Nieuwsbrief

kruis
menora


Israël


Kalender


Home


()
 De week- of daguitgave wordt op verzoek toegestuurd.
De daguitgave geeft alleen het middendeel weer.
U kunt ook kiezen voor een wekelijkse alert.


() Beluister via internet
Groot Nieuws Radio

De radio-omroep voor christelijk Nederland. Ook via AM 1008
Wordt ook donateur


Met deze nieuwsbrief geven we berichten door die anderen publiceren en zijn zelf geen bron van mededelingen.
Met soms een commentaar erbij als toevoeging.
De gevolgtrekking daaruit is voor een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid.

()
Computervertaling met Google naar het Nederlands
Google Translate

Vertaal uw tekst met behulp van dit veld.


Nederlandstalige artikelen

*Hypocriet Europa

*Openbaring12
  geboorte kind

*Opname wanneer?

*Wereldoorlog
   Avi Lipkin

*Teken van
  Openbaring 12

*Vrede met mos-
  lims in onze tijd

*De Islamitische
  Antichrist

*Eindstrijd
  Armageddon


* Waarschuwing
  voor Amerika


* De eindstrijd van
  Armageddon


* Bijbelstudie over
  Leviticus 12-13


* Profetie over de
  duistere kant


* Israël als de
  vijgenboom


* Jezuïeten wie zijn
   ze en wat willen
   ze?


* Waarom Moslims
  Joden moeten
   haten


* Hoe het westen
  zichzelf bedriegt


* Broederschap
   doel en streven


* Vluchtelingen
   probleem


* Kalifaat maar in
   welk land dan?


* Overgang van
  Israël naar de kerk


* Ogen gericht op
   Jeruzalem


* De belangrijkste
  kracht van de
  Islam


* Tegen de
   Chrislam


* Het Jeruzalem
  leger


* Psalm 83 geen
  profetie maar
  gebed


* Wil Amerika een
  oorlog vermijden?


* Analyse strijd
  tussen Soenieten
  en Sjiieten


* De komst van de
  dwaling met de
  Mahdi


* Demonische
  machten regeren
  de aarde


* Waarschuwing
  voor Amerika


* Verliest Israël
  haar democratie?


* Islam en eindtijd
   deel 10


* Als de dagen van
  Noach


* Jeruzalem een
  steen om te tillen


* Pre-Opname ge-
  lovigen zijn niet
  voorbereidt?


* Ruim baan voor
  de Broederschap


* Infiltratie door
  de Broederschap


* Duistere macht
  over Perzië


* Goddeloze
   welvaart


* Profetie door
  Maurice Sklar


* Iran-Armageddon
   Israël


* Vervanging van
  de regimes


* De Russische
  beer is weer terug


* Stalen de Joden
  land van de
  Arabieren?


* Het einde van het
  vrede proces met
  Israël


* Europese droom
  of een
  nachtmerrie?


* Moeten we onze
  bezittingen
  beschermen?


* De dag na de
  aanval op Iran
  door Israël


* Duitsland en de    Eurozone crisis

* Geheime on-
  zichtbare wa-
  pens van Israël


* Amerikaanse
  joden en moslims
  werken samen


wwwwimjongman.nl

Met veel nieuws uit het Midden-Oosten

Daarom moeten ook jullie klaarstaan, want de Mensenzoon komt op een tijdstip waarop je het niet verwacht.Matt. 24:44
Wanneer dat alles staat te gebeuren, richt je dan op en hef je hoofd, want jullie verlossing is nabij! Lucas 21:28.


Vrijdag 17 November - 28 Cheshvan

()  "Sinds onze coalitie in 2014 werd gevormd, heeft ISIS 95 percent van het gebied verloren dat het ooit eens in Irak en Syrië controleerde," zegt de afgezant van Washington bij de coalitie, Brett McGurk, woensdag laat na een vergadering in Jordanië, volgens AFP. In dat jaar overstroomde de jihadistische groep Syrië en Irak, en verklaarde een grensoverschrijdend' kalifaat' in het grondgebied wat ongeveer even groot was als Groot-Brittannië en trok duizenden buitenlandse strijders aan.
Voor meer zie Israel National News

In een ongekend interview met een Saoedi-Arabische nieuwsredactie zei Israël Defense Forces Chef of Staff Gadi Eisenkot op donderdag dat de Joodse staat bereid is inlichtingen te delen met het Golfkoninkrijk in hun gezamenlijke inspanningen om de Iraanse invloed in de regio te beteugelen.
Voor meer zie The Times of Israel

Een speciale aanklager die op basis van een door Hillary Clinton gefinancierd dossier onderzoek doet naar Trump en zijn medewerkers, dat is niet autoritair. Zelfs niet als de Clinton-donoren sleutelfiguren zijn in het team en ook rechter zijn. Obama-personeel afluisteren van het personeel van Trump op basis van een door Hillary Clinton gefinancierd dossier is ook niet autoritair. Het onderzoeken van Hillary Clinton dat is autoritair...
Voor meer zie Frontpage Mag

Procureur-generaal Jeff Sessions verklaarde terwijl hij getuigde voor het House Judiciary Committee dat hij niet bereid is om een speciale raad op te richten om de Clinton Foundation te onderzoeken, wel heeft hij hoge federale aanklagers opdracht gegeven om te onderzoeken of een speciale raadsheer moet worden aangesteld om de "onwettige" verrichtingen van de Clinton Foundation en het Obama-tijdperk uraniumovereenkomst te onderzoeken, volgens een brief die hij aan het Comité van het Huis heeft verzonden.
Voor meer zie WND

Een nieuwe diplomatieke trend? In een ongekende poging om dit te bereiken was Israël dinsdag de mede-indiener van een ontwerpresolutie tegen Syrië, die door Saoedi-Arabië is ingediend bij de VN-Raad voor de mensenrechten (UNHRC). De resolutie, die ook werd gesteund door de VS, Frankrijk en Duitsland, werd aangenomen met een overweldigende meerderheid van 108 landen voor, 17 tegen en 58 onthoudingen.
Voor meer zie United with Israel

De mensheid ervaart momenteel een "klimaatnoodgeval," zei paus Franciscus, zegt verder dat mensen die ontkennen dat de mens de oorzaak is van de klimaatverandering een perverse houding hebben die iedereen in gevaar brengt.
[ Dit zijn hele grote woorden als steeds meer wetenschappers op deze gedachte terugkomen. Is hij nog wel katholiek? wj ]
Voor meer zie Breitbart

Verrassing eergisterenavond op de Libanese televisiezender Future, eigendom van de clan van premier Saad Hariri, toen de in Saoedi-Arabië gevangen zittende premier aankondigde de komende dagen terug te keren naar Libanon om daar officieel zijn ontslag als Eerste Minister aan de president te overhandigen. Een interview waarop hij er erg vermoeid uitzag.
Voor meer zie Novini - NL

Saoedi-Arabische minister van Buitenlandse Zaken Adel al-Jubeir riep donderdag de terroristische organisatie Hezbollah op om zich te ontwapenen en waarschuwde de groepering dat er regionale inspanningen worden ondernomen om hen uit de Libanese regering te verdrijven.
Voor meer zie The Times of Israel

Een Duitse rechtbank oordeelde donderdag dat Koeweit Airways het recht had te weigeren om een Israëlische passagier te vervoeren op grond van zijn nationaliteit, een uitspraak die Joodse groeperingen antisemitisme genoemd hebben. De Staatsrechtbank van Frankfurt zei dat de luchtvaartmaatschappij enkel de wetten van Koeweit respecteerde, een land dat de staat Israël niet erkent, en zei dat het niet aan een Duitse rechtbank was om een uitspraak te doen over de Koeweitse wet.
Voor meer zie Jerusalem Post

Dringend wereldwijd gebed nodig voor Libanon. Libanon is ook wel omschreven als een "speeltuin voor buitenlandse machten" sinds de grenzen werden getekend volgens de in 1916 opgestelde Frans-Britse Sykes-Picot aslijn overeenkomst. Intern bepaalt Libanons delicate staatkundig evenwicht in de in 1926 opgestelde grondwet dat de president Christelijk is (op zijn minst cultureel), de vice president Soennitisch Moslim en de parlementair spreker Sjiitisch Moslim.
Lezen - NL

()  Noem het een selfie voor vrede. Op de Miss Universe verkiezing poseerden Miss Israël en Miss Irak met elkaar voor sociale media, die hun nieuwe vriendschap liet zien. Idan kwam al onder vuur te liggen als ze terug is in Irak, maar de schoonheidskoningin komt er niet op terug.
Voor meer zie HonestReporting

Het beleid van president Trump in het Midden-Oosten is eenvoudig: Steun onze vrienden en schrik de vijanden af onder bedreiging van de hel, en onderhandel waar mogelijk met concurrenten zoals Rusland en China. Het werkt over het algemeen, in tegenstelling tot het catastrofaal falende beleid van de vorige twee regeringen. Trump deed wat hij zei en slaagde erin. Dat zou je niet weten als het aan de #fakenews media ligt.
Voor meer zie PJMedia

Ik zag de terrorist lachen - "als hij toesloeg". De slachtoffers, een 35 jaar oude man en een 70-jarige man, raakten gewond bij twee afzonderlijke ramming incidenten op nabijgelegen kruispunten in Gush Etzion. Een 17-jarige terrorist reed in op de zeventig jaar oude man op een zuidelijke kruising in Efrat, alvorens verder te gaan naar het knooppunt Gush Etzion, waar hij een andere voetganger omver reed.
Voor meer zie Israel National News

China steunt de inspanningen van Saoedi-Arabië om de nationale soevereiniteit te vrijwaren en een grotere ontwikkeling te bewerkstelligen, zei president Xi Jinping tegen de Saoedi-Arabiës koning Salman, in een tijd van regionale spanningen tussen Saoedi-Arabië, Iran, Libanon en Jemen.
Voor meer zie Al Arabiya English

De Saoedische kroonkoning Prins Muhammad en Israël zijn het erover eens dat Iran de grootste bedreiging voor de regio vormt, maar de hoogste militair van Israël sluit uit dat een aanval op Hezballah zal worden ingezet. Twee Londense publicaties op dezelfde dag, donderdag 17 november, werpen een ongewoon licht op het volgende hoofdstuk in de koninklijke geschiedenis van Saud en de tot nu toe semi-clandestiene banden tussen Riyadh en Jeruzalem. De London Daily Mail, die, een bron citeert dicht bij de Saoedische koninklijke familie, meldde dat Koning Salman, 91, van plan is om de troon volgende week over te geven en zijn zoon, Kroonprins Muhammad bin Salman, 32 als zijn opvolger te benoemen.
Voor meer zie DEBKAfile

De Israëlische satelliet Eros-B heeft onlangs foto's genomen die de berichten bevestigen van een permanente Iraanse militaire basis in Zuid-Syrië, op slechts 50 km van de grens met Israël.
Voor meer zie JerusalemOnline

Sprekende met de JNS.org, in de V.S. bevestigde zondagavond David Friedman, de ambassadeur van Israël, een bericht dat een team van de Trump regering een Israëlisch-Palestijns vredesplan aan het opstellen is. "We werken er erg hard aan", zei Friedman over het vredesvoorstel voor het Midden-Oosten in een interview met de Zionistische Organisatie van Amerika (ZOA).
Voor meer zie Breaking Israël News.

