minister Binyamin Netanyahu op maandag aan, wat de reistijd van Israël naar India sterk bekort.
Voor meer zie Israel National News

Zowat 10.000 Palestijnen protesteerden vrijdag langs de grensomheining van Gaza, met enkele brandende banden en het gooien van stenen en vuurbommen naar soldaten die reageerden met traangas en af en toe vuurden op de menigte. 33 mensen raakten gewond maar hiet duidelijk is of dit tengevolge van geweervuur was.
Voor meer zie Israël-Islam

"Menselijke offers" in Griekenland. Griekse diplomaten gaven visa af aan niet-begeleide kinderen om het illegaal verwijderen van hun organen te vergemakkelijken, "maar de pers schreef er niet over."
Verder lezen - NL

Vraag een christen waar de ark van Noach is gestrand en de kans is groot dat je als antwoord ‘de Ararat’ krijgt. Generaties zijn opgegroeid met het idee dat deze hoogste berg van Turkije de Bijbelse locatie is. En door de jaren heen zijn er tientallen expedities geweest, op zoek naar de restanten van de ark. Maar is de Ararat wel wérkelijk de berg waar je moet zoeken?
Voor meer zie Logos Instituut

De Dwaas. Er is altijd al kwaadaardigheid in de wereld geweest, maar zonder twijfel neemt het snel toe in deze laatste dagen voor de terugkeer van onze Heer.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina