Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()Inschrijving voor toezending Nieuwsbrief

Privacy verklaring


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Hoewel soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking uit deze berichten is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()

Computervertaling met Deeple naar het Nederlands
Deeple Vertaling

of gebruik
Google Translate
Vertaal tekst met behulp van deze vensters.

()
Taalinstelling wijzigen
van een video.

Nederlandstalige artikelen

* Hypocriet Europa

* Openbaring12
  geboorte kind

* Opname
   wanneer?

* Wereldoorlog
   Avi Lipkin

* Teken van
  Openbaring 12

* Vrede met mos-
  lims in onze tijd

* De Islamitische
  Antichrist

* Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Dinsdag 19 Juni - 6 Tamuz

()  Procureur-generaal Avichai Mandelblit zei dat de vlammende apparaten die naar Israël vanuit Gaza worden gevlogen een "wettig militair doel" waren. Mandelblit weigerde om te zeggen of het wettig is om zich op de mensen te richten die de vliegers lanceren en zei hij niet door politieke of militaire figuren over de kwestie is benaderd.
Voor meer zie The Times of Israel

Een terrorist uit Gaza werd gedood en anderen raakten gewond toen de Israëlische veiligheidstroepen een infiltratiepoging in Israël verhinderden vanuit de Gazastrook, zo beweerden Arabische mediakanalen. Volgens de eerste berichten heeft een groep terroristen uit de Gazastrook geprobeerd Israëlisch grondgebied binnen te komen, maar werd zij opgemerkt door een IDF-troepenmacht die dicht bij de grens was gestationeerd.
Voor meer zie Israel National News

President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit staat naar verluidt onder aanzienlijke druk om deze week, ondanks de ruzie tussen Washington en Ramallah, een ontmoeting te hebben met de belangrijkste adviseurs, van president Donald Trump uit de Verenigde Staten in het Midden-Oosten, Jared Kushner en Jason Greenblatt.
Voor meer zie Israel Hayom

De vroegere minister Gonen Segev werd vorige week aangeklaagd voor het spioneren voor Iran, hij heeft gevoelige informatie over plaatsen van veiligheidscentra en de energieindustrie uit Israël doorgegeven, zegt de veiligheidsdienst Shin Bet.
[ Daarvoor kaan je de doodstraf krijgen in Israël. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

De Amerikaanse ambassadeur David Friedman vertelde naar verluidt aan Israëlische wetgevers dat zij "ondankbaar" waren omdat zij van Washington eisten dat het na de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël dit zou voortzetten met een officiële erkenning door de VS van de Israëlische soevereiniteit over de Golanhoogvlakte.
Voor meer zie The Times of Israel

Op 28 maart onthulde de Europese Unie een plan om de defensiecapaciteiten van de NAVO te verbeteren, vooral met het oog op de toegenomen Russische agressie. Het plan, dat de oprichting van een Europese Defensie-unie rond het jaar 2025 beoogd, is gericht op het versoepelen van de huidige beperkingen op troepenbewegingen en het verplaatsen van militair materieel door heel Europa, op eenzelfde manier als het akkoord van Schengen het mogelijk maakte om zonder paspoort tussen 26 staten te reizen, waarvan de meeste tot de EU behoren.
Voor meer zie Gatestone - NL

De Israëlische minister van Jeruzalem-zaken heeft een verklaring gehekeld van het Kensington Palace waarin Oost-Jeruzalem wordt aangeduid als "de bezette Palestijnse gebieden", in aanloop naar het bezoek dat prins Willem volgende week aan de regio zal brengen. "Het is betreurenswaardig dat Groot-Brittannië ervoor heeft gekozen om het diplomatieke bezoek te politiseren," zei Elkin.
Voor meer zie JerusalemOnline

Artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 18 juni 2018. Als lezer van De Dagelijkse Standaard weet u dat de reguliere media bepaald nieuws niet zal brengen. De reden hiervoor is wat tegenwoordig politieke correctheid wordt genoemd. Dit geldt wel in het bijzonder voor nieuws dat negatief is over moslims of islamitische landen.
Voor meer zie Likoed Nederland - NL

Netanyahu ontmoette maandag in Amman koning Abdullah II om het vredesvoorstel van de VS toe te lichten in de aanloop naar de komst van een Amerikaanse delegatie naar de regio deze week.
Voor meer zie WIN

Dat Europa sterk betrokken is bij wat ik eerder ‘het doden van Joden industrie’ noemde, moet inmiddels boven alle twijfel verheven zijn. Maar voor het geval dat sommigen het nog steeds niet begrijpen, zou ik hen willen verwijzen naar de financiële steun die de EU geeft aan de onboetvaardige terrorist Marwan Barghouti.
Voor meer zie Israel Today - Holland