Er zijn bijna honderd jihadistische vrouwen in Nederland die minstens zo fanatiek zijn als de mannen. Veiligheidsdienst AIVD is bevreesd dat ze zelfs gewelddadig kunnen worden en een aanslag plegen.
Voor meer zie AD - NL

Het Westen heeft een nieuw communisme van de geest omarmd. Welkom bij het "inclusieve schrijven". En als het u een gevoel geeft van buitenstaander te zijn, bent u in goed literair gezelschap. Door Giulio Meotti.
Meer lezen - NL

De Israëliër Amir Tsarfati van "Behold Israel" geeft een update over een zeer belangrijke ontwikkeling in het Midden Oosten. Dit hangt nauw samen met de oorlog uit Ezechiel 38 en 39. De eindstrep is echt in zicht! Nederlands ondertiteld.
Zie  

De Gebedsbrief van deze week van de Voorbidders voor Israel is niet binnen gekomen, ga dus daarvoor in de komende tijd naar
Bron: Intercessors


Donderdag 16 November - 27 Cheshvan

()  De Israëlische minister van Defensie Avigdor Lieberman lichtte woensdag toe dat het IDF op alle mogelijke scenario's is voorbereid. Lieberman verklaarde dat het Israëlische leger Syrië niet zal toestaan om een "frontlinie te worden tegen de staat Israël".
Voor meer zie JerusalemOnline

De race naar de censuur over internetnews. De Democraten en hun media bondgenoten hebben Google en Facebook onder druk gezet om iets te doen aan het "nepnieuws" waarvoor ze de schuld geven aan de overwinning van Trump. De grote sites hebben hun censuur nu uitbesteed aan de media om de feiten te controleren. De boodschap luidde: "Beschuldig ons niet, nu zijn jullie verantwoordelijk. Facebook maakte een deal met ABC News en de AP, samen met Politifact, FactCheck en Snopes, om de censuur uit te besteden voor $100.000 dollar. Als deze linkse groepen het artikel als fake bestempelen wordt het verwijderd.
[ Hoe zal Ollongren de censuur gaan instellen? wj ]
Voor meer zie Sultan Knish

Minister Kajsa Ollongren, wil de strijd tegen nepnieuws aangaan met Facebook en Google. Dat heeft ze natuurlijk tijdens haar Bilderberg 2016 sessie mee gekregen als opdracht, omdat toen al bekend was dat zij in dit nieuwe kabinet zou komen.
Voor meer zie Martin Vrijland

Ambtenaren in Fatah en de militaire vleugel in Gaza: Wij zullen de wapens van het verzet niet neerleggen tot het hele land is bevrijd. Abbas heeft niet alleen te maken met een oppositie van Hams maar ook in zijn eigen gelderen. Lid van het Centraal Comité Fatah: Het Centraal Comité heeft verboden om de wapens te bespreken; Wij zullen onze brigades in Gaza bewapenen.
Voor meer zie Memri

Hoe men in Iran schrijft: Nu de opwarming van het Midden-Oosten in het post-ISIL-tijdperk steeds groter wordt, lijkt het erop dat de anti-Iran- en anti-Shia alliantie tussen de Saudi's en Israëli's, Libanon op het kruispunt van de zoveelste dreigende provocatie van een Israëlisch-Hezbollah-oorlog heeft geplaatst. En de oorlog in Jemen zal ook blijven escaleren - misschien nu met in toenemende mate van een Israëlische politieke steun.
Voor meer zie Eurasia Review

Orders uit Arabische landen maken ongeveer 20 procent uit van de Russische wapenuitvoer, volgens de Russische staatswapenexporteur Rosoboronexport CEO, Alexander Mikheev. "We hebben een aantal overeenkomsten getekend. Rusland's orderportefeuille voor wapentuig uit de landen van deze regio is 8 miljard dollar."
Voor meer zie Sputnik

Woensdag introduceerden een zestal democraten de artikelen van afzetting tegen president Donald Trump, waarbij hij beschuldigd werd van obstructie van recht en andere overtredingen, een langdurige inspanning die weinig kans maakt in het Republikeinse Huis.
Voor meer zie NBC News

"Nee" tegen Israël. Er is altijd discussie geweest over de "loyaliteit" van de Israëlische Arabieren. Dat betekent natuurlijk: Palestijnen die burgers zijn van Israël, los van de bewoners van de Westelijke Jordaanoever/Judea-Samaria.
Verder lezen

Premier Benjamin Netanyahu maakte duidelijk dat hij sterk de voorkeur geeft aan brigadegeneraal Ofer Vinter, momenteel de chef van de staf van het centraal commando, als de volgende militair secretaris van de premier. De stafchef Gadi Eizenkot vertelde Vinter officieel dat hij volgens een exclusief rapport in NRG deze functie niet zal krijgen. In sommige linkse en antireligieuze kringen wordt Vinter als een bedreiging beschouwd.
Voor meer zie JewishPress

Wordt de Opname ondersteund in het Oude Testament? Door Todd Hampson. Er zijn uiteenlopende meningen als het gaat om de plaats van de opname in het kader van de eindtijdgebeurtenissen.
Verder lezen - NL

() De krachtige toezeggingen van premier Binyamin Netanyahu, minister van Defensie Avigdor Lieberman en chef van staf Lt. Gen. Gen. Gady Eisenkott - dat Iran en Hezigdbalelah geen permanente militaire aanwezigheid in Syrië zouden mogen vestigen en dicht bij de grens met Israël zouden komen - zijn in de geheime onderhandelingszittingen weggesmolten. Israël werd uiteindelijk gedwongen in te stemmen met een aanwezigheid ervan op zo'n 20 km van de noordelijke Golan-grens met Syrië, waarmee het zich sterk terugtrok van de oorspronkelijke vraag over een bufferzone van 50 km.
Voor meer zie Debka

Het Internationaal Comité van het Rode Kruis, de zelfbenoemde hoedster van de oorlogswetten, is begonnen met een nieuw online project: het vernietigen van de wetten die ze schijnbaar proberen te beschermen. Natuurlijk zou het ICRC het anders formuleren; het zou zeggen dat het de oorlogswetten onderwijst. Het probleem is dat de "wetten" die ze leren niet meer de eigenlijke oorlogswetten zijn, zoals gecodificeerd in internationale verdragen, maar een geconfectioneerde versie die in feite landen het recht op zelfverdediging ontzegt tegen vijanden die strijden vanuit posities binnen de burgerbevolking. En daarmee leert het iedereen die niet bereid is om het recht op zelfverdediging, op te geven deze de oorlogswetten eenvoudigweg moet negeren.
Voor meer zie Commentary

Shi'ite Iraakse geleerde Taleb Khozaei in Sydney, Australië over de plichten van de vrouw jegens haar man. In een preek op 31 mei zei hij dat "een van de belangrijkste plichten van vrouwen is om hun echtgenoten te gehoorzamen" en dat ze toestemming moet krijgen om uit haar huis te gaan of zijn geld te gebruiken. Ook moet ze altijd beschikbaar zijn voor seks.
Voor meer zie Memri

Groot-Brittannië wil naar verluidt ongeveer 600 miljoen dollar aan Iran betalen om een decennialange schuld te vereffenen, in een schijnbare poging om de vrijlating te verkrijgen van een Iraanse vrouw, Nazanin Zaghari-Ratcliffe, die in de Islamitische Republiek wordt vastgehouden op beschuldiging van spionage.
Voor meer zie The Times of Israel

Premier Saad Hariri's oudere broer verbrak woensdag zijn stilzwijgen over het mysterieuze aftreden van de premier en zei dat hij het besluit van zijn broer steunt om af te treden wegens de "groeiende eisen en acties van Hezbollah".
Voor meer zie The Times of Israel

Ex-premier Saad Hariri heeft een uitnodiging aanvaard om naar Parijs te reizen, zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken donderdag. Hij zal naar Frankrijk komen en de prins is geïnformeerd," vertelt Jean-Yves Le Drian aan de verslaggevers, verwijzend naar Saudi kroonprins Mohammed Bin Salman met wie hij woensdag laat in gesprek was.
Voor meer zie Al Arabiya English

Israël geeft meer om het Iraanse volk dan de eigen regering, zei premier Benjamin Netanyahu op donderdag in een videoboodschap uit Jeruzalem. Ik zag moeders en vaders op zoek naar hun kinderen, kinderen die begraven waren onder het puin van deze verschrikkelijke aardbeving. Als vader, als Israëliër, als Jood wilde ik graag helpen".
Voor meer zie Jerusalem Post  

In de Noord-Koreaanse staatsmedia werd president Donald Trump van de VS door de media ter dood veroordeeld wegens belediging van Kim Jong-Un, en beweerden dat hij "te bang" was om de Noord-Koreaanse troepen onder ogen te komen.
Voor meer zie Israel National News

China bouwt de snelste windtunnel ter wereld om hypersonische vluchten te simuleren met snelheden tot 12 kilometer per seconde. Een hypersonisch wapen dat met deze snelheid vanuit China vliegt, zou in minder dan 14 minuten de westkust van de Verenigde Staten kunnen bereiken.
Voor meer zie South China Morning Post


Woensdag 15 November - 26 Cheshvan

()  In reactie op de verklaring van de VS/Rusland waarin de beginselen voor het naoorlogse Syrië worden uiteengezet, zegt premier Benjamin Netanyahu dat alleen de veiligheidsbehoeften van Israël als richtsnoer zullen dienen voor zijn optreden in Syrië - "We zorgen ervoor dat Israël veilig is en we doen het goed", zegt hij.
Voor meer zie Israel Hayom

Nadat de Israëlische premier Benjamin Netanyahu duidelijk had gemaakt dat Israël overeenkomstig zijn veiligheidsbelangen in Syrië zal blijven ingrijpen, beweerde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov dat de Iraanse aanwezigheid in de door oorlog verscheurde staat legitiem is. Lavrov beschuldigde de Amerikaanse luchtmacht vervolgens van steun aan ISIS.
Voor meer zie JerusalemOnline

Apple werkt hard aan een baanbrekend product om de iPhone op te volgen. De Chief Executive Officer Tim Cook van Apple beschouwt AR (om op het hoofd te dragen) als minder isolerend dan VR en even revolutionair als de smartphone. Hij heeft gesproken over de technologie op Good Morning America en geeft het veel aandacht tijdens gesprekken over winst en omzetgroei. We zien het dat dit de manier gaat veranderen waarop je werkt, speelt, contact maakt en leert," zei hij. Simpel gezegd, we geloven dat AR de manier is waarop wij een technologie gebruiken om voor altijd het leven zal veranderen."
Voor meer zie Bloomberg

Ouija is absoluut niet zomaar een dom spelletje, maar het krijgt wel een comeback deze Kerstmis in Amerika als volgens een Google-rapport het Ouija bord op nummer vijf staat als het meest gewilde spel.
Voor meer zie Aleteia

Een Messiaanse ster is geboren: Tslil Goldman. Messianen in de reguliere media, in de Israëlische talenten show,"The Next Star" (haCochav haBa). Tslil Goldman kwam met een ware entourage van vrienden en familie, en gaf een geweldig optreden die de keurmeesters verbaasde. De vader van Tslil legde uit dat Messiasbelijdende Joden zowel in de Joodse Schrift als in het Nieuwe Testament geloven en dat de beloofde Messias van Israël al was gekomen. En dat zijn naam Jesjoea is.
Voor meer zie OneforIsraël luisteren Tslil Goldman 