De EU staat op het punt om het internet te vernietigen en niemand lijkt zich daar druk om te maken. Artikel 13 verbiedt memes, dwingt websites om elke upload te controleren en dwingt u tot het betalen van een belasting voor het plaatsen van een link.
Voor meer zie Infowars

()  Hezbollah en door Iran gesteunde sjiitische milities concentreren zich in een gebied dat de "driehoek van de dood" wordt genoemd nabij de Golanhoogte, als het het Syrische regime een groot offensief na de Ramadan voorbereidt. De door Iran gesteunde milities dragen nu een Syrisch uniform.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Amerikaanse president Donald Trump heeft, net als de drie Amerikaanse presidenten voor hem, bij zijn aantreden een brief ondertekend waarin hij weigert Israël onder druk te zetten om een internationaal non-proliferatieverdrag te ondertekenen, zoals blijkt uit een rapport in The New Yorker dat dinsdag is vrijgegeven.
Voor meer zie Jerusalem Post

Israël, niet de VS, was verantwoordelijk voor een aanval op posities die verband stonden met het Syrische regime in de buurt van de Iraakse grens, vertelde een Amerikaanse ambtenaar aan CNN op maandag. Eerder zeiden de media van de Syrische staat dat door de VS geleide coalitievliegtuigen de positie hadden gebombardeerd, waarbij doden en gewonden waren gevallen.
Voor meer zie Jerusalem Post

MK Betzalel Smotrich (Joods Huis) heeft de uitspraak van de rechtbank tegen de herroeping van het staatsburgerschap van een Arabische terrorist die een explosief in een bus in Tel Aviv plantte, veroordeeld. Bij de aanslag raakten vierentwintig burgers gewond. "Ik heb echt geen woorden om mijn frustratie en pijn te beschrijven over het Israëlische rechtssysteem, die keer op keer in zijn naaktheid wordt onthuld, als een verknoeid systeem met een verwrongen wereld van waarden en een scheef en onsamenhangend oordeel."
Voor meer zie Israel National News

Nadat honderden politieagenten en soldaten waren gerekruteerd om vijf illegale structuren in het Palestijnse dorp Khirbet Susya in Zuid-Berg Hebron te evacueren en te slopen, kwam van het kabinet van de premier het bevel binnen om de operatie uit te stellen, waarschijnlijk als gevolg van het komende bezoek van de gezant en speciale adviseur van US President Trump voor het Midden-Oosten dit weekend.
Voor meer zie Ynet

De minister-president belegt een speciale bijeenkomst nadat European Broadcasting Union heeft aangegeven dat het afsplitsen van de Israëlische Publieke Omroep uit haar nieuwsafdeling, Israël zal beletten om als gastheer op te treden voor de Europese songfestival van volgend jaar. De Knesset heeft al voor de afsplitsing gestemd.
Voor meer zie Ynet

George Soros: Trump vernietigt eigenhandig mijn plan voor deze wereld, de globalist haalt uit naar president Donald Trump. Volgens de 87-jarige Hillary Clinton sponsor is Donald Trump "bereid om zijn wereld te vernietigen" die hijzelf en zijn handlangers tientallen jaren lang hebben gecreëerd.
Voor meer zie Neonnettle

Kijk eens naar de vlag van Palestina zoals afgebeeld in een encyclopedie uit het jaar 1939. Verrassend?
Zie  

Mensen kijken weg als het gaat om de islamisering van Europa Met deze weigering om te erkennen dat islamitisch religieus fanatisme islamitisch is, besluipt het antisemitisme opnieuw openlijk Groot-Brittannië en Europa.
Verder lezen - NL

Rusland voert aan dat de versterkte aanwezigheid van het Korps Mariniers in Noorwegen een aanval is. Rusland kan het gewoon niet toelaten dat Noorwegen onlangs heeft besloten om nog een paar honderd mariniers uit te nodigen in de regio voor een koudweer training.
Voor meer zie Marinetime

De overheid zou de ANBI-status van de Haagse As Soennah-moskee moeten terugdraaien. Een moskee waar vrouwenbesnijdenissen en steniging bij overspel wordt gepredikt, is géén liefdadigheidsinstelling die belastingvoordeel verdient.
Voor meer zie - Katholiek Nieuwsblad - NL

NOS journaal met valse voorlichting. De kinderen worden al gescheiden van hun ouders onder Obama en het is juist Trump die ervan af wil. Maar om het te veranderen heeft hij de Democraten nodig.
Voor meer zie AD - NL

Waarom verdedigen we ons (Israël) niet?. Grote stukken land in de Negev-woestijn in de buurt van de Gazastrook, landbouwgrond en natuurreservaten, voorheen de woonplaatsen van tal van bedreigde planten- en diersoorten, zijn gereduceerd tot as en rook door Palestijnse vuurvliegers en vuurballonnen met de brand veroorzakende inrichtingen van de afgelopen paar weken.
Verder lezen - NL

Scott Clarke legt de gelijkenis van de tien maagden uit. En dat doet hij op een zeer consequente manier, waardoor alles opeens veel duidelijker wordt. Durft u het aan er eens op een andere manier naar te kijken? Doen! Nederlands ondertiteld.  