Welvaart evangeliste Huckster Paula Wit is nu hoofd geestelijke adviseur bij de Trump regering. De Zuidelijke-Baptisten leider Russell Moore noemde haar een' charlatan,' de conservatieve christelijke schrijver Erick Erickson heeft gezegd dat ze een' Drie-eenheid-ontkennende ketter,' is en de christelijke rapper Shai Linne noemde haar een' valse leraar' in een van zijn liedjes.
Voor meer zie The Washington Post

De Amerikaanse president Donald Trump zei dat "de nederlaag van ISIS in Raqqa een kritische doorbraak betekent in de wereldwijde campagne om ISIS en zijn verderfelijke ideologie te verslaan", en voegde hij eraan toe dat er binnenkort een nieuwe fase zal beginnen, waarin de VS de "lokale veiligheidstroepen zouden steunen, en dan het geweld in heel Syrië zou deëscaleren en de voorwaarden bevorderen voor een duurzame vrede, zodat de terreur niet kan terugkeren om de lokale veiligheidstroepen te bedreigen. Deze ontwikkeling stemt niet overeen met de wensen van het Syrische regime, onder leiding van president Bashar Al-Assad en zijn bondgenoot Iran. We zullen de VS uit Syrië verdrijven, zelfs met militaire middelen. Al-Raqqa is bezet door de VS. en geallieerden.
Voor meer zie Memri

De Zweedse minister van Justitie Morgan Johansson heeft te midden van een verhit nationaal debat het veelbesproken idee om statistieken te publiceren over de nationaliteit van zedendelinquenten ten stelligste uitgesloten. Hij argumenteerde tegen het verwijt "dat het de schuld bij immigranten ligt", met de opmerking, daders in feite mannen waren ".
[ Wat een vreselijke domme opmerking. wj ]
Voor meer zie Sputnik International

Libanons val zou winst voor Iran zijn. Bijna ongemerkt onder de bedekking van de de reis van President Trump door Azië, komt Libanon geleidelijk aan onder Iraanse controle. Op 3 november nam premier Saad Hariri, een soennitische moslim, ontslag onder vermelding van vrees te worden vermoord door Hezbollah, de Shia-islamitische terreurgroep die gefinancierd en beheerd wordt door Iran.
Verder lezen - NL

()  Hezbollah secretaris-generaal Hassan Nasrallah zei dat Saoedi-Arabië aan Israël had gevraagd om Libanon aan te vallen, en in ruil daarvoor tientallen miljarden dollars had aangeboden. In zijn toespraak, die op 11 november op Mayadeen TV is uitgezonden, zei hij dat in de Israëlische media, "velen zeggen dat de oorlog van juli 2006 werd gevoerd op verzoek en uitlokking van de Saudi's". Hassan Nasrallah: "[Saudi-Arabië] zet de landen van de wereld tegen Libanon op.
Voor meer zie Memri

Slechts een paar weken nadat een team van deskundigen het Congres waarschuwde dat de natie een "existentiële bedreiging" van Noord-Korea onder ogen moet zien met een mogelijke elektromagnetische puls aanval, zegt een nieuw rapport dat de schurkenstaat reeds een specifiek plan in kaart brengt.
Voor meer zie WND

In een verrassende verklaring riep de Turkse president Recep Tayyip Erdogan beiden op, zowel Rusland als de Verenigde Staten, om hun troepen uit Syrië terug te trekken. Hij verklaarde dat een militaire oplossing in Syrië niet mogelijk was en veroordeelde het voortdurende doden onder het Syrische regime.
Voor meer zie Asharq AL-Awsat

Volgens een Libanese website omvat een regionale vredesovereenkomst de vestiging van Palestijnse vluchtelingen buiten Israël, geen annexatie van Jeruzalem en Saoedi-Arabië/Israël tegenover Iran.
[ De lang verwachte schijnvrede, waarin Gog zal toeslaan? wj ]
Voor meer zie WIN

Saoedi-Arabië gaf president Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit vorige week de opdracht om ofwel een Israëlisch-Palestijnse vredesovereenkomst te aanvaarden die door de Trump regering is opgesteld, ofwel af te treden, volgens een Israëlische bericht op zondag.
Voor meer zie The Times of Israel

Premier Benjamin Netanyahu heeft dinsdag humanitaire hulp aangeboden via het Rode Kruis aan de slachtoffers van de verwoestende aardbeving die honderden doden heeft geëist in Iran en Irak, maar dit werd onmiddellijk afgewezen. "Dit toont het ware gezicht van het Iraanse regime, zei een official."
Voor meer zie The Times of Israel

Minister Ariel roept op tot één staat tussen Jordanië en de zee. Ariel sprak de hoop uit dat het door zijn partijgenoot MK Bezalel Smotrich gepresenteerde politieke plan tot praktische stappen zou leiden: "Ik wil één ding zeggen: wat Yehudit Katzover en Nadia Matar en al hun vrienden doen is heel belangrijk en dramatisch. Het is tijd voor een soevereiniteit! Dit is de eenvoudige waarheid, tussen de zee en de Jordaan zal er maar één staat zijn."
Voor meer zie Israel National News

De Libanese president Michel Aoun, die geweigerd heeft om het ontslag van Saad Hariri als eerste minister te aanvaarden, tenzij Hariri terugkeert uit Saoedi-Arabië, verwelkomde het commentaar van Hariri dat hij van plan is om spoedig naar huis te komen, zo zeiden paleisbronnen en bezoekers op maandag.
Voor meer zie Al Arabiya English zie ook Israel Today - Holland

Na de annulering van een wekelijkse bijbelstudie in oktober hebben meer dan 800 IDF soldaten een petitie ondertekend waarin de stafchef van het IDF, Gadi Eizenkot, wordt opgeroepen om de lessen te herstellen. De klas werd door generaal Aharon Haliva, bevelhebber van het Directoraat Technologische en Logistiek van de IDF, zonder uitleg afgelast.
Voor meer zie Breaking Israel News

Werken politiek actieve christenen als een kritische kracht om het overheidsbeleid te veranderen in de richting van een meer bijbelse invalshoek, of raken ze in een lelijke politieke strijd verstrikt die hen afleidt van het delen van het evangelie en uiteindelijk hun getuigenis aan ongelovigen schaadt? De meest gesyndiceerde columnist in Amerika vreest dat dit tweede het geval is.
[ Hoe is dit in Nederland? wj ]
Voor meer zie WND

Versterken nieuwe bewijzen van oude woestijn structuren de 'Sinai in Saoedi-Arabië' theorie van Exodus? De mysterieuze structuren zijn zichtbaar van bovenaf in de Saoedi-Arabische woestijn.
Verder Lezen - NL


Dinsdag 14 November - 25 Cheshvan

()  Israël geeft aan dat het van plan is om de "vrije hand" te houden in betrekking tot het voorkomen dat wapens de Hezbollah bereiken die de oologvoering gaan veranderen. Israëlische ambtenaren reageren lauw op de internationale overeenkomst waarin de beginselen voor het naoorlogse Syrië zijn vastgelegd.
Voor meer zie Israel Hayom

Israël verzet zich tegen het nieuw staakt-het-vuren in Syrië; Iran is te dicht bij de grens. Jeruzalem beweert dat de nieuwe staakt-het-vuren-overeenkomst tussen de VS en Rusland, die door bemiddeling van Rusland tot stand is gekomen, geen veilige Golan-grens biedt.
Voor meer zie WIN

Israël geeft een waarschuwing aan Syrië na bezorgdheid over de door Iran gesteunde strijdkrachten. Israël beschuldigt Iran, zijn grootste vijand, ervan al geruime tijd gebruik te maken van de burgeroorlog in Syrië.
Voor meer zie i24NEWS

Israël protesteert na een Poolse nationalistische rally waarin men roept dat de Joden moeten vertrekken. Israël noemde de extreemrechtse mars die plaatsvond in Warschau "een gevaarlijke mars van extreme en racistische elementen" en drong er bij de Poolse autoriteiten maandag op aan om tegen de organisatoren op te treden.
Voor meer zie The Times of Israel

De stad Jeruzalem is, samen met de Israëlische veiligheidstroepen, van plan om een grootschalige sloopoperatie uit te voeren tegen een illegale buurt aan de noordelijke rand van de stad. Het gaat om zes illegaal gebouwde flatgebouwen in het dorp Kafr Aqab, gelegen binnen de gemeentegrens van de hoofdstad.
Voor meer zie Israel National News

Op 11 november meldde Al-Jazeera TV dat de Iraanse president Hassan Rouhani zei dat het Jemenitische volk "te maken heeft met armoede, hongersnood, epidemieën en een belegering op het land, in de lucht en op zee," en dat dit "onaanvaardbaar" was en "wijst op een samenzwering die iedereen in de regio duidelijk is geworden".
[ Zie het onderstaande artikel over het streven van Iran. wj ]
Voor meer zie Memri

Hoe Iran probeerde om de Arabische Staten langzaam te laten verdwijnende als schijn-staten. door Amir Taheri. Als geschiedenis het podium is waarop het lot van de naties zich afspeelt, dan is van cruciaal belang te weten wanneer erop te stappen en weer af te buigen.
Meer lezen - NL

Na de bijeenkomst van 12 november 2017 tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Russische president Vladimir Poetin tijdens de topbijeenkomst over economische samenwerking tussen de Verenigde Staten en de Stille Oceaan in Vietnam heeft president Trump ingestemd met een uitbreiding van Iran in Syrië en deze uitbreiding gelegitimeerd, met inbegrip van de inzet van de Iraanse en pro-Iraanse milities dicht bij de Syrisch-Iraëlische grens.
Voor meer zie Memri

De Nederlandse Sonja Dahlmans studeerde Nederlands, studeert vandaag een Bachelor in de theologie en volgt een minor in het Oosters christendom (Radboud universiteit Nijmegen). Voor haar scriptie werkt ze aan een onderzoek naar de theoloog Louis Massignon, die van grote invloed is geweest op het interreligieuze debat.
Voor meer zie Vlaams Belang

Een onderzoek dat onlangs gepubliceerd werd door NASA-wetenschappers in het Journal of Geophysical Research: en Solid Earth suggereert dat er een mantelpluim onder de West-Antarctische ijskap zit, die bijna net zo heet is als Yellowstone's supervulkaan.
Voor meer zie  

() Naast een stationering van versterkingen in Zuid-Israël heeft het IDF naar verluidt ook Iron Dome batterijen in heel Midden-Israël ingezet in het kader van de toenemende spanningen met de Palestijnse Islamitische Jihad in de Gazastrook na de recente terreurtunnelexplosie. IDF Generaal-majoor Yoav Mordechai waarschuwde over de voortdurende bedreiging voor Israël.
Voor meer zie JerusalemOnline

Te midden van de toenemende spanningen tussen Israël en de Islamitische Jihad heeft de militante groepering haar staat van paraatheid op het' hoogste niveau' gebracht, volgens een bericht in de in Londen gevestigde Arabische krant Al-Hayat.
Voor meer zie Jerusalem Post

Ambtenaren van de Nationale Veiligheidsraad van de Verenigde Staten hebben naar verluidt mensen ingevlogen voor gesprekken met Israëlische veiligheidsbeambten wat dinsdag zou beginnen, voornamelijk over de overeenkomst tussen de Verenigde Staten en Rusland aangaande Syrië en de groeiende dreiging van Iran voor de regio, zo hebben Amerikaanse functionarissen bevestigd.
Voor meer zie The Times of Israel

Reddingsoperaties zijn beëindigd in gebieden van Iran die door een krachtige aardbeving zijn getroffen met minstens 450 doden en duizenden gewond raakten, zo heeft de staatstelevisie gemeld op dinsdag, als vele overlevenden, voedsel en water nodig hebben, en vechten tegen de kou.
Voor meer zie Al Arabiya English

De Joodse bevolking in Judea en Samaria staat op het punt voor een periode van grote groei, en kan één miljoen ingezetenen gaan bevatten binnen 10 tot 15 jaar, zegt een veterane nederzettingsleider op dinsdagochtend. Het doel om in [Judea en Samaria] het komende decennium of 15 jaar een miljoen joden te vestigen is absoluut haalbaar. Het hangt allemaal af van het werk dat we doen.
Voor meer zie Israel National News

Zionist Union leider Avi Gabbay beweert dat links het contact met de Joodse waarden heeft verloren en een zeer controversiële uitspraak welke is overgenomen van niemand anders dan premier Netanyahu die dit woord voor woord zo uitsprak naar Rabbi Yitzhak Kaduri toe in de verkiezingen van 1999.
Voor meer zie Ynetnews

De Verenigde Naties bewijst eens te meer hoe antisemitisch het is door Israël negen keer tijdens één zitting te veroordelen. Maar het volk en het koninkrijk die u niet zullen dienen, zullen vergaan en die volken zullen totaal verwoest worden. Jes. 60:12.
Voor meer zie JewsNews

Mexico heeft naar verluidt aangekondigd dat het zijn stemstrategie in de Verenigde Naties en andere internationale organen zal wijzigen, door niet langer ten gunste van de Palestijnen te stemmen.
Voor meer zie Breaking Israel News

Na een periode van luisteren vormen Kushner en Greenblatt nu zelf ideeën over een vrede in het Middenoosten en hebben met korte tijd in diplomatieke dienst de eigen ideeën gevormd. Ze beginnen deze te formaliseren en als een pad uit te stippelen op basis van die ideeën die beide partijen aan de tafel moet brengen, waarbij ze toegeven dat er compromissen moeten worden gesloten, politici moed moeten tonen en de meningsverschillen die tot nu toe achter gesloten deuren zijn geuit, openbaar zullen worden gemaakt.
Voor meer zie Jerusalem Post

Mystieke Rabbi Ben Artzi: "Zeer binnenkort zal de Messias worden onthuld aan iedereen". Een Joodse visie op de komst van de Messias. Rabbi Nir Ben Artzi, een bekende mystieke rabbi met een grote aanhang, deed een aantal voorspellingen over de Messias.
Meer lezen - NL


Maandag 13 November - 24 Cheshvan

()  Temidden van de toenemende spanningen tussen Saoedi-Arabië, Libanon en Iran heeft Hezbollah, chef Hassan Nasrallah, verklaard dat Riyadh Israël miljarden dollars heeft aangeboden om Libanon aan te vallen. Nasrallah beschuldigde de Saudi ervan dat zij ook het ontslag van de Libanese premier Saad Hariri hebben afgedwongen.
Voor meer zie JerusalemOnline

ISIS verklaart aan Franse ouders:"Wij zullen uw kinderen voor u ogen afslachten, wij wachten op u'. ISIS heeft onlangs een reeks affiches uitgedeeld rond de gedenkdag van de terroristische aanslagen in november 2015, waarin ze beloven om kinderen voor de ogen van hun ouders te doden en ze in afwachting daarop zijn volgens een recent rapport.
Voor meer zie Walid Shoebat

Bidden voor Regeringsleiders. Gebed verandert dingen. Het kan zelfs "bergen verplaatsen." Gebed is zo belangrijk dat Yeshua een regelmatige discipline had om vroeg in de morgen te bidden, voor de zon opkwam (Markus 1:35). Zijn voornaamste “job” nu is voorbede doen voor ons in de hemel (Romeinen 8:34).Meer lezen - NL

De terreurorganisatie Islamitische Jihad reageerde zondagochtend op de Israëlische waarschuwingen over een vergelding voor de recente vernietiging van het terreurtunnelnetwerk van Israël in de buurt van Gaza.
Voor meer zie Israel National News

Nadat de Islamitische Jihad Israël beloofde wraak te nemen, zei premier Benjamin Netanyahu dat Israël Hamas verantwoordelijk houdt voor alle agressie vanuit de Gaza. "Dat Israël met een sterke hand zal reageren op iedereen die ons vanaf welk front ook probeert aan te vallen. Islamitische Jihad zei dat ze het vermogen en de instrumenten hebben om aan te vallen, en de zionistische entiteit zich zorgen moet maken.
Voor meer zie Israel Hayom

"Een internationaal team van wetenschappers melde dat ze voor het eerst een manier hebben bedacht om het DNA succesvol te bewerken in menselijke embryo's - zonder de schadelijke mutaties te veroorzaken..." Het artikel ging verder met te zeggen dat het onderzoek uiteindelijk gericht is op het helpen van families die geplaagd worden door genetische ziekten.
[ Alles wordt uiteindelijk gebruikt om het kwade te doen. wj ]
Voor meer zie Benito

President Donald Trump en zijn adviseurs zijn begonnen met het ontwikkelen van hun eigen concrete blauwdruk om een einde te maken aan het conflict tussen Israëli's en de Palestijnse Arabieren, meldde The New York Times zaterdag. Volgens het rapport is het de bedoeling dat het plan verder gaat dan de vorige kaders die door de Amerikaanse regering werden aangeboden om te streven naar wat de president een "het uiteindelijk akkoord" noemt.
Voor meer zie Israel National News

Vrijdag gebedspunten van 10 november 2017 van de Voorbidders voor Israël. Lofprijs: Bij het begin van deze ochtend van voorbede lazen we Psalm 106:1-5.
Voor meer zie Intercessors