Maandag 18 Juni - 5 Tamuz

()  Minister van Defensie Avigdor Liberman waarschuwde Hamas maandag dat Israël niet zal toestaan dat de Palestijnse terreurgroep brandstichtende apparaten blijft lanceren naar Israëlisch grondgebied, na een nacht van IDF aanvallen in Gaza als reactie op de brandstichtingen, die de afgelopen maanden honderden branden hebben veroorzaakt.
Voor meer zie The Times of Israel

De aanhoudende steun van het Palestijnse leiderschap voor het terrorisme laat zeer weinig hoop op vrede in de toekomst. Het Palestijnse leiderschap blijft het terrorisme verheerlijken en terroristische moordenaars financieel belonen, zelfs nadat de VS een wet hebben aangenomen om deze afschuwelijke praktijk te bestrijden.
Voor meer zie United with Israel

Canadese Supreme Court oordeelt dat de christelijke school haar accreditatie kan verliezen als het niet een bijbelse onderwijs over homoseksualiteit gaat ontkennen. Homoseksuelen zeiden jarenlang dat ze nooit zouden proberen christenen te vertellen wat ze moeten geloven, laat staan hen te discrimineren.
Voor meer zie Walid Shoebat

Hoewel de "grote" aanslag dit jaar niet gebeurde, de religie van vrede verpletterde nog steeds de concurrentie met 182 terreuraanslagen tijdens haar heiligste maand. Minstens 854 mensen kwamen om het leven en 1005 raakten gewond. Het meest indrukwekkend is dat het bloedbad over 25 landen was verspreid.
Bron: Thereligionofpeace

President Trump zei vrijdag dat hij op zoek is naar een ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin ergens deze zomer, en dat de VS verder zou moeten gaan dan hun bezwaren tegen de annexatie van de Krim door Moskou in 2014, omdat de toenmalige president Barack Obama er niet in is geslaagd om dit te stoppen.
Voor meer zie Washington Times

De Australische FM zegt dat de ambassade niet naar Jeruzalem zal verhuizen, ondanks de partijdruk. Julie Bishop verwerpt ook de oproep om de hulp aan de Palestijnse Autoriteit stop te zetten bij betalingen aan 'martelaren', zegt dat alle fondsen worden gecontroleerd om te voorkomen dat ze naar terrorisme gaan.
[ Broekzak-vestzak. wj ]
Voor meer zie The Times of Israel

Voorafgaand aan de gebeden van vandaag hadden wij een ontmoeting met de Heer terwijl wij samen stil waren voor een tweetal minuten. We lazen vervolgens Psalm 47. Gebedsbrief van de Voorbidders voor Israël.
Voor meer zie Vrijdag - 15 Juni

Ongeveer 30 branden ontstonden er in Israëlische gemeenschappen in de buurt van de grens met Gaza nadat Palestijnen honderden vlammende vliegers over veiligheidshekken stuurden. De Autoriteit voor Natuur en Parken zegt dat de milieuschade in het gebied catastrofaal is.
Voor meer zie Israel Hayom zie ook Israel Today - Holland

Het antwoord op terreurvliegers van Hamas - niet proportioneel, maar exponentieel! Als de Mossad een halve ton van uiterst geheime Iraanse nucleaire documenten van buit maken, kan men ook grote explosieven planten in gebieden die zijn gevuld met Hamas-vliegers en ze laten ontploffen wanneer de tijd rijp is. Engelstalig artikel.
Voor meer zie Israel National News

Israël zal dit weekeinde toeslaan tegen de Iraanse pogingen om zich militair te verankeren in heel Syrië, en niet alleen langs de Syrisch-Israëlische grens, vertelde premier Benjamin Netanyahu de Russische president Vladimir Poetin en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo.
Voor meer zie Jerusalem Post

De Kabinetsministers gaven zondag toestemming voor een wetsvoorstel dat het filmen van bepaalde Israëlische militaire activiteiten, waaronder botsingen tussen IDF-soldaten en Palestijnen, strafbaar zou stellen, ondanks een oppositie van Advocaat Generaal.
Voor meer zie The Times of Israel