Meer dan 336 mensen werden gedood en minstens 3.950 raakten verwond op zondag in Iran toen een machtige grootte 7.3 aardbeving het land trof op de grens van Iran en Irak, zegt de staatsmedia. De meeste slachtoffers vielen echter in de stad Sarpol-e Zahab, in de Iraanse provincie Kermanshah.
Voor meer zie PressTV  

Een aardbeving van 4,5 op de schaal van Richter werd gevoeld tijdens de zondagavond in heel Israël. De bron ervan was een aardbeving van 7,3 magnitude die de Iraaks-Iraanse grens schudde.
Voor meer zie Jerusalem

De Israëlische minister Yisrael Katz betuigde medeleven aan Iran en Irak op maandag als het dodental door een grote aardbeving in het grensgebied opklom tot minstens 300 slachtoffers.
Voor meer zie The Times of Israel

Het lijkt erop dat we aan de laatste momenten toe zijn. En het lijkt steeds duidelijker dat we het 40-dagenschema van Jezus' geboorte en optreden volgen. Dit gaat samen met een omgekeerde volgorde van Zijn opstanding en de 50 dagen erna. Zelfs de 40 dagen passen in deze grote omkeerstructuur - ALS dit correct blijkt te zijn. Ik zie niet hoe het anders zou kunnen zijn. In geloof gaan we verder - en we zullen het snel allemaal weten... Door Daniel Matson.
Meer lezen

()  Iran bouwt een permanente militaire basis in Syrië net ten zuiden van Damascus, de BBC meldde dit vrijdag, onder verwijzing naar een Westerse inlichtingenfunctionaris. De Britse omroeporganisatie liet een reeks satellietbeelden zien die wijzen op een wijdverbreide bouw op de locatie.
Voor meer zie The Times of Israel

Slechts enkele dagen na de publicatie van een videocollege, waarbij je mond open valt, genaamd de Science Agenda to Exterminate Blacks, is er een geruchtmakend wetenschappelijk document verschenen dat het gebruik van heimelijke sterilisatiechemicaliën in de vaccins bevestigt die door de Wereldgezondheidsorganisatie in Afrika worden ingezet.
Voor meer zie NaturalNews

De openbaring van Johannes over de zeven zegelen (deel 2) Johannes wordt geconfronteerd met de reden waarom hij op Patmos gekomen is. Hij mag aanwezig zijn bij het hemelse openingsceremonieel van het Boek met Zeven Zegels, waarin Gods grote eindafrekening met onze wereld is beschreven.
Meer lezen Uit het nieuws

Een TV interview met Libanon PM voedt de geruchten van een Saoedi-Arabische dwang. Vol met rare momenten, verscheen Saad Hariri's eerste televisieverschijning sinds zijn ontslag om een bericht van kalmte of controle te presenteren. Het leek of hij iets voorlas.
Voor meer zie The Times of Israel

Een veiligheidsbeambte van de PA, Ali Qaimiri, die fungeert als hoofd van de PA-politie in de buitenwijken van Jeruzalem en de rang van kolonel bekleedt is gearresteerd door het IDF. Qaimiri stuurde zijn troepen naar Oost-Jeruzalem om arrestaties uit te voeren van houders van blauwe-ID-kaarten," zei een veiligheidsbeambte, verwijzend naar de Palestijnse ingezetenen die in het bezit zijn van Israëlische verblijfskaarten.
Voor meer zie Jerusalem Post

De ambassadeur van de VS in Israël David Friedman loofde bij ZOA de Trump regering en hun handelen in de betrekkingen tussen de VS en Israël, terwijl hij president Obama de stilzwijgende steun verweet door zijn regering voor een anti-Israëlische resolutie in de VN-Veiligheidsraad.
Voor meer zie Israel National News

De huidige feministen en' vrijheidsstrijders' branden Weinstein af, maar geloven niet de vrouwen die hun paladijn Tariq Ramadan aanklagen. Hoe handig van die feministen. Ze verdedigen Ramadan, ze blijven in de schaduw, zwijgen, of praten over iets anders, ze nemen een time-out, od ze noemen het een "islamofobe samenzwering".
Voor meer zie Israel National News

VS, Rusland en Jordanië zijn overeengekomen om de Iraanse posities tot op 3 mijl vanaf Israëlische grens toe te staan. Israël reageerde nog niet officieel, maar volgens Reuters, gaf Israël zondag het signaal af dat zij het Syrische grondgebied zouden blijven aanvallen om deze Iraanse vazal-machten voor de deur te weren, ongeacht wat de supermachten bereid zijn om op te offeren en zo een staakt-het-vuren in Zuid-Syrie te bereiken.
Voor meer zie JewishPress

Na de recente trend van congruentie tussen wetenschap en Bijbel op verschillende gebieden, suggereert een recent genetisch onderzoek dat alle vrouwen afstammen van één vrouw en alle mannen van één man - wat overeenkomt met de bijbelse relaas over Adam en Eva.
Voor meer zie Breaking Israel News

Het lijkt erop dat we de laatste tijd van de ene tragedie naar de andere gaan. We hebben nauwelijks tijd om op adem te komen voordat we de volgende nieuws-"waarschuwing" op onze mobiele telefoons doorkrijgen met dat er weer iets anders ondenkbaar is gebeurd.
Meer lezenVia een link hier gekomen?
Dan staat misschien het artikel wat u zoekt
in de brief van de vorige week.voor toezending van de dag- of weeknieuwsbrief.
Het dagnieuws is een eenvoudige uitgave,
wilt u even aangeven welke informatie u wenst?
Of u kunt een dagelijkse of wekelijkse herinnering
krijgen over de nieuwsbrief.

Christipedia

Een Christelijke encyclopedie


pijl Terug naar begin van de pagina