Hoewel Duitsland beweert ontzet te zijn over het gedrag van Rusland in Syrië, blijft het de handel bevorderen, niet alleen met Rusland, maar ook met Ruslands partner bij de Syrische genocide, Iran.
Verder lezen - NL

()  De IDF heeft een unieke eenheid opgericht zodat Israëlisch-Arabische christenen hun ambitie kunnen waarmaken om de taalbarrière te overwinnen en hun land te dienen. De IDF heeft een programma voor Israëlisch-Arabische christenen gelanceerd dat hen in staat stelt te integreren in het leger en hun land te dienen.
Voor meer zie United with Israel

We zijn bezig met “geestelijke oorlogvoering”, vechten tegen machten van het kwade, van de “wereld, het vlees en de duivel.” Het strijdperk van die oorlogvoering is vaak in ons denken en onze gevoelens.
Voor meer zie Revive - NL

Een woordvoerder van Abbas zei zaterdag, vooruitlopend op een bezoek van het vredesteam van het Witte Huis Midden-Oosten, dat hun initiatief "gebonden was om te falen". Hij moende het een verspilling van tijd.
Voor meer zie WIN

Openbaring 13. "Het beest uit de zee en het beest uit de aarde"(deel 7). Onze wereld kent vele miljoenen mensen die niet in Gods Woord geloven en zij hebben daardoor geen idee hoe de wereld ervoor staat.
Voor meer zie Uit het nieuws

"Extreme vatbaarheid voor complottheorieën," bracht Walters, toen nog een tiener, ertoe zich aan te sluiten bij de dodelijke Hofstadgroep die in 2004 de Nederlandse filmmaker Theo van Gogh doodde. Walters is nu 33 jaar en recent afgestudeerd aan de universiteit. Hij zegt dat hij in de gevangenis de-radicalisering heeft ondergaan, waar hij acht jaar voor zijn vrijlating in 2013 heeft vast gezeten. Strekt zich nu uit naar de Joden om vergeving.
Voor meer zie The Times of Israel

Een mysterie omringt de nachtelijke luchtaanvallen op pro-Syrische regime militie. Nadat het Syrische regime de VS de schuld had gegeven van de aanvallen en de VS deze ontkenden, blijven er vragen bestaan over de vraag wie de luchtaanvallen dan heeft uitgevoerd in de strategische Eufraatvallei waarbij naar verluidt pro-Iraanse militieleden om het leven zijn gekomen.
Voor meer zie Jerusalem Post

De man wiens huis werd getroffen door ontvlambare ballonnen brengt de angstaanjagende ontdekking in herinnering. Mijn kleindochter rende er naartoe, ik schreeuwde haar om te stoppen. ...."Ik begrijp niet waarom ze degenen die opdracht geven om niet de [terroristen] die de vliegers lanceren te treffen. Waarom? Zijn we soms bang voor die paar Hamas-terroristen?
Voor meer zie Israel National News

De regering-Trump probeert de Arabische vorsten in de Golf over te halen honderden miljoenen dollars te investeren in economische projecten in Gaza, zo meldde Haaretz zondag. De stap is een poging om de veiligheidssituatie in de kustenclave te kalmeren en impulsen te produceren alvorens het Witte Huis zijn Midden-Oostenvredesplan voorlegt.
Voor meer zie Israel National News

Terwijl de IDF stappen heeft ondernomen om Palestijnen ervan te weerhouden brandstichtende vliegers en ballonnen te lanceren van Gaza naar Israël, hebben de ministers Gilad Erdan en Naftali Bennett opgeroepen deze mensen rechtstreeks aan te vallen.
Voor meer zie Ynet

De New York Times onthult dat Soros en Clinton vrouwen betaalde om Trump vals van verkrachting te beschuldigen en te claimen dat zij seksueel werden aangevallen.
Voor meer zie Neon Nettle

Uit een analyse van de Heritage Foundation bleek dat asielzoekers betrokken waren bij 32 van de 194 islamitische complotten die zich de afgelopen vier jaar op Europa hebben gericht, resulterend in 357 doden en 1.678 verwondingen.
Voor meer zie Infowars

The Hal Lindsey Report. President Donald Trump heeft op 12 juni geschiedenis geschreven toen hij Kim Jong-un, de Noord-Koreaanse dictator, persoonlijk ontmoette. Zij hielden hun top in Singapore.
Verder lezen - NLVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.


()Inschrijving
voor toezending Nieuwsbrief

Lees de Privacy verklaring

Privacy verklaringChristipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